Ajankohtaista

3.9.2019

Climate Cycling -tapahtuma 11.9.

Kannusta työnantajaasi lähtemään mukaan ilmastotyön kärkijoukkoihin osallistumalla 11.9. Helsingissä järjestettävään Climate Cycling tapahtumaan! Kerätkää joukkue ja tulkaa mukaan! Osallistuvat joukkueet edistävät ilmastonsuojelua tukilahjoituksilla WWF:lle. Tapahtuman suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. HePo tukee tapahtumaa viestinnällisesti ja saa mukaan oman viiden hengen joukkueen. HePon joukkueeseen mahtuu pari innokasta mukaan. Lähetä sähköpostia, jos innostuit: henni.ahvenlampi@hepo.fi Tapahtumaan ovat […]

Lue lisää
19.8.2019

Pyöräliiton VeloFinland-seminaari Otaniemessä 4.-6.10.2019

Scroll down for english summary. Pyöräliitto järjestää vuosittaisen VeloFinland -seminaarin Espoon Otaniemessä 4.-6.10.2019. VeloFinland on kenelle tahansa pyöräilystä kiinnostuneelle sekä alan kaikille ammattilaissidosryhmille tarkoitettu tapahtuma. Ohjelmassa pyöräliikenteen ja kaupunkisuunnittelun viimeisimpiä kuulumisia, tutkimustuloksia, oivalluksia ja innovaatioita. VeloFinland rakentuu vaihtelevasta sisällöstä: luennoista, työpajoista, pyöräretkistä, velomessuista ja iltaohjelmasta. Lisätiedot ja ilmoittautuminen VeloFinland 2019 Facebookissa HePo tarjoaa VeloFinland-lipun jäsenilleen […]

Lue lisää
16.8.2019

Vaikuttamisryhmän tapaaminen

Tervetuloa vaikuttamisryhmän tapaamiseen Polkimolla ti 27.8. klo 18-20 Aiheena HePo:n liikennepoliittisen ohjelman kuulumiset ja päivitys sekä mielipidekirjoituksen tai muun pyöräliikennettä koskevan kommentin, vastineen tms. kirjoittaminen. Miten kirjoitan niin, että saan pyörällä liikkuvan näkökulman esille? Lipo-ohjelma on auki luettavaksi ja kommentoitavaksi täällä: os. Iso Roobertinkatu 3-5 Sisäpihan/porttikongin kautta sisään, summeri ”Kuvasto, Suomen Taiteilijaseura, Pyöräliitto, Pyöräilykuntien verkosto” […]

Lue lisää

Tuoreimmat kannanotot

19.1.2019

Alikulku on vaihtoehdoista paras

HePo on tyytyväinen että suunnitellaan oikoreittiä Kansalaistorin ja Kaisaniemenpuiston välille. On tärkeää että tulee vaihtoehto päärautatieaseman kiertämiselle tai Linnunlaulun mäkien kiipeämiselle, varsinkin pyöräliikenteen kasvaessa voimakkaasti. Tämä tulee nopeuttamaan itä-länsisuuntaista pyöräliikennettä ja parantamaan jalankulun ja pyöräliikenteen turvallisuutta päärautatieaseman edessä merkittävästi.

Lue lisää
19.1.2019

HePon kommentti Lauttasaaren sillan katusuunnitelmaluonnoksista

HePo on tyytyväinen että sillalle esitetään rakennettavaksi yksisuuntaiset pyörätiet kolmeen tasoon. Pyöräliikenteen määrä sillalla on erittäin suuri ja kasvanee edelleen tulevina vuosina. Suunnitelma noudattaa myös kaupungin linjauksia pyöräteiden rakenteesta. On hyvä että Lauttasaarentien ja Porkkalankadun liikennesuunnitelmia aletaan uudistaa, sillä myös siltaa edeltävät pyöräliikenteen ratkaisut kaipaavat päivitystä sillan peruskorjauksen yhteydessä.

Lue lisää
19.1.2019

Pyöräilijän kiilaaminen ajoradalla on erittäin vaarallista

Helsingin sanomat uutisoi 16.8. pyöräilijän joutuneen linja-auton kiilaamaksi ajaessaan ajoradalla.

Tällaista pyöräilijän “kouluttamista” kiilaamalla tapahtuu sen vaarallisuuteen nähden aivan liikaa. Toki on samaan hengenvetoon sanottava että liikennekulttuuri on tämän osalta parantunut ilahduttavasti viime vuosina.

Lue lisää

Helsingin Polkupyöräilijät Somessa


Facebook-ryhmä Facebook-sivu Twitter Instagram

Parempaa kaupunkia pyöräillen

Helsingin Polkupyöräilijät ry eli HePo on kaikkien pääkaupunkiseudulla pyörällä liikkuvien yhteisö ja edunvalvoja. Ajoitpa pyörällä hyödyksi tai huviksi, talvella tai kesällä, paljon tai vähän — olemme Sinua varten. Tavoitteemme on parantaa pyöräilyn edellytyksiä, jotta yhteinen kotiseutumme olisi entistä viihtyisämpi paikka elää ja liikkua.

Monipuolista toimintaa vuoden ympäri

Vaikutamme pääkaupunkiseudulla uusien pyöräväylien rakentamiseen, nykyisten kunnossapitoon, työmaajärjestelyihin ja muihin pyöräliikennettä koskeviin kysymyksiin. Lisäksi valtakunnallisen kattojärjestömme Pyöräliiton jäsenenä olemme mukana vaikuttamassa lainsäädäntöön, liikenteen rahoitukseen ja muihin valtakunnallisiin asioihin.

Erilaisilla tapahtumilla ja kampanjoilla kannustamme yhä useampia hyppäämään satulaan. Kesäkaudella järjestämme leppoisia pyöräretkiä ja kuntoilijoille vauhdikkaita maantielenkkejä.

Polkaise mukaan ja liity jäseneksi!

Helsingin Polkupyöräilijöiden jäsenenä olet mukana vaikuttamassa oman kotiseutusi pyöräilyoloihin. Jäsenetuna saat lisäksi alennuksia pyöräliikkeistä ja muista palveluista. Lue lisää jäsenyydestä ja liity mukaan!

Tulevat tapahtumat


Kuntolenkki Vantaankoskelta

To 19.9. klo 18:00 – 20:00

HePon kuntolenkkien tavoitteena on pyöräilemällä kehittää ja ylläpitää osallistujien kuntoa, sekä totuttaa osallistujia sujuvaan ja turvalliseen ryhmäajoon. Lenkit ovat maksuttomia ja avoimia kaikille halukkaille yhdistyksen jäsenyydestä riippumatta. Lenkit ajetaan osallistujien omalla vastuulla.

Torstain kuntolenkille lähdetään klo 18 Vantaankosken Grilli-Kioskin parkkipaikalta (Vanhan Nurmijärventien ja Kuninkaantien risteys).

Reitti: Vaihteleva, pudotuslenkki

Keskivauhti:  30-36 km/h, nousujohteinen kauden edetessä. Toteutetaan yhdessä CCH:n ym. kanssa.

Ajoaika: 2 h

Ennen kuin tulet lenkille, tutustu kotisivuilla oleviin ohjeisiin:
https://hepo.fi/toiminta/kuntolenkit/

Vantaankosken Grilli-Kioskin parkkipaikka (Vanhan Nurmijärventien ja Kuninkaantien risteys)

Kuntolenkki Maunulan majalta

La 21.9. klo 10:30 – 13:00

HePon kuntolenkkien tavoitteena on pyöräilemällä kehittää ja ylläpitää osallistujien kuntoa, sekä totuttaa osallistujia sujuvaan ja turvalliseen ryhmäajoon. Lenkit ovat maksuttomia ja avoimia kaikille halukkaille yhdistyksen jäsenyydestä riippumatta. Lenkit ajetaan osallistujien omalla vastuulla.

Lauantain kuntolenkille lähdetään klo 10:30 Maunulan majalta (Keskuspuistontaival, 00620 Helsinki, Metsäläntien varressa pohjoispuolella). Toinen lähtöpaikka Vantaankosken Grilli-Kioskin parkkipaikka klo 11:15 (Vanhan Nurmijärventien ja Kuninkaantien risteys).

Reitti: Tasainen, opastus aloittelijoille. Lenkillä on sekä lyhyempi (45-55 km) että pidempi (65-70 km) vaihtoehtoinen reitti.

Keskivauhti: Lenkki (50+) on tarkoitettu iäkkäämmille kuntoilijoille sekä aloittelijoille (25 km/h -ryhmä). Lenkillä on opastusta ryhmäajamiseen. Keskinopeus 25-27 km/h. Huom! Kauden edetessä ja osallistujien kunnon kehittyessä lenkin keskinopeus nousee kesä-heinäkuussa, jos keskinopeutta 25-27 km/h ajavaa vetäjää ei ole käytettävissä.

Ajoaika: 2-3 h

Ennen kuin tulet lenkille, tutustu kotisivuilla oleviin ohjeisiin:
https://hepo.fi/toiminta/kuntolenkit/

Maunulan ulkoilumaja, Metsäläntie 9, 00620 Helsinki, Suomi

Pyöräretki Kurttilaan

Su 22.9. klo 10:30 – 15:00

HePon pyöräretket ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Sunnuntaisin retkillä ajetaan noin 15-18 km/h keskinopeudella ja lauantaisin noin 18-21 km/h. Pyöräretkien pituus vaihtelee välillä 20-140 km. Lisätietoja retkitoiminnasta sekä retkiohjeet löytyvät kotisivuiltamme: https://hepo.fi/toiminta/retket/

Ajantasaiset tiedot retkistä kannattaa tarkistaa ennen retkelle lähtöä retkikalenterista. Tervetuloa mukaan nauttimaan pyöräilystä ja Helsingin seudun retkikohteista!

Maunulan ulkoilumaja, Metsäläntie 9, 00620 Helsinki, Suomi

Kokeile maantiepyöräilyä – Syyskuun sunnuntaiden takuulenkit

Su 22.9. klo 11:00 – 13:00

Facebookissa: Kokeile maantiepyöräilyä – Syyskuun sunnuntaiden takuulenkit Tule kokeilemaan maantiepyöräilyä ryhmässä! Haluatko kokeilla maantiepyöräilyä ja saada opastusta aloittamiseen? Oletko ajellut yksin pyörälenkkejä ja kaipaisit seuraa ja kokemusta ryhmässä ajamisesta? Syksy on oikein hyvä aika aloittaa kuntolenkkeily pyörällä. Tule mukaan Helsingin polkupyöräilijöiden syyskuun sunnuntaiden takuulenkeille, missä ketään ei jätetä. Takuulenkkien kuvaus alla sekä erikseen täällä: http://bit.ly/hepo-takuulenkki Takuulenkki Enintään 40km / noin 25 km tunnissa / ketään ei jätetä! Syyskuun sunnuntait klo 11:00 - 13:00 Lähtö- ja paluupaikka: Vantaankosken grillikioskin (King’s Corner) parkkipaikka Vanhan Nurmijärventien ja Kuninkaantien risteys, 01700 Vantaa. Pyörällä alle 10 minuuttia Vantaankosken asemalta. Katso kartalta: http://bit.ly/hepo-lahtopaikka Ohjattu lenkki Ohjatuilla takuulenkeillä on etukäteen nimetty vetäjä, joka tuntee reitin, ohjaa ryhmää ja opastaa uusia tulijoita. Vetäjät ovat vapaaehtoisia yhdistyksen jäseniä. Ketkä voivat osallistua? Takuulenkit on suunnattu maantiepyöräilyä kuntoilumielessä aloitteleville tai muuten vain hieman kohtuullisemmasta nopeudesta nauttiville täysi-ikäisille pyöräilijöille. Lenkeillä voi pari kertaa käydä tutustumassa tunnelmaan, mutta säännöllisesti käyviä pyydetään liittymään HePo:n jäseneksi. Jäsenmaksuilla yhdistys tukee mm. lenkinvetäjien koulutuksia, tarvikehankintoja ja laajemmin pyöräilyn edistämistä koko pääkaupunkiseudulla. Jäsenet saavat myös etuja ja alennuksia eri liikkeistä. Lenkin vaativuus Takuulenkit on tarkoitettu maantiepyöräilyn kokeilemiseen ryhmässä. Aiempaa kokemusta ryhmässä ajamisesta ei tarvita. Yhteislenkeillä ei ole tarkoitus ajaa kilpaa. Ajamiseen, varusteisiin ja välineisiin opastetaan tarvittaessa. Takuulenkkien haastavuusluokitus on 3 eli perustasoinen. Tuntuuko 40km lenkki 25km/tunnissa mahdollisesti liian haastavalta? * Peesistä on apua: vauhdin pitäminen maantiellä ryhmässä on kevyempää kuin yksin * Takuulenkeillä ketään ei jätetä, jos ennakkoarvio pettää, eikä jaksa koko lenkkiä tavoitevauhdilla, niin yksin ei kuitenkaan tarvitse jäädä * Voit hakea tuntumaa maantiepyöräilyyn ennen takuulenkille tulemista myös HePo:n retkiltä, joissa vauhti on vielä rauhallisempi * Mikäli olet vielä kahden vaiheilla, niin ole rohkeasti etukäteen yhteydessä järjestäjiin (yhteystiedot alla) Tuntuuko 40km lenkki 25km/tunnissa mahdollisesti liian kevyeltä? * Olet silti tervetullut takuulenkille esimerkiksi harjoittelemaan ryhmässä ajamista, tutustumaan reitteihin ja nauttimaan seurasta. * Voit pitää lenkkiä palauttavana harjoituksena niitäkin tarvitaan. Muista kuitenkin, että takuulenkillä vauhtia ei nosteta luvatusta, vaikka muutama sitä toivoisikin. * Samaan aikaan samalta lähtöpaikalta starttaa myös omatoimisia ryhmiä, jotka ajavat pidempiä ja vauhdikkaampia lenkkejä. Vastuut, velvollisuudet ja vakuutukset Kypärän käyttö on lenkeillä pakollista. Lenkeillä on ajettava liikennesääntöjen mukaan ja noudatettava mukana olevien vastuuhenkilöiden ohjeita. Lenkeille osallistutaan omalla vastuulla, joten olethan huolehtinut vakuutusturvastasi! Yhteystiedot Takuulenkkeihin liittyvissä kysymyksissä vastaa Antti 'Jogi' Poikola +358 44 337 5439 / antti.poikola@gmail.com

King’s Corner, Kuninkaantie 39, 01670 Vantaa, Finland

Pyöräretki

Su 29.9. klo 10:30 – 15:00

HePon pyöräretket ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Sunnuntaisin retkillä ajetaan noin 15-18 km/h keskinopeudella ja lauantaisin noin 18-21 km/h. Pyöräretkien pituus vaihtelee välillä 20-140 km. Lisätietoja retkitoiminnasta sekä retkiohjeet löytyvät kotisivuiltamme: https://hepo.fi/toiminta/retket/

Ajantasaiset tiedot retkistä kannattaa tarkistaa ennen retkelle lähtöä retkikalenterista. Tervetuloa mukaan nauttimaan pyöräilystä ja Helsingin seudun retkikohteista!

Maunulan ulkoilumaja, Metsäläntie 9, 00620 Helsinki, Suomi
Kalenteri