Tuoreimmat kannanotot

1.12.2020

Kommentti Mannerheimintien, Korppaanmäentien, Nauvontien ja Koroistentien katusuunnitelmien luonnoksista

Korppaanmäentie Korppaanmäentie on paikallinen kokoojakatu, joka on Haapalahdenkadun ympäristön ja Korppaanmäentien varren asukkaiden ainoa suora pyöräliikenteen yhteys Mannerheimintielle. Kadulla on nykyisin molemminpuoliset kaksisuuntaiset yhdistetyt jalkakäytävät ja pyörätiet ja osan matkaa toisella puolen katua eroteltu jalkakäytävä ja kaksisuuntainen pyörätie. Nykyinen pyöräliikenteen ratkaisu on vanhentunut eikä täytä laadukkaita pyöräliikenteen suunnittelukriteereitä. Siksi onkin hyvä, että pyöräliikenteen järjestelyt uudistetaan […]

Lue lisää
1.12.2020

Kommentti Zaidankadun katusuunnitelman luonnoksesta

Paciuksenkadun ja Zaidankadun väliin on suunnitteilla uusi sairaalarakennus, Tammisairaala. Sairaalan rakentaminen edellyttää Zaidankadulle tehtäviä muutoksia, joita kaupunki parhaillaan suunnittelee. Tammisairaalan ja Meilahden liikuntapuiston lisäksi Zaidankatu palvelee osana pyöräliikenteen baanaverkkoa. Nopeusvarmistettu suojatie baanalla Zaidankadun ja Paciuksenkadun väliin sijoittuvan uudisrakennuksen kohdalla pyöräliikenteen baanan yli on merkitty kaksi suojatietä, joista toinen korotuksella nopeusvarmistettuna. Ymmärrämme ratkaisun taustalla vaikuttavat tekijät […]

Lue lisää
16.6.2020

Kommentti Itäväylän reunapuiston suunnitelmaluonnoksesta

Helsingin Polkupyöräilijät ry toivoo eräitä muutoksia esilläolleisiin Itäväylän reunapuiston suunnitelmaluonnoksiin. Muutokset parantaisivat pyöräilyolosuhteita ja pyöräilyn turvallisuutta tulevalla, todennäköisesti hyvin vilkkaasti liikennöidyllä Itäbaanalla. Hiihtomäentien risteys Hiihtomäentien risteys on epäselvä ilman käsitystä, millaiseksi Hiihtomäentien pyöräilyinfra on suunniteltu. Suunnitelmaluonnos ei tuo tähän mitään valoa, vaan jostain syystä siinä todetaan koko Herttoniemen aseman seudun jätetyn Itäbaanan suunnittelusta pois. Vaikkei […]

Lue lisää

Helsingin Polkupyöräilijät Somessa


Facebook-ryhmä Facebook-sivu Twitter Instagram

Parempaa kaupunkia pyöräillen

Helsingin Polkupyöräilijät ry eli HePo on kaikkien pääkaupunkiseudulla pyörällä liikkuvien yhteisö ja edunvalvoja. Ajoitpa pyörällä hyödyksi tai huviksi, talvella tai kesällä, paljon tai vähän — olemme Sinua varten. Tavoitteemme on parantaa pyöräilyn edellytyksiä, jotta yhteinen kotiseutumme olisi entistä viihtyisämpi paikka elää ja liikkua.

Monipuolista toimintaa vuoden ympäri

Vaikutamme pääkaupunkiseudulla uusien pyöräväylien rakentamiseen, nykyisten kunnossapitoon, työmaajärjestelyihin ja muihin pyöräliikennettä koskeviin kysymyksiin. Lisäksi valtakunnallisen kattojärjestömme Pyöräliiton jäsenenä olemme mukana vaikuttamassa lainsäädäntöön, liikenteen rahoitukseen ja muihin valtakunnallisiin asioihin.

Erilaisilla tapahtumilla ja kampanjoilla kannustamme yhä useampia hyppäämään satulaan. Kesäkaudella järjestämme leppoisia pyöräretkiä ja kuntoilijoille vauhdikkaita maantielenkkejä.

Polkaise mukaan ja liity jäseneksi!

Helsingin Polkupyöräilijöiden jäsenenä olet mukana vaikuttamassa oman kotiseutusi pyöräilyoloihin. Jäsenetuna saat lisäksi alennuksia pyöräliikkeistä ja muista palveluista. Lue lisää jäsenyydestä ja liity mukaan!

Tulevat tapahtumat


Helsingin Pyöräkonttorin jouluglögit

To 10.12. klo 17:00 – 19:00

Helsingin kaupungin Pyöräkonttori kutsuu jälleen hepolaiset keskustelemaan pyöräliikenteen ajankohtaisista aiheista. Perinteinen puuro- ja glögitarjoilu on vaihtunut koronatilanteen vuoksi etätapahtumaksi.


Tilaisuus pidetään torstaina 10.12. Klo 17-19 etäyhteydellä ja siihen voi osallistua Teamsillä klikkaamalla tätä linkkiä. Osallistumislinkki löytyy myös Facebook-tapahtumasta.

Tilaisuuden ohjelma tarkentuu lähempänä ajankohtaa.

Tapahtuma Facebookissa

Etätapahtuma

Hallituksen kokous

Ma 14.12. klo 17:00 – 19:00

Polkimo, Iso Roobertinkatu 3-5 A 22

Hallituksen kokous

Ma 11.1. klo 17:00 – 19:00

Polkimo, Iso Roobertinkatu 3-5 A 22

Hallituksen kokous

Ma 8.2. klo 17:00 – 19:00

Polkimo, Iso Roobertinkatu 3-5 A 22

Hallituksen kokous

Ma 8.3. klo 17:00 – 19:00

Polkimo, Iso Roobertinkatu 3-5 A 22
Kalenteri