Pyöräilyviikkoa vietetään 5.-14.5.2023

Polkaise Pyöräilyviikon tapahtumiin!

Pääkaupunkiseudun pyöräilyviikko levittää pyöräilyn ilosanomaa monipuolisten tapahtumien ja tempausten merkeissä 5.-14.5.2023. Tänä vuonna pyöräilyviikon teemana on Pyöräpysäköinti - Oikea ratkaisu oikeaan paikkaan. Viikon aikana ravitaan työmatkapyöräilijöitä aamupaloilla, katsastetaan kulkupelien ajokunto ja peräänkuulutetaan toimivia pyöräpysäköintiratkaisuja. Loppuviikosta tutustutaan yhdessä pyörämatkailuun.

Maksuttomiin matalan kynnyksen tapahtumiin ja opastetuille pyöräretkille ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset pyöräilijät. Pyöräpysäköintisuunnistus taas on koko perheen omassa aikataulussa toteutettava kaupunkiseikkailu, jonka lomassa voit kokea ja nähdä uusia paikkoja tänä keväänä ja kesänä. Mihinkään näistä et tarvitse välttämättä omaa pyörää. Mukaan pääset vaikka kaupunkipyörällä.

Pyöräilyviikon avajaiset Kansalaistorilla

Lauantai 6.5.
Hepo yhteistyökumppaneineen järjestää Pyöräilyviikon avajaiset Helsingin Kansalaistorilla, Oodi-kirjaston vieressä, lauantaina 6.5. klo 12-17.

Pyöräilyviikon pyöräparaati Kansalaistorilla

Lauantai 6.5.
Avajaisten yhteydessä järjestetään pyöräparaati ympäri Helsingin kantakaupunkia. Lähdemme liikkeelle Kansalaistorilta kello 13.30 ja palaamme takaisin noin tunnin päästä.

Pyöräparaatissa pyöräillään ajoradalla poliisisaattuessa. Paraatin 9 kilometrin reitti on merkitty linkattuun karttaan sinisellä. Jos reitti vaikuttaa pienimmille pyöräilijöille liian pitkältä, voi puolivälistä oikaista takaisin vihreää palloviivaa pitkin itsenäisesti takaisin Kansalaistorille:
Pyöräparaatin reitti

Sähkökuormapyörien koeajo Kansalaistorilla

Lauantai 6.5.
Kiinnostaako autoton arki? Onko sähkökuormapyörä uusi juttu? Haluaisitko kuulla siitä lisää? Tule koeajamaan 2-pyöräisiä sähkökuormapyöriä ja Helsingin ja Espoon kaupunkipyöriä pyöräilyviikon avajaisiin koeajoradalle klo 12-17.

Ilmainen pyöräkatsastus Kansalaistorilla

Lauantai 6.5.
Haagan Pyörähuolto Oy:n kokeneet ammattilaiset tarkastavat veloituksetta polkupyörien kunnon ja mahdolliset huolto- ja korjaustarpeet Pyöräilyviikon avajaisissa klo 12-17.

Toimivaa pyöräpysäköintiä uudessa taloyhtiössä

Maanantai 8.5.
Hyppää linjoille mukaan kello 15.00 Hepon Facebook -sivun live feed haastatteluun tutustumaan toimiviin pyöräpysäköintiratkaisuihin helsinkiläisessä uudessa taloyhtiössä.

Nykyaikainen pyöräpysäköinti Lauttasaaressa

Maanantai 8.5.
Tule Hepon Facebook -sivun live feed haastatteluun kello 16.30 kuulemaan, minkälainen pyöräpysäköintiratkaisu on toteutettu Lauttasaaren Katajaharjun alueelle kortteliratkaisuna useamman taloyhtiön yhteyteen.

Tutustuminen kuormapyörien yhteiskäyttöratkaisuun

Tiistai 9.5.
Tule tutustumaan autottomaan arkeen Lauttasaareen osoitteeseen Katajaharjuntie 17 kello 16-19! Tällöin näet miten jakamistalouteen perustuva liikkumisratkaisu käytännössä toimii.

Aamupalaa pyöräilijöille Helsingissä

Keskiviikko 10.5.
Valitse aamulla menopeliksi pyörä ja polkaise sillä Helsingin baanalle, Porkkalankadun sillan alle aamupalalle. Se on maksuton ja sitä tarjoillaan klo 7-9. Pysähdy matkalla töihin ja tule tapaamaan Hepon edustajia!

Tule mukaan pyörä-
pysäköintisuunnistukseen!

Keskiviikko 10.5.
Tutustu pääkaupunkiseudun parhaimpiin pyöräpysäköintiratkaisuihin pyörän selästä. Koko perheen kaupunkiseikkailuun voi osallistua täysin oman aikataulun mukaan, omalla pyörällä tai vaikka kaupunkipyörällä.

Aamupalaa pyöräilijöille Espoossa

Torstai 11.5.
Hyppää aamulla pyörän selkään ja polkaise sillä Espoon Keilaniemeen, Laguunin viereen aamupalalle! Se on maksuton ja sitä tarjoillaan klo 7-9. Pysähdy matkalla töihin ja tule tapaamaan Hepon edustajia!

Laadukkaat pyöräpysäköinnit Espoossa ilahduttavat paikallista pyöräilijää

Torstai 11.5.
Tule Hepon Facebook -sivun live feed haastatteluun kello 12.00 kuulemaan, minkälaisia toimivia pyöräpysäköintiratkaisuja Espoon keskuksesta löytyy.

Aamupalaa pyöräilijöille Vantaalla

Perjantai 12.5.
Ota aamulla pyörä alle ja polkaise sillä Vantaan Maalitorille aamupalalle! Se on maksuton ja sitä tarjoillaan klo 7-9. Paikanpäällä sekä Facebook livessä julkistetaan myös Vuoden Vantaalainen pyöräilijä klo 8.00!

Tutustutaan pyörämatkailuun

Lauantai 13.5.
Tule tutustumaan pyörämatkailuun Pyörämatkailukeskuksen asiantuntijan ja maailmanmatkaaja Taneli Roinisen johdolla. Päivä alkaa Maunulan majan pihalla sivurakennuksen edessä (Metsäläntie 9) pyörävaelluksen ja Suomen pyörävaellusreittien esittelyillä, jonka jälkeen jatketaan työpajahenkisesti pyörän pakkauksen ja retkipyöräilyvarusteiden teemaan. Tilaisuus alkaa kello 12 ja loppuu viimeistään kello 15.

Koko perheen pyöräretki

Sunnuntai 14.5.
Äitienpäivän kunniaksi sunnuntaina 14. toukokuuta järjestetään koko perheen ohjattu ja maksuton pyöräretki. Tule kokemaan yhdessä pyöräilemisen ilo! Polkaisemme retkelle Helsingin Kansalaistorilta kello 10.30. Reitin kokonaispituus on noin 25 kilometriä, jonka pyöräilemiseen menee noin 3 tuntia, reitti palaa lähtöpisteeseen.

Keravan KevätPolkaisu

Lauantai 6.5.
Pidä kivaa tai aja kovaa Keravan KevätPolkaisu kuntoajossa. Voit haastaa iitsesi ja kaverisi joko täydellä 96 km tai maltillisemmalla 48 km matkalla. Lähtö Talman koululta (Sipoo) klo 13. Mahdollisuus ajaa myös kokeneiden pyöräilijöiden vetämissä ryhmissä, joissa tavoitteena ennalta sovittu keskinopeus (portaittain noin 25-33 km/h ryhmästä riippuen). Suihku-/peseytymistilat. Kanttiini. Maksullinen tapahtuma.

Lions pyöräily Loviisasta Kansalaistorille

Lauantai 13.5.
Lionsit tarjoavat leppoisan ja maksuttoman pyöräilytapahtuman Loviisasta Helsingin Kansalaistorille. Mukaan voi lähteä eri mittaisille osuuksille oman kunnon mukaan.
Matkanopeus 19,5 km/h.
Pääkaupunkiseudun lähtöajat:
Sipoo, Nikkiläntie 223 klo 16.55 (20,8 km),
Heurekan parkkialue klo 18.10 (16,9 km) ja
Käpylän asema, itäpuoli klo 18.35 (n. 6 km)

Sähköpyörien kokeilua Villa Elfvikillä Espoossa

Lauantaina 6.5. klo 11-15
Vain kokeilemalla saat tietää, miten vaivatonta on ajaa sähköavusteisella polkupyörällä. Siihen on mahdollisuus pyöräilyviikon tapahtumassa Villa Elfvikin luontotalolla.

Perhepyöräpiknik

Sunnuntai 7.5.
Pyöräilyviikon sunnuntai 7.5. on perhepyöräilyn teemapäivä. Keräännytään porukalla Töölönlahden puistoon vapaamuotoiselle piknikille esittelemään ja ihastelemaan perhepyöriämme ja muita menopelejä!

Pyörä kuntoon -päivä Tapiolan kirkolla

Lauantaina 6.5.
Onko pyörä kaivettu varaston uumenista? Hurauta lauantaina Tapiolan kirkolle huollattamaan pyöräsi ajokuntoon! Tapiolan kirkolla Kahvila Valon edustalla on pyöränhuollon neuvontaa ja mahdollisuus tehdä pientä kunnostusta itse omalle pyörälle. Pyörähuollon neuvontaa on tarjolla klo 12-14.

Perhepyöräilypäivä Tapiolan kirkolla

Sunnuntai 7.5.
Polkaise sunnuntaina Tapiolan kirkolle koko perheen voimin munkkikahveille ja tee #munkkipäivitys!

 Tapiolan kirkolla on klo 10.00 messu ja pyhäkoulu, munkkikahvit klo 11-13. Koko päivän ajan voi myös ihastella kirkon betonista arkkitehtuuria. Tapiolan kirkko löytyy osoitteesta Kirkkopolku 6, 02110 Espoo.

Tähän sinun pyöräilyviikon tapahtumasi?

Pyöräilyviikolla 5.5.-14.5.
Oletko järjestämässä pyöräilyviikolla pääkaupunkiseudulla tapahtumaa? Voimme lisätä tapahtumasi tapahtumakalenteriin. Lähetä tapahtumakuvaus, kuva sekä muut tiedot tapahtumasta osoitteeseen taija.timonen@hepo.fi.

Edistetään yhdessä mukavaa pyöräily­kulttuuria

Tule mukaan kaikkien pyörällä liikkuvien yhteisöön

Liity sinäkin Helsingin seudun pyöräilijät ry:n eli tuttavallisemmin Hepon jäseneksi! Olemme kaikkien pääkaupunkiseudulla pyörällä liikkuvien yhteisö ja edunvalvoja. Voit tulla mukaan toimintaan aktiivi- tai rivijäseneksi. Ehkä haluat osallistua matalan kynnyksen pyöräretkille, ottaa osaa vaikuttamistyöhön tai vain pysyä ajan tasalla pyöräilyyn liittyvistä uutisista ja tapahtumista? Hepon toimintaan ovat tervetulleita kaikentasoiset ja -taustaiset pyörällä liikkujat!

Liittymällä jäseneksi 6.5.-29.9.2023 olet mukana Helkaman sähköavusteisen polkupyörän arvonnassa (arvo jopa 3299 €).

Lue arvonnan säännöt täältä.

Miksi pyöräily kannattaa?

Se on helppoa.

Pyöräillessä sinulla on vapaus liikkua oman aikataulusi mukaan minne haluat ja milloin haluat. Kaupunkipyörällä jatkat matkaa helposti myös julkisella liikenteellä.

Se on hyödyksi.

Pyöräillessä säästät energiaa ja käytät omaasi. Kaupungissa olet usein muita nopeammin perillä. Ympäristö, terveys, kunto ja kukkarosi kiittävät!

Se on hauskaa!

Suorinta tietä tai maisemareittiä, omassa rauhassa tai kavereiden kanssa, vauhdista hurmaantuen tai hitaasti nautiskellen. Löydä oma tapasi nauttia matkasta.

Mukana polkemassa

© 2023. Pyöräilyviikon pääjärjestäjä on Helsingin seudun pyöräilijät ry