Pyöräilyviikkoa vietetään 3.-12.5.2024

Polkaise Pyöräilyviikon tapahtumiin!

Pääkaupunkiseudun pyöräilyviikko levittää pyöräilyn ilosanomaa monipuolisten tapahtumien ja tempausten merkeissä 3.-12.5.2024. Tänä vuonna pyöräilyviikon teemana on Liikennerauha, joka viittaa liikenneympäristön rauhoittamiseen ja liikenteessä liikkujien rauhalliseen käyttäytymiseen. Rauhallinen ja turvalliseksi koettu liikenneympäristö ja liikennekulttuuri lisäävät pyörällä liikkumisen houkuttelevuutta kaiken ikäisille.

Viikon aikana ravitaan työmatkapyöräilijöitä aamupaloilla, katsastetaan kulkupelien ajokunto ja peräänkuulutetaan liikennerauhaa. Loppuviikosta tutustutaan yhdessä pyörämatkailuun.

Maksuttomiin matalan kynnyksen tapahtumiin ja opastetuille pyöräretkille ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset pyöräilijät.

Pyöräilyviikon avajaiset Kansalaistorilla

Lauantai 4.5.
Hepo yhteistyökumppaneineen järjestää Pyöräilyviikon avajaiset Helsingin Kansalaistorilla, Oodi-kirjaston vieressä, lauantaina 4.5. klo 11-16.

Pyöräilyviikon Liikennerauhan pyöräparaati Kansalaistorilla

Lauantai 4.5.
Avajaisten yhteydessä järjestetään pyöräparaati ympäri Helsingin kantakaupunkia. Teemana on Liikennerauha. Paraati saattaa herättää polkijat ajattelemaan, miten tärkeää liikenneympäristön rauhoittaminen on.

Ilmainen pyöräkatsastus Kansalaistorilla

Lauantai 4.5.
Helsingin pyörähuolto Oy:n ammattilaiset tarkastavat veloituksetta polkupyörien kunnon ja mahdolliset huolto- ja korjaustarpeet Pyöräilyviikon avajaisissa klo 11-16.

Pyöräilytapahtuma – ​Tour de Maunula

Lauantai 4.5.
Maunula-talo rullaa tempauksensa Pääkaupunkiseudun pyöräviikkoon. Lauantain toimintapäivässä on paljon ohjelmaa avoimesta foorumista arkkitehtuuriin klo 10-16. Tervetuloa Maunulatalolle, Metsäpurontie 4, Helsinki.
Tapahtuman järjestää Maunula-talo.

Koko perheen pyöräretki

Sunnuntai 5.5.
Tervetuloa koko perheen ohjatulle ja maksuttomalle pyöräretkelle! Retki lähtee Helsingin Kansalaistorilta kello 10 ja sen kokonaispituus on noin 25 kilometriä, jonka pyöräilemiseen menee noin 3 tuntia, reitti palaa lähtöpisteeseen.

Aamupalaa pyöräilijöille
Vantaalla

Maanantai 6.5.
Valitse aamulla menopeliksi pyörä ja polkaise sillä aamupalalle Vantaan Tikkurilaan, Maalitorille, osoitteeseen Maalipolku 9. Maksutonta aamupalaa tarjoillaan klo 7-9.

Aamupalaa pyöräilijöille Helsingissä

Tiistai 7.5.
Polkaise Pyöräkeskuksen uutteen toimipisteeseen, Helsingin Töölönlahdenpuistoon (Töölönlahdenkadun ja Karamzininrannan risteys) aamupalalle! Se on maksuton ja sitä tarjoillaan klo 7-9.

Pyöräiltävät koulureitit kuntoon -haastattelu Helsinki

Tiistai 7.5.
Hyppää linjoille mukaan kello 15.00 Hepon Facebook-sivulle live feed haastatteluun kuulemaan paikallisen lapsen koulureitistä pyörällä.

Pyörällä Italiassa - ideoita ja vinkkejä hitaaseen matkustamiseen

Tiistai 7.5.
Haluatko oppia ja kuulla lisää pyörämatkailusta Italiassa? Tule nautiskelemaan maisemista ja kuulemaan kokeneen pyörämatkailija Mirja Prihan vinkkejä, joilla voit suunnitella matkan Italiassa.

Aamupalaa pyöräilijöille
Espoossa

Keskiviikko 8.5.
Hyppää aamulla pyörän selkään ja polkaise sillä Espoon Keilaniemeen, Laguunin viereen aamupalalle! Se on maksuton ja sitä tarjoillaan klo 7-9.

Tule mukaan koulureittisuunnistukseen!

Perjantai 10.5.
Suunnistus kutsuu koko perheen tutustumaan pääkaupunkiseudun parhaimpiin sekä kehityskelpoisimpiin koulureitteihin. Sen voi käydä pyöräilemässä omalla ajalla omaan tahtiin. Linkki ilmestyy sivulle 10.5.

Pyöräiltävät koulureitit kuntoon -haastattelu Espoo

Perjantai 10.5.
Hyppää linjoille mukaan kello 15.00 Hepon Facebook-sivulle live feed haastatteluun kuulemaan paikallisen lapsen päiväkotimatkasta pyörällä.

Pyörävaelluksen alkeet Helsingissä

Lauantai 11.5.
Tule tutustumaan pyörävaellukseen Taina Renkosen, somesta tutun seikkailupyöräilijän johdolla. Tapahtumassa kuulet retkivinkit pyörämatkailun aloittamiseen ja retkien suunnitteluun! Tapahtuma alkaa klo 12 Maunulan majalla. Kuva: Merja Paakkanen

Pyörämatkailua Vantaalla

Lauantai 11.5.
Lähde mukaan polkemaan Kuusijärveltä pätkä South by Cycle -reittiä. Retkellä tutustutaan Kuusijärven ja Sipoonkorven reittiosuuteen. Matkaan lähdetään Kuusijärven ulkoilualueelta kello 12.00 ja samaan paikkaan palataan noin kello 15.00. Kuva: Teemu Oksanen

Riitti 2000

Lauantai 11.5.
Riitti 2000 on 99 kilometrin pitkä mäkinen gravel-porukkalenkki, joka mukailee Reitti 2000. Yhteislähtö klo 11.30 mahdollistaa tutustumisen ja kahvittelun klo 11 aukeavalla Maunulan majalla (Metsäläntie 9).

Lauttasaaren pyöräkirppis

Lauantai 4.5.
Nyt kaikki käyttökelpoiset pyörät ja tarvikkeet kellareista ja kaapin pohjalta myyntiin! Lauttasaaren Hevosenkenkäpuistossa järjestetään pyöräkirppis klo 11-15, tule myymään tai ostoksille!

Pyörä kuntoon Espoossa

Lauantai 4.5.
Tapiolan kirkolla on mahdollista saada vinkkejä pyörän omatoimiseen huoltoon. Asiantuntijoina ovat pyöräilyä aktiivisesti harrastavat vapaaehtoiset. Tule huoltamaan pyöräsi klo 9-14.00 välillä! Tapahtuman järjestää Tapiolan kirkko.

Kevätpolkaisu Vantaalla

Sunnuntai 5.5.
Aja nautiskellen tai haasta itsesi 16. KevätPolkaisu -kuntoajossa. Startti on klo 12 Seutulan koululta Vantaalla. 79 km reitti kiertää Keski-Uudenmaan kauniita teitä. Suihku-/peseytymistilat. Kanttiini. Maksullinen. Tapahtuman järjestää Cycle Club Helsinki.

Perhepyöräilypäivä Espoossa

Sunnuntai 5.5.
Pyöräilyviikon perhepyöräilypäivänä polkaistaan koko perheen voimin Tapiolan kirkolle. Klo 10 kirkkosalissa on perhemessu, joka on toteutettu yhdessä lasten ja nuorten kanssa. Pyöräilyn kunniaksi laitetaan suut makiaksi, ja juodaan Kahvila Valossa munkkikahvit ja -mehut. Tapahtuman järjestää Tapiolan kirkko.

Pyöräilysauna Hilassa, Espoo

Perjantai 10.5.
Hilan leirikeskuksen saunat odottavat pyöräilijöitä jälleen! Saunat ovat lämpimänä klo 18-21 ja paikalle on tervetullut ihan jokainen, joka itsensä pyöräilijäksi kokee tai on kiinnostunut pyöräilystä. Pyöräile kotioveltasi tai lyhennä matkaa julkisilla. Tapahtuman järjestää Tapiolan kirkko.

Teurastamon fillaritori

Lauantai 11.5.
Joka keväinen fillaritapahtuma on täällä taas!
Teurastamon pihalle levittäytyy lauantaina 11. toukokuuta klo 10-15 polkupyöräilyharrastajien kirpputori, jonne voit tulla vapaasti ostamaan tai myymään polkupyöriä, polkupyörien osia ja tarvikkeita. Myyntipaikkoja ei voi – eikä tarvitse – varata etukäteen, vaan omat myyntipisteet voi perustaa alueelle vapaasti. Tapahtuman järjestää Teurastamo.

Tähän sinun pyöräilyviikon tapahtumasi?

Pyöräilyviikolla 3.5.-12.5.
Oletko järjestämässä pyöräilyviikolla pääkaupunkiseudulla tapahtumaa? Voimme lisätä tapahtumasi tapahtumakalenteriin. Lähetä tapahtumakuvaus, kuva sekä muut tiedot tapahtumasta osoitteeseen taija.timonen@hepo.fi.

Tähän sinun pyöräilyviikon tapahtumasi?

Pyöräilyviikolla 3.5.-12.5.
Oletko järjestämässä pyöräilyviikolla pääkaupunkiseudulla tapahtumaa? Voimme lisätä tapahtumasi tapahtumakalenteriin. Lähetä tapahtumakuvaus, kuva sekä muut tiedot tapahtumasta osoitteeseen taija.timonen@hepo.fi.

Tähän sinun pyöräilyviikon tapahtumasi?

Pyöräilyviikolla 3.5.-12.5.
Oletko järjestämässä pyöräilyviikolla pääkaupunkiseudulla tapahtumaa? Voimme lisätä tapahtumasi tapahtumakalenteriin. Lähetä tapahtumakuvaus, kuva sekä muut tiedot tapahtumasta osoitteeseen taija.timonen@hepo.fi.

Edistetään yhdessä mukavaa pyöräily­kulttuuria

Tule mukaan kaikkien pyörällä liikkuvien yhteisöön

Liity sinäkin Helsingin seudun pyöräilijät ry:n eli tuttavallisemmin Hepon jäseneksi! Olemme kaikkien pääkaupunkiseudulla pyörällä liikkuvien yhteisö ja edunvalvoja. Voit tulla mukaan toimintaan aktiivi- tai rivijäseneksi. Ehkä haluat osallistua matalan kynnyksen pyöräretkille, ottaa osaa vaikuttamistyöhön tai vain pysyä ajan tasalla pyöräilyyn liittyvistä uutisista ja tapahtumista? Hepon toimintaan ovat tervetulleita kaikentasoiset ja -taustaiset pyörällä liikkujat!

Liittymällä jäseneksi 4.5.2024 klo 00.00 alkaen ja viimeistään 29.9.2024 klo 23.59 olet mukana Helkaman sähköavusteisen polkupyörän arvonnassa (arvo jopa 2 349€).

Miksi pyöräily kannattaa?

Se on helppoa.

Pyöräillessä sinulla on vapaus liikkua oman aikataulusi mukaan minne haluat ja milloin haluat. Kaupunkipyörällä jatkat matkaa helposti myös julkisella liikenteellä.

Se on hyödyksi.

Pyöräillessä säästät energiaa ja käytät omaasi. Kaupungissa olet usein muita nopeammin perillä. Ympäristö, terveys, kunto ja kukkarosi kiittävät!

Se on hauskaa!

Suorinta tietä tai maisemareittiä, omassa rauhassa tai kavereiden kanssa, vauhdista hurmaantuen tai hitaasti nautiskellen. Löydä oma tapasi nauttia matkasta.

Mukana polkemassa

© 2023. Pyöräilyviikon pääjärjestäjä on Helsingin seudun pyöräilijät ry