28.8.2018
Kannanotot

HePon kommentti Lauttasaaren sillan katusuunnitelmaluonnoksista

HePo on tyytyväinen että sillalle esitetään rakennettavaksi yksisuuntaiset pyörätiet kolmeen tasoon. Pyöräliikenteen määrä sillalla on erittäin suuri ja kasvanee edelleen tulevina vuosina. Suunnitelma noudattaa myös kaupungin linjauksia pyöräteiden rakenteesta. On hyvä että Lauttasaarentien ja Porkkalankadun liikennesuunnitelmia aletaan uudistaa, sillä myös siltaa edeltävät pyöräliikenteen ratkaisut kaipaavat päivitystä sillan peruskorjauksen yhteydessä.

HePo kannattaa esitetyistä katusuunnitelmavaihtoehdoista vaihtoehtoa 2. Vaihtoehto 2 mahdollistaa sillalle leveämmän jalkakäytävän lisäksi erotuskaistat ajoradan ja pyörätien sekä pyörätien ja jalkakäytävän välille. Nämä seikat lisäävät ratkaisun turvallisuutta erotellen eri liikennemuodot paremmin toisistaan. Lisäksi erotuskaistaa voidaan käyttää lumensäilytyspaikkana.

HePo huomauttaa että jatkosuunnittelussa on varmistettava että pyörätien kallistukset suuntautuvat jalkakäytävää kohti ja että hulevesien poisto on pyörätien jalkakäytävän puoleisessa reunassa. Näin jalkakäytävältä valuvat vedet eivät valu pyörätien poikki ja jäädy siihen vaarallisesti.

Liitteenä olevasta liikennesuunnitelmaluonnoksesta HePo toteaa että yksisuuntaisen ratkaisun tullessa voimaan on kiinnitettävä erityistä huomiota siihen miten pyöräilijät saadaan käyttämään uutta ratkaisua heti alusta saakka oikein. Erityisesti tämä koskee K.A. Fagerholminaukion kohdalla Itämerenkadulta sillalle suuntautuvaa pyöräliikennettä. On varmasti suuri houkutus jatkaa sillalle yksisuuntaisen ratkaisun vastaisesti. Toivomme että tämä otetaan huomioon liikennesuunnitelmia laadittaessa. Tämän voisi toteuttaa esimerkiksi vähentämällä Porkkalankadun kaistat kyseisellä kohdalla kahteen ja helpottamalla tien ylittämistä muillakin tavoin. Lisäksi velvollisuus ylittää katu pitää merkitä riittävän selkeästi.

Toinen huomio liikennesuunnitelmaluonnokseen liittyy Klaarankadun ja Lauttasaarentien risteykseen, jossa luonnoksessa pyöräilijälle tulee ylimääräinen mutka sillan suunnalta tullessa Klaarankadulle käännyttäessä. Meripuistokadun/Klaarankadun/Lauttasaarentien risteykseen pitää lisäksi varata riittävät ryhmittymistilat pyöräliikenteelle.

Suunnitelmat näyttävät kuitenkin erittäin hyviltä ja vastaavat kiitettävästi kasvavan pyöräliikenteen tarpeisiin.

Tulevat tapahtumat

Ke 27.10. klo 18:00 – 20:00

Syyskokous

Tervetuloa Hepon sääntömääräiseen syyskokoukseen!

Aika: Keskiviikko 27.10.2020 klo 18.00
Paikka: Töölön kirjaston Mika Waltari -sali (neljäs kerros), Topeliuksenkatu 6, 00250 Helsinki

Töölön kirjaston Mika Waltari -salissa on paikat 80 kuulijalle. Valitsimme tämän tilan, jotta turvavälejä on helppo pitää.

Kokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä tästä linkistä:
meet.google.com/xuo-trwr-vpf

Kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset asiat, kuten

- Jäsenmaksun ja kannatusjäsenmaksun vahvistaminen vuodeksi 2022
- Luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen
- Vuoden 2022 toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen
- Puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten valitseminen
- Toiminnantarkastajan ja varatoiminnantarkastajan valitseminen

Lisäksi kokouksessa päätetään 5000 euron luottolimiitin hakemisesta Danske Bankilta sekä samansuuruisen talletusvakuuden antamisesta. Pankilta saatujen ohjeiden mukaan päätös luottokortin hakemisesta on tehtävä yhdistyksen varsinaisessa kokouksessa, eli hallituksen tekemä päätös ei ole riittävä.

Syyskokouksen esityslista
https://drive.google.com/file/d/1YxE3aceCv9QyCXJ0qg4bBWqVr5-bVOjD/edit

Toimintasuunnitelma 2022
https://drive.google.com/file/d/1nuJbE4eg-sCh1YWrEagfwuWXpxhcOAxJ/edit

Talousarvio 2022
https://drive.google.com/file/d/1ZZbEN7ncHoo68BAas0NnB516T3JZkdBf/edit

Tapahtuma Facebookissa: https://fb.me/e/4IinfQMeK This event has a video call. Join: https://meet.google.com/xuo-trwr-vpf (FI) +358 9 85691202 PIN: 520600592# View more phone numbers: https://tel.meet/xuo-trwr-vpf?pin=7175596660076&hs=7

Ma 8.11. klo 17:00 – 19:00

Hallituksen kokous

Polkimo (Pyöräliitto, Pyöräilykuntien verkosto, Helsingin Polkupyöräilijät), Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki, Finland
Ma 13.12. klo 17:00 – 19:00

Hallituksen kokous

Polkimo (Pyöräliitto, Pyöräilykuntien verkosto, Helsingin Polkupyöräilijät), Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki, Finland
Kalenteri