Löydä pyöräilyn ilo 5.–13. syyskuuta 2020

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään tänä vuonna syyskuussa pääteemalla Pyöräilyn ilo. Tänä vuonna voit osallistua pääkaupunkiseudun Pyöräilyviikkoon sekä paikan päällä että kotoa käsin.

 

Koristele pyöräsi karnevaalikuntoon hupaisilla tee-se-itse-video-ohjeilla ja levitä pyöräilyn ilosanomaa omilla lähinurkillasi pilke silmäkulmassa!

 

Ilahdu ympärivuotisesta pyöräilystä! Helsingin Polkupyöräilijät kutsuu sinut Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle mukaan ottamaan selvää, miten helppoa ja hauskaa pyöräily voi olla ja tapaamaan erilaisia pyöräilijöitä ympäri pääkaupunkiseudun. Tiedossa myös vinkkejä talvipyöräilykauteen valmistautumisesta.

Polkaise Pyöräilyviikon tapahtumiin

Maksuttomiin matalan kynnyksen tapahtumiin ja opastetuille pyöräretkille ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset pyöräilijät ja pyöräilystä kiinnostuneet. Et tarvitse omaa pyörää, vaan mukaan pääset vaikka kaupunkipyörällä.

Pyörä kuntoon -päivä

Pyörä kuntoon -päivä

Lauantai 5.9.
Osallistu omatoimisesti
Koristele fillarisi Pyöräilyviikon juhlakuntoon kierrätysmateriaaleilla tee-se-itse pyöränkoristelupajan video-ohjeilla kotoa käsin. Tutustu pk-seudun pyöräilyn sujuvuutta edistäviin ratkaisuihin omatoimisesti pyöräillen infrasuunnistukseen osallistumalla. Espoon Leppävaaran asemalla voit käydä ilmaiseksi arvioittamassa pyöräsi huollon tarpeen klo 12-16.
Lue lisää »

Infrasuunnistus pyöräillen

Infrasuunnistus pyöräillen

Lauantai 5.9. alkaen
Osallistu omatoimisesti
Infrasuunnistus on uusi kaupunkiseikkailuun inspiroiva tapahtuma, joka tutustuttaa osallistujat pääkaupunkiseudun kaupunkien, HSL:n sekä pyöräilyaktiivien valitsemiin uusiin pyöräliikennettä sekä joukkoliikenteen ja pyöräilyn yhdistämistä edistäviin ratkaisuihin.
Kartta ja ohjeet »

Ohjattu pyöräretki Helsingissä

Ohjattu pyöräretki Helsingissä

Sunnuntai 6.9. klo 10:30
Koe yhdessä pyöräilemisen ilo osallistumalla maksuttomalle ohjatulle 40 km pyöräretkelle Helsingin Maunulan majalta Laajasaloon. Matalan kynnyksen pyöräretkelle ovat tervetulleita kaikki, joille pyöräily on tuttua. Saavu pyörällä paikalle Metsäläntie 9 klo 10:15 mennessä. Retkille ovat tervetulleita kaikki, joille pyöräily on jo tuttua. HePon retkille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Ota vain pyöräsi ja saavu paikalle. Retkellä on maltillinen tahti, viihtyisä tunnelma ja mahdollisuus pullakahveihin taukopaikalla.
Lue lisää »

Pyörien koristelupaja Helsingin Kansalaistorilla

Pyörien koristelupaja Helsingin Kansalaistorilla

Sunnuntai 6.9. klo 12–14
Pyörrätys-pyörien koristelupajassa pääset koristelemaan pyöräsi juhlakuntoon ammattilaistaiteilijoiden ohjeilla ja samalla voit hassutella pyöräsi kanssa pop-up valokuvaamossa. Tapahtumasta saat myös vinkkejä ja tietoa niin talvipyöräilyyn valmistautumisesta, uudesta tieliikennelaista, kuin kaupungin pyöräliikenneinfrastakin.
Lue lisää »

Valmistaudu talvipyöräilyyn Helsingissä

Valmistaudu talvipyöräilyyn Helsingissä

Sunnuntai 6.9. klo 13
Osallistu Facebookin kautta
Ota haltuun inspiroivien vuoden ympäri pyöräilevien vinkit talvipyöräilyyn valmistautumisesta. Kuuntele haastattelut paikan päällä Kansalaistorilla tai seuraa Facebook Live-lähetyksen kautta. Voit myös esittää kysymyksiä ja jakaa omia neuvojasi.
Seuraa Facebook LIVEä »

Pyöräliikenteen suunnitteluohjeen etäkoulutus

Pyöräliikenteen suunnitteluohjeen etäkoulutus

Maanantai 7.9. klo 12-15
Osallistu Teams:ssä
Helsingin kaupungin järjestämässä koulutuksessa käydään läpi sitä, miksi kevyenliikenteen aika on ohi ja miksi pyöräliikennettä suunnitellaan omana kulkumuotonaan ja miten valitaan oikea ratkaisu oikeaan paikkaan. Koulutuksessa perehdytään pyöräliikennesuunnittelun viiteen tärkeimpään kriteeriin ja tehdään yhdessä suunnittelutehtäviä, missä opittua sovelletaan käytännössä. Lue lisää »

Sähköpyöräpäivä

Sähköpyöräpäivä

Maanantai 7.9.
Sähköpyöräily on käytännöllinen arkipyöräilyn muoto, joka sopii ympärivuotiseen fillarointiin madaltaen keliolosuhteiden vaikutusta matkantekoon. "Tutkimuksissa eri Euroopan maista on havaittu, että sähköpyöräilyn terveysvaikutukset ovat kokonaisuutena yhtä hyvät kuin tavallisessakin pyöräilyssä, koska sähköpyörää käytetään useammin, sillä ajetaan pidempiä matkoja." Pyöräilykuntien Verkostosta kerrotaan »

Tietovisa tieliikennelaista virtuaalisesti

Tietovisa tieliikennelaista virtuaalisesti

Tiistai 8.9. klo 18
Osallistu Facebookin kautta
Testaa onko uusi tieliikennelaki hyvin hallussa ja osallistu klo 18 virtuaaliseen tietovisaan tieliikennelaista pyöräilyn näkökulmasta HePon facebook-sivulla. Osallistujien kesken arvotaan palkintoja.
Lue lisää »
Seuraa Facebook LIVEä »

Pop-up-tapahtuma Tikkurilassa Vantaalla

Pop-up-tapahtuma Tikkurilassa Vantaalla

Keskiviikko 9.9. klo 14-18
Pyörällä kouluun-päivänä kannattaa piipahtaa koulupäivän jälkeen Vantaan tapahtumassa Tikkurilassa! Osoitteessa Männistönpolku 1 on tarjolla pyöräilytietoutta ja pop-up valokuvaamo pyöräilijöille. Pääset myös koeajamaan Vantaan kaupunkipyörillä. Vuoden vantaalainen pyöräilijä julkistetaan paikan päällä.
Lue lisää »

Valmistaudu talvipyöräilyyn Vantaalla

Valmistaudu talvipyöräilyyn Vantaalla

Keskiviikko 9.9. klo 15:15
Osallistu Facebookin kautta Kuule vantaalaisten talvella pyöräilijöiden neuvot ja niksit ympärivuotiseen polkemisen iloon. Tule paikan päälle Tikkurilaan tai seuraa haastatteluita Facebook Live-lähetyksen kautta.
Seuraa Facebook LIVEä »

Pop-up-tapahtuma Leppävaarassa Espoossa

Pop-up-tapahtuma Leppävaarassa Espoossa

Torstai 10.9. klo 16.00-18.00
Polkaise Espoon Leppävaaraan Pyörällä treeneihin -päivänä klo 16-18. Osoite: Läkkisepänkuja 3. Tule kuvauttamaan itsesi pyöräsi kanssa iloiseen valokuvaamoon. Tapaa hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkueen väkeä. Poimi mukaasi talvipyöräilystä ja vinkkejä sujuvista matkaketjuista. Tutustu myös Espoon pyöräilyä edistäviin ratkaisuihin infrasuunnistuksen merkeissä.
Lue lisää »

Valmistaudu talvipyöräilyyn Espoossa

Valmistaudu talvipyöräilyyn Espoossa

Torstai 10.9. klo 17:30
Osallistu Facebookin kautta Kuule espoolaisten talvella pyöräilijöiden neuvot ja niksit ympärivuotiseen polkemisen iloon. Tule paikan päälle Leppävaaraan tai tai seuraa haastatteluita Facebook Live-lähetyksen kautta. Liikkuva pyörähuolto on paikalla maanantaista 7.9. perjantaihin 11.9.
Seuraa Facebook LIVEä »

Pyörällä kauppaan-päivä

Pyörällä kauppaan-päivä

Perjantai 11.9.
Osallistu omatoimisesti
Pyörällä kauppaan -päivänä kannattaa haastaa itsensä hoitamaan ostosreissut polkupyörällä. Helpoimmillaan voit osallistua käymällä fillarilla kaupassa ja jakamalla pyöräilyn ilosanomaa kannustamalla tutut tekemään samoin. Kurkkaa myös löytyisikö joku infrasuunnistuksen rasteista kauppareissusi varrelta?
Lue lisää »

Pyörämatkailu-päivä

Pyörämatkailu-päivä

Lauantai 12.9.
Osallistu omatoimisesti
Pyörämatkailu on kasvattanut suosiotaan huomattavasti viime aikoina. Monenlaisia reissuja voi tehdä hyvin myös tavallisella pyörällä ja peruskunnolla. Pyörällä retkeily ilahduttaa perheen parissa tai porukalla. Yhdistämällä esimerkiksi pyörän ja junan, voit suunnata kaukaisempaankin kohteeseen. Lukaise vinkit pyörämatkan valmisteluihin.
Lue lisää »

Katuajokoulutus Helsingissä

Katuajokoulutus Helsingissä

Lauantai 12.9. klo 14-16
Ota kaupungissa pyöräilyn taidot haltuun Helsingissä järjestettävässä katuajokoulutuksessa. 2 h koulutus järjestetään Helsingin keskustassa. Pääset oppimaan sekä teoriaa, että käytäntöä. Varmista paikkasi nyt! Maksuttomaan katuajokoulutukseen mahtuu max. 10 osallistujaa. Ennakkoilmoittautuminen sähköpostilla info@hepo.fi
Lue lisää »

Ohjattu pyöräretki Espooseen

Ohjattu pyöräretki Espooseen

Sunnuntai 13.9. klo 10:30
Osallistu maksuttomalle ohjatulle pyöräretkelle Maunulan majalta Espoon keskukseen. Matalan kynnyksen pyöräretkelle ovat tervetulleita kaikki, joille pyöräily on tuttua. HePon retkille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Ota vain pyöräsi ja saavu paikalle (Metsäläntie 9) klo 10:15. Retkellä on maltillinen tahti, viihtyisä tunnelma ja mahdollisuus pullakahveihin taukopaikalla.
Lue lisää »

Edistetään yhdessä mukavaa pyöräilykulttuuria

Tule mukaan kaikkien pyörällä liikkuvien yhteisöön

Liity sinäkin Helsingin Polkupyöräilijöiden (tuttavallisemmin HePo) jäseneksi! Olemme kaikkien pääkaupunkiseudulla pyöräillä liikkuvien yhteisö ja edunvalvoja. Voit tulla mukaan toimintaan aktiivi- tai rivijäseneksi. Ehkä haluat osallistua matalan kynnyksen pyöräretkille, ottaa osaa vaikuttamistyöhön tai vain pysyä ajantasalla pyöräilyyn liittyvistä uutisista ja tapahtumista? HePon toimintaan ovat tervetulleita kaikentasoiset ja -taustaiset pyörällä liikkujat! 

Liittymällä jäseneksi 20.9.2020 mennessä olet mukana uniikin Tunturi Poni-polkupyörän arvonnassa (arvo 649€). 

Koristele pyöräsi karnevaalikuntoon

Pyörrätys-pyöränkoristelupajan tee-se-itse-video-ohjeilla

Kaiva kaapistasi esiin kaikenlaiset muovipussit ja -kassit ja loihdi niistä säänkestävät ja pyöräilyn iloa välittävät koristelut menopeliisi. Pirjo & Purjo Productionsin designereiden Pyöräilyviikolle toteuttama hulvaton video inspiroi levittämään pyöräilyn ilosanomaa pilke silmäkulmassa.

Miksi pyöräily kannattaa?

Se on helppoa.

Se on helppoa.

Pyöräillessä sinulla on vapaus liikkua oman aikataulusi mukaan minne haluat ja milloin haluat. Kaupunkipyörällä jatkat matkaa helposti myös julkisella liikenteellä.

Se on hyödyksi.

Se on hyödyksi.

Pyöräillessä säästät energiaa ja käytät omaasi. Kaupungissa olet usein muita nopeammin perillä. Ympäristö, terveys, kunto ja kukkarosi kiittävät!

Se on hauskaa!

Se on hauskaa!

Suorinta tietä tai maisemareittiä, omassa rauhassa tai kavereiden kanssa, vauhdista hurmaantuen tai hitaasti nautiskellen. Löydä oma tapasi nauttia matkasta.

Mukana polkemassa