8.12.2020
Kannanotot

Kommentti Jokiniementien ja Larin Kyöstin tien katusuunnitelmien luonnoksista

Jokiniementien pyöräliikenteen järjestely

Jokiniementie on vilkkaasti liikennöity paikallinen kokoojakatu. Koko Veräjämäen ja Veräjälaakson liikenne kulkee tämän kadun kautta ja moottoriajoneuvojen määrän vuorokaudessa arvioidaan olevan 5400 (lähde). Kyseisillä kaduilla kulkee myös bussi 65, jolla on normaalisti ruuhka-aikoina kuusi vuoroa tunnissa molempiin suuntiin.

Pyöräliikenteen tavoiteverkossa Jokiniementie on “muu reitti” (kuva alla). Pyöräliikenteen suunnitteluohjeen mukaan “muulla reitillä”, jolla moottoriajoneuvoliikenteen määrä on 4000-7000 ajoneuvoa, tulee väylätyypin olla pyörätie tai -kaista.

Jokiniementien katusuunnitelman selostuksessa suunnitelman ensimmäiseksi tavoitteeksi asetetaan parantaa kevyen liikenteen liikenneturvallisuutta. Larin Kyöstin tien selostuksessa ensimmäinen tavoite on parantaa kevyen liikenteen kulkuyhteyksiä. Termistä “kevyt liikenne” on luovuttava; pyöräilyä ja jalankulkua ei ole tullut niputtaa termin “kevyt liikenne” alle Helsingissä enää useaan vuoteen (lähde). 

Jalankulun ja pyöräilyn liikenneturvallisuuden parantamiseksi Jokiniementielle tulee suunnitella laadukkaat pyörätiet tai -kaistat pyöräliikenteen tavoiteverkon mukaisesti ja Larin Kyöstin tiellä tavoitteena tulee olla parantaa jalankulun ja pyöräilyn yhteyksiä. Larin Kyöstin tien osalta jää kuitenkin epäselväksi, miten pyöräilyn yhteyksiä suunnitelman mukaisella toteutuksella voidaan parantaa.

Kuva: Jokiniementie pyöräliikenteen tavoiteverkossa.

Jokiniementien ja Larin Kyöstin tien rakentamisaikataulu

Raide-Jokerin rakennustöiden vuoksi pyöräliikenteen baanan liikenne on siirretty Maaherrantieltä reitille Käpytie – Larin Kyöstin tie – Jokiniementie. Kiertoreittijärjestely on voimassa syksyyn 2022 saakka (lähde ja karttakuva järjestelystä).

Jokiniementien ja Larin Kyöstin tien rakentamisen ilmoitetaan alkavan alustavan aikataulun mukaan vuosina 2021–2022. Aikataulun suunnittelussa on huomioitava, että rakentamisen aloittaminen ei ole mahdollista ennen kuin Maaherrantien varteen on avattu uusi pyöräliikenteen yhteys ja liikenne on siirtynyt sinne.

Päivitys 12.1.2021:

Tulevat tapahtumat

Ke 27.10. klo 18:00 – 20:00

Syyskokous

Tervetuloa Hepon sääntömääräiseen syyskokoukseen!

Aika: Keskiviikko 27.10.2020 klo 18.00
Paikka: Töölön kirjaston Mika Waltari -sali (neljäs kerros), Topeliuksenkatu 6, 00250 Helsinki

Töölön kirjaston Mika Waltari -salissa on paikat 80 kuulijalle. Valitsimme tämän tilan, jotta turvavälejä on helppo pitää.

Kokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä tästä linkistä:
meet.google.com/xuo-trwr-vpf

Kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset asiat, kuten

- Jäsenmaksun ja kannatusjäsenmaksun vahvistaminen vuodeksi 2022
- Luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen
- Vuoden 2022 toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen
- Puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten valitseminen
- Toiminnantarkastajan ja varatoiminnantarkastajan valitseminen

Lisäksi kokouksessa päätetään 5000 euron luottolimiitin hakemisesta Danske Bankilta sekä samansuuruisen talletusvakuuden antamisesta. Pankilta saatujen ohjeiden mukaan päätös luottokortin hakemisesta on tehtävä yhdistyksen varsinaisessa kokouksessa, eli hallituksen tekemä päätös ei ole riittävä.

Syyskokouksen esityslista
https://drive.google.com/file/d/1YxE3aceCv9QyCXJ0qg4bBWqVr5-bVOjD/edit

Toimintasuunnitelma 2022
https://drive.google.com/file/d/1nuJbE4eg-sCh1YWrEagfwuWXpxhcOAxJ/edit

Talousarvio 2022
https://drive.google.com/file/d/1ZZbEN7ncHoo68BAas0NnB516T3JZkdBf/edit

Tapahtuma Facebookissa: https://fb.me/e/4IinfQMeK This event has a video call. Join: https://meet.google.com/xuo-trwr-vpf (FI) +358 9 85691202 PIN: 520600592# View more phone numbers: https://tel.meet/xuo-trwr-vpf?pin=7175596660076&hs=7

Ma 8.11. klo 17:00 – 19:00

Hallituksen kokous

Polkimo (Pyöräliitto, Pyöräilykuntien verkosto, Helsingin Polkupyöräilijät), Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki, Finland
Ma 13.12. klo 17:00 – 19:00

Hallituksen kokous

Polkimo (Pyöräliitto, Pyöräilykuntien verkosto, Helsingin Polkupyöräilijät), Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki, Finland
Kalenteri