19.8.2018
Kannanotot

Pyöräilijän kiilaaminen ajoradalla on erittäin vaarallista

Helsingin Sanomat uutisoi 16.8. pyöräilijän joutuneen linja-auton kiilaamaksi ajaessaan ajoradalla: ”Hermostunut polkupyöräilijä pysäytti Onnibusin keskelle Mannerheimin­tietä, poliisi nuhteli osapuolet – ’Minusta oli täydellisen perusteltua jäädä kaistalle’

Tällaista pyöräilijän “kouluttamista” kiilaamalla tapahtuu sen vaarallisuuteen nähden aivan liikaa. Toki on samaan hengenvetoon sanottava että liikennekulttuuri on tämän osalta parantunut ilahduttavasti viime vuosina.

Pyöräilijän ohittamiseen pätee sama tieliikennelain kohta kuin muitakin ajoneuvoja ohitettaessa: “Ohittajan on pidettävä turvallinen väli ohitettavaan ajoneuvoon”. Liikenneturva suosittaa että pyöräilijä on ohitettava kokonaan vasenta kaistaa käyttäen.

Erityisesti ammatikseen autoa ajavien ja poliisien pitäisi tietää, että autoilijan kiilatessa pyöräilijää on todellinen mahdollisuus että pyöräilijä kuolee tai vammautuu vakavasti. Olisikin tärkeää että poliisi suhtautuisi tällaisiin tapauksiin vakavammin kuin antamalla kiilaajalle pelkän suullisen varoituksen.

Helsingissä on monia vilkasliikenteisiä katuja, joiden varrella ei ole pyöräteitä. Näitä ovat esimerkiksi pitkät pätkät Mannerheimintietä, Hämeentietä ja Runeberginkatua. Kuten HSL:n ja Helsingin kaupungin yhteinen kampanja muistuttaa, pyörätien puuttuessa pyöräilijän on lain mukaan ajettava ajoradalla.

Maltti on valttia liikenteessä, myös pyöräilijää ohitettaessa. Kaupungissa täpärillä ohituksilla saatu ajansäästö on varsin pieni. Onko toisen ihmisen hengen vaarantaminen joidenkin kymmenien sekuntien säästön arvoista?

Tulevat tapahtumat

Ke 27.10. klo 18:00 – 20:00

Syyskokous

Tervetuloa Hepon sääntömääräiseen syyskokoukseen!

Aika: Keskiviikko 27.10.2020 klo 18.00
Paikka: Töölön kirjaston Mika Waltari -sali (neljäs kerros), Topeliuksenkatu 6, 00250 Helsinki

Töölön kirjaston Mika Waltari -salissa on paikat 80 kuulijalle. Valitsimme tämän tilan, jotta turvavälejä on helppo pitää.

Kokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä tästä linkistä:
meet.google.com/xuo-trwr-vpf

Kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset asiat, kuten

- Jäsenmaksun ja kannatusjäsenmaksun vahvistaminen vuodeksi 2022
- Luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen
- Vuoden 2022 toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen
- Puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten valitseminen
- Toiminnantarkastajan ja varatoiminnantarkastajan valitseminen

Lisäksi kokouksessa päätetään 5000 euron luottolimiitin hakemisesta Danske Bankilta sekä samansuuruisen talletusvakuuden antamisesta. Pankilta saatujen ohjeiden mukaan päätös luottokortin hakemisesta on tehtävä yhdistyksen varsinaisessa kokouksessa, eli hallituksen tekemä päätös ei ole riittävä.

Syyskokouksen esityslista
https://drive.google.com/file/d/1YxE3aceCv9QyCXJ0qg4bBWqVr5-bVOjD/edit

Toimintasuunnitelma 2022
https://drive.google.com/file/d/1nuJbE4eg-sCh1YWrEagfwuWXpxhcOAxJ/edit

Talousarvio 2022
https://drive.google.com/file/d/1ZZbEN7ncHoo68BAas0NnB516T3JZkdBf/edit

Tapahtuma Facebookissa: https://fb.me/e/4IinfQMeK This event has a video call. Join: https://meet.google.com/xuo-trwr-vpf (FI) +358 9 85691202 PIN: 520600592# View more phone numbers: https://tel.meet/xuo-trwr-vpf?pin=7175596660076&hs=7

Ma 8.11. klo 17:00 – 19:00

Hallituksen kokous

Polkimo (Pyöräliitto, Pyöräilykuntien verkosto, Helsingin Polkupyöräilijät), Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki, Finland
Ma 13.12. klo 17:00 – 19:00

Hallituksen kokous

Polkimo (Pyöräliitto, Pyöräilykuntien verkosto, Helsingin Polkupyöräilijät), Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki, Finland
Kalenteri