Pyöräilyviikkoa vietetään 28.8.-5.9.2021

Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään tänä vuonna syyskuussa pääteemalla Tervetuloa pyöräilijä. Tänä vuonna voit osallistua pääkaupunkiseudun Pyöräilyviikkoon sekä yhdessä muiden kanssa että omatoimisesti.


Helsingin seudun pyöräilijät kutsuu sinut Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle mukaan ottamaan selvää, miten helppoa ja hauskaa pyöräily voi olla ja tapaamaan erilaisia pyöräilijöitä ympäri pääkaupunkiseudun.

Polkaise Pyöräilyviikon tapahtumiin

Maksuttomiin matalan kynnyksen tapahtumiin ja opastetulle pyöräretkelle ovat tervetulleita kaikenikäiset ja -tasoiset pyöräilijät ja pyöräilystä kiinnostuneet. Valokeilassa on laadukas uusi pyöräinfra. 31.8. käynnistyvä infrasuunnistus on koko perheen kaupunkiseikkailu, joka tarjoa uusia retkeilyideoita laadukkaan pyöräinfran parissa. Et tarvitse omaa pyörää, vaan mukaan pääset vaikka kaupunkipyörällä.

Ihana-Helsinki koko perheen pyöräretki

Ihana-Helsinki koko perheen pyöräretki

Lauantai 28.8.
Koe yhdessä pyöräilemisen ilo osallistumalla maksuttomalle ohjatulle 30 km Ihana Helsinki - pyöräretkelle Helsingin Kalasatamasta (Capellan puistotie 15), kokoontuminen klo 10.30, lähtö klo 11.00. Retkellä tutustutaan sekä luonto- että kulttuurikohteisiin ja pidetään useita taukoja. Pidempi pysähdys on Haltialassa, jossa voi syödä omia eväitä tai käyttää ravintolan palveluita. Retki kestää noin 3,5 tuntia ja päättyy Olympiastadionille. Retkelle voi osallistua myös kaupunkipyörällä.
Lue lisää »

Pyöräilyviikon avajaiset Kansalaistorilla

Pyöräilyviikon avajaiset Kansalaistorilla

Sunnuntai 29.8.
Tule viettämään Pyöräilyviikon avajaisia Helsingin Kansalaistorille klo 12-16. Oletko epävarma, onko pyöräsi turvallisessa ajokunnossa? Tuo se maksuttomaan katsastukseen, jossa ystävällinen katsastaja Hiltusen pyörähuollosta tarkastaa pyöräsi kunnon ja merkitsee mahdolliset korjaustarpeet katsastuskorttiin. Hävikkikukkakauppa Kukkis ohjaa maksuttoman pyöränkoristelutyöpajan, jossa voit kaunistaa pyöräsi leikkokukilla klo 12 lähtien ja osallistua myös Kaunein pyörä -kisaan, jonka voittajat julkistetaan klo 15. Kansalaistorin tapahtumasta saat myös vinkkejä ja tietoa niin pyöräilystä, liikennesäännöistä kuin kaupungin pyöräliikenneinfrastakin ja voit kokeilla onneasi onnenpyörässä! Valitettavasti avajaisten osaksi suunniteltu pyöräparaati on peruutettu koronatilanteen vuoksi.
Lue lisää »

Ilmainen pyörän katsastus

Ilmainen pyörän katsastus

Sunnuntai 29.8.
Oletko epävarma, onko pyöräsi turvallisessa ajokunnossa? Tuo se maksuttomaan katsastukseen, jossa ystävällinen katsastaja Hiltusen pyörähuollosta tarkastaa pyöräsi kunnon ja merkitsee mahdolliset korjaustarpeet katsastuskorttiin.
Lue lisää »

Pyöränkoristelutyöpaja

Pyöränkoristelutyöpaja

Sunnuntai 29.8.
Hävikkikukkakauppa Kukkis ohjaa maksuttoman pyöränkoristelutyöpajan, jossa voit kaunistaa pyöräsi leikkokukilla klo 12 lähtien ja osallistua myös Kaunein pyörä -kisaan, jonka voittajat julkistetaan klo 15.
Lue lisää »

Pyöräparaati

Pyöräparaati

Sunnuntai 29.8.
Valitettavasti avajaisten osaksi suunniteltu pyöräparaati on peruutettu koronatilanteen vuoksi.
Lue lisää »

Infrasuunnistus

Infrasuunnistus

Tiistai 31.8.
Osallistu omatoimisesti
Opi, mitä kaikkea pääkaupunkiseudun kunnat ja HSL ovat tehneet parantaakseen työ- ja asiointimatkojen pyöräilyolosuhteita. Pyörällä liikkumisen parhaat infrakohteet esitellään omalla verkkosivullaan ja niihin pääsee tutustumaan infrasuunnistukseen osallistumalla. Tänä vuonna osallistujat pääsevät äänestämään parhaat kohteet.
Lue lisää »

Polkaise Espoon Leppävaaraan

Polkaise Espoon Leppävaaraan

Torstai 2.9.
Polkaise Espoon Leppävaaran urheilupuistolle (Veräjäpellonkatu 15, Espoo) pop-up-tapahtumaan klo 14-18. Osallistu liikunnalliseen elämäntapaan kannustavaan kilpailuun, jossa voit voittaa hyödyllisiä palkintoja!
Lue lisää »

Arvaa ostosten arvo Redissä

Arvaa ostosten arvo Redissä

Perjantai 3.9.
Piipahda Pop up -tapahtumassa kauppakeskus Redissä ruokakaupan edustalla klo 15-18. Pisteellä on esillä tavarapyörä, johon lastattu viikon ostokset. 100 € K-Supermarket lahjakortin voittaa se, joka arvaa pyörän kyytiin lastattujen ostosten arvon lähimmäksi. Pop up -pisteen löydät Redin K-Supermarketin sisäänkäynnin edustalta K1-kerroksesta.
Lue lisää »

Polkaise Vantaan Tikkurilaan

Polkaise Vantaan Tikkurilaan

Lauantai 4.9.
Tule piipahtamaan Vantaan Tikkurilaan (Männistönpolku 1, Vantaa) klo 14-18 pyörämatkailu pop-up -tapahtumaan. Osallistu liikunnalliseen elämäntapaan kannustavaan kilpailuun, jossa voit voittaa hyödyllisiä palkintoja!
Lue lisää»

Edistetään yhdessä mukavaa pyöräilykulttuuria

Tule mukaan kaikkien pyörällä liikkuvien yhteisöön

Liity sinäkin Helsingin seudun pyöräilijät ry:n (tuttavallisemmin Hepo) jäseneksi! Olemme kaikkien pääkaupunkiseudulla pyöräillä liikkuvien yhteisö ja edunvalvoja. Voit tulla mukaan toimintaan aktiivi- tai rivijäseneksi. Ehkä haluat osallistua matalan kynnyksen pyöräretkille, ottaa osaa vaikuttamistyöhön tai vain pysyä ajantasalla pyöräilyyn liittyvistä uutisista ja tapahtumista? Hepon toimintaan ovat tervetulleita kaikentasoiset ja -taustaiset pyörällä liikkujat! 

Liittymällä jäseneksi 12.9.2021 mennessä olet mukana Helkaman sähköavusteisen polkupyörän arvonnassa (arvo jopa 3049€). 

Miksi pyöräily kannattaa?

Se on helppoa.

Se on helppoa.

Pyöräillessä sinulla on vapaus liikkua oman aikataulusi mukaan minne haluat ja milloin haluat. Kaupunkipyörällä jatkat matkaa helposti myös julkisella liikenteellä.

Se on hyödyksi.

Se on hyödyksi.

Pyöräillessä säästät energiaa ja käytät omaasi. Kaupungissa olet usein muita nopeammin perillä. Ympäristö, terveys, kunto ja kukkarosi kiittävät!

Se on hauskaa!

Se on hauskaa!

Suorinta tietä tai maisemareittiä, omassa rauhassa tai kavereiden kanssa, vauhdista hurmaantuen tai hitaasti nautiskellen. Löydä oma tapasi nauttia matkasta.

Mukana polkemassa