31.8.2018
Kannanotot

Alikulku on vaihtoehdoista paras

HePo on tyytyväinen että suunnitellaan oikoreittiä Kansalaistorin ja Kaisaniemenpuiston välille. On tärkeää että tulee vaihtoehto päärautatieaseman kiertämiselle tai Linnunlaulun mäkien kiipeämiselle, varsinkin pyöräliikenteen kasvaessa voimakkaasti. Tämä tulee nopeuttamaan itä-länsisuuntaista pyöräliikennettä ja parantamaan jalankulun ja pyöräliikenteen turvallisuutta päärautatieaseman edessä merkittävästi.

HePo kannattaa esillä olevista suunnitelmista alikulkua, sillä se on esteettömin, lyhin, ylläpitokustannuksiltaan edullisin ja nopeiten valmis vaihtoehto.

Suunnitelmia voi tarkastella kahden eri näkökulman kautta, miten suunnitelma edistää pyöräliikennettä ja miten nopeasti suunniteltu ratkaisu on valmiina.

Esteettömyydellä tarkoitetaan Invalidiliiton mukaan sitä että suunnittelussa otetaan huomioon ihmisten moninaisuus. Siltasuunnitelmissa ei ole riittävästi otettu huomioon vanhuksia ja lapsia tai perheitä kuormapyörineen. Pyöräliikenteen kannalta sillat ovat jyrkempiä kuin alikulku ja niiden kautta kulkeminen tekee matkasta pidemmän kuin alikulun kautta kulkeminen. Siltojen talvikunnossapito on varmasti heikompaa (mutta myös kalliimpaa) kuin alikulun. On varsin selvää että pyöräliikenteen kannalta alikulku olisi paljon laadukkaampi ratkaisu kaikilla mittareilla kuin kumpikaan esitetyistä siltavaihtoehdoista.

Toinen näkökulma vaihtoehtoihin on siis se milloin ratkaisu olisi valmis. Tässäkin alikulku on vahvoilla. Alikulku ei edellytä muutoksia asemakaavoihin ja siihen ei liity kaupunkikuvallisia ongelmia kuten siltojen pitkiin ramppeihin molemmin puolin ratapihaa. Voi hyvin olla että siltaa päästään rakentamaan vasta vuosien päästä. Tämä ei luonnollisesti edistä pyöräliikennettä. Alikulkua taas voidaan alkaa rakentaa suht nopeasti.

Tulevat tapahtumat

Ke 27.10. klo 18:00 – 20:00

Syyskokous

Tervetuloa Hepon sääntömääräiseen syyskokoukseen!

Aika: Keskiviikko 27.10.2020 klo 18.00
Paikka: Töölön kirjaston Mika Waltari -sali (neljäs kerros), Topeliuksenkatu 6, 00250 Helsinki

Töölön kirjaston Mika Waltari -salissa on paikat 80 kuulijalle. Valitsimme tämän tilan, jotta turvavälejä on helppo pitää.

Kokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä tästä linkistä:
meet.google.com/xuo-trwr-vpf

Kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset asiat, kuten

- Jäsenmaksun ja kannatusjäsenmaksun vahvistaminen vuodeksi 2022
- Luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen
- Vuoden 2022 toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen
- Puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten valitseminen
- Toiminnantarkastajan ja varatoiminnantarkastajan valitseminen

Lisäksi kokouksessa päätetään 5000 euron luottolimiitin hakemisesta Danske Bankilta sekä samansuuruisen talletusvakuuden antamisesta. Pankilta saatujen ohjeiden mukaan päätös luottokortin hakemisesta on tehtävä yhdistyksen varsinaisessa kokouksessa, eli hallituksen tekemä päätös ei ole riittävä.

Syyskokouksen esityslista
https://drive.google.com/file/d/1YxE3aceCv9QyCXJ0qg4bBWqVr5-bVOjD/edit

Toimintasuunnitelma 2022
https://drive.google.com/file/d/1nuJbE4eg-sCh1YWrEagfwuWXpxhcOAxJ/edit

Talousarvio 2022
https://drive.google.com/file/d/1ZZbEN7ncHoo68BAas0NnB516T3JZkdBf/edit

Tapahtuma Facebookissa: https://fb.me/e/4IinfQMeK This event has a video call. Join: https://meet.google.com/xuo-trwr-vpf (FI) +358 9 85691202 PIN: 520600592# View more phone numbers: https://tel.meet/xuo-trwr-vpf?pin=7175596660076&hs=7

Ma 8.11. klo 17:00 – 19:00

Hallituksen kokous

Polkimo (Pyöräliitto, Pyöräilykuntien verkosto, Helsingin Polkupyöräilijät), Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki, Finland
Ma 13.12. klo 17:00 – 19:00

Hallituksen kokous

Polkimo (Pyöräliitto, Pyöräilykuntien verkosto, Helsingin Polkupyöräilijät), Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki, Finland
Kalenteri