19.8.2019
Pyöräilyinfo

Pyöräliiton VeloFinland-seminaari Otaniemessä 4.-6.10.2019

Scroll down for english summary.

Pyöräliitto järjestää vuosittaisen VeloFinland -seminaarin Espoon Otaniemessä 4.-6.10.2019. VeloFinland on kenelle tahansa pyöräilystä kiinnostuneelle sekä alan kaikille ammattilaissidosryhmille tarkoitettu tapahtuma. Ohjelmassa pyöräliikenteen ja kaupunkisuunnittelun viimeisimpiä kuulumisia, tutkimustuloksia, oivalluksia ja innovaatioita. VeloFinland rakentuu vaihtelevasta sisällöstä: luennoista, työpajoista, pyöräretkistä, velomessuista ja iltaohjelmasta.

HePo tarjoaa VeloFinland-lipun jäsenilleen

HePo tarjoaa kiinnostuneille jäsenilleen 60 euron arvoisen VeloFinland-seminaarilipun, johon sisältyy koko viikonlopun ohjelma kahvituksineen. Merkitse ilmoittautumislomakkeen Organisaatio-kohtaan ”Helsingin Polkupyöräilijät” ja Laskutustapa-kohtaan ”yritykselle tai yhteisölle”.

Jos et vielä ole jäsen, liity tällä lomakkeella.

Vapaaehtoiseksi VeloFinlandiin

Vapaan pääsyn seminaariin voi ansaita osallistumalla VeloFinlandiin vapaaehtoisena. Vapaaehtoisia kaivataan erilaisiin tehtäviin, kuten roudaukseen, streamaukseen ja retkien vetämiseen.

Hae vapaaehtoiseksi VeloFinlandiin tällä lomakkeella.

Nostoja huikeasta VeloFinland 2019 ohjelmasta

Morten Kerr, Oslon kaupunki: ”When in doubt, put up a sign”

Pyöräväylien opastus on monessa maassa kaukana laadukkaasta. Oslossa opastuksen periaatteet on uusittu ja Morten Kerr esittelee parhaita esimerkkejä pyöräilijäystävällisistä ratkaisuista.

Jouni Kallio, LIKES, tutkimuskeskus: ”Onko koulumatkapyöräily turvallinen liikuntaharrastus?”

LIKESin tuore tutkimus osoittaa, että fyysisesti aktiivinen koulumatkan kulkeminen vaikuttaisi olevan keskimäärin turvallinen liikuntamuoto, joskin tarkemmille tilastoille olisi edelleen tarvetta. Riski loukkaantua koulumatkalla pyöräiltäessä tai käveltäessä on jopa satoja kertoja matalampi kuin tutkituissa urheilulajeissa keskimäärin.

Emilia Sternberg, Cykelfrämjandet: ”How we improved Sweden’s unique municipal cycle-policy benchmarking study by asking cyclists”

Esitys valaisee ruotsalaisten Kommunvelometerin taustoja: miten määritellään hyvä pyöräilykunta niin pyöräilijän kuin kunnankin näkökulmasta? Ja mikä onkaan naapurimaan paras paikka pyöräillä?

Maija Rekola, Väylä: ”Liityntäpysäköinnin kehittäminen kaukoliikenteen asemilla”

Rekola kertoo millaiset ovat valtion tavoitteet ja suunnitelmat kehittää rautatieasemien liitytäntäpysäköintiä ja sitä kautta nostaa sekä pyöräilyn että raideliikenteen käyttöä. Monella asemalla aseman lähiympäristön asukaspohja on suuri ja näin ollen potentiaalia pyöräpysäköinnin kehittämiseen on paljon.

Marco te ”Cycling Proffessor” Brommelstroet: ”Our Cycling Language Matters”

Kenties maailman tunnetuimman pyöräliikenteen tutkijan kriittinen puheenvuoro siihen mitä Hollannissa on tehty hyvin ja mitä huonosti. Onko sateen tunnistavat liikennevalot todella tarpeen?

Liikennetutkija- ja opettaja Janne Saarikoski: ”Pyöräilijöiden huomiointi kuljettajaopetuksessa”

Miten kuljettajaopetuksessa ja kuljettajantutkinnossa on 2000-luvulla käsitelty pyöräilijöiden huomiointia? Yhteensä 40000 ajo-opetustunnin kokemuksella tutkijat toteavat, että uusilla kuljettajilla on pääosin suuria vaikeuksia ymmärtää pyöräliikenteen huomioinnissa vaadittavaa toiminnan tasoa.

VeloFinland 2019 in English

Welcome to VeloFinland, a seminar for bicycle traffic and city planning, that brings together decision makers, city planners, civil engineers, students and advocates. You will hear about the latest news and innovations in bicycle traffic and city planning, research results and fresh ideas.

Welcome to VeloFinland 2019 in Espoo October 4th and 5th to learn, share and exprience!

The program is built of presentations, workshops, bike tours, VeloFair and evening program. Networking is an important part of the event.

Event is organized by Finnish Cyclists’ Federation in co-operation with City of Espoo.

Register now: https://pyoraliitto.fi/en/welcome-to-velofinland

Tulevat tapahtumat

La 25.7. klo 10:00 – 15:00

Pyöräretki Taiteen kotitaloon Keravalle


Tervetuloa HePon pyöräretkelle
Taiteen kotitaloon Keravalle. Retkelle lähdetään lauantaina 25.7. Viikin Prisman edestä klo 10:00. Mukaan voi liittyä myös Vantaan Kuusijärvellä, missä pysähdytään kahvilan luona noin klo 10:45. Matkaa kertyy noin 60 km, perillä Taiteen kotitalossa vietetään yksi tunti ja retki päättyy takaisin Viikkiin.

Lisätietoja HePon matalan kynnyksen ohjatuista retkistä voit lukea kotisivuiltamme: https://hepo.fi/toiminta/retket/. Retkille ovat tervetulleita kaikki, joille pyöräily on jo tuttua.


HePon retket ovat maksuttomia, eikä niille tarvitse ilmoittautua erikseen. Taiteen kotitalon sisäänpääsymaksu 6 euroa.Retki Facebookissa.


Tarkista tiedot retkikalenterista mahdollisten viime hetken muutosten varalta.

Lue lisää taideprojektista Helsingin Sanomien artikkelista.

Prisma Viikki, Viikintori 3, 00790 Helsinki, Suomi
Ma 10.8. klo 17:00 – 19:00

Hallituksen kokous

Polkimo, Iso Roobertinkatu 3-5 A 22
Ke 19.8. klo 16:00 – 17:00

Pyöräilykaupunki Pasila -etätapahtuma

Pasilasta halutaan tehdä Suomen saavutettavin paikka, mutta vielä on paljon tehtävää. Miten sujuva ja turvallinen pyöräily mahdollistetaan?

Paneelikeskustelussa mukana:

- Harri Verkamo, Pasila-projektin liikennejärjestelyjen projektijohtaja, Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
- Oskari Kaupinmäki, pyöräilykoordinaattori, Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
- Petri Kangassalo, kaupunkisuunnitteluryhmän koordinaattori, Dodo ry
- Tapio Keihänen, hallituksen jäsen, Helsingin Polkupyöräilijät (HePo) ry
- Jenni Ekholm, asukasaktiivi, Pasila-liike

Paneelin puheenjohtajana toimii Helsingin Polkupyöräilijöiden toiminnanjohtaja Henni Ahvenlampi ja yleisökysymyksien välittäjänä Malm Nordlund Dodosta. Kysymyksiä voi esittää jo ennen tapahtumaa täällä:
https://forms.gle/hMbzF2v2F7VFURLx8

Etätapahtuman linkki päivitetään tänne lähempänä tapahtumaa.

Tapahtuman järjestävät Dodo ry ja Helsingin polkupyöräilijät ry.

Dodo ry on urbaani ympäristöjärjestö, jonka toiminnan aiheita ovat kestävä kaupunkisuunnittelu, kestävä ruoantuotanto, ilmasto, globaali kehitys ja vertaisoppiminen. Dodon toiminta on keskittynyt Pasilan veturitalleille, jossa sijaitsee Dodon kaupunkiviljely- ja tapahtumakeskus Kääntöpöytä. Dodo on myös laatinut Ratapihavision eteläisen Keski-Pasilan alueesta.
https://dodo.org/

Helsingin Polkupyöräilijät ry. (HePo) on pääkaupunkiseudun pyöräilyn ja pyöräliikenteen edistämisyhdistys. Järjestön toimintaan kuuluu kuuluu vaikuttamista, tiedottamista, tapahtumia, retkiä ja lenkkejä. Vaikuttamiseen kuuluu jatkuvaa vuoropuhelua kaupunkien virkamiesten ja poliitikkojen kanssa ja yhteistyötä muiden pyöräilyyn liittyvien tahojen kanssa. Liity jäseneksi! https://hepo.fi/yhdistys/liity-jaseneksi/

****
IN ENGLISH

Biking town Pasila

The panel discussion will be held in Finnish but questions can be asked also in English - in the event or here in advance: https://forms.gle/hMbzF2v2F7VFURLx8.

The discussion looks into the future of Pasila and how to develop biking in the area which aims to be the most easy to reach spot in Finland.

Panelists:
- Harri Verkamo, Pasila project's traffic solutions' director, Helsinki Urban Environment Division
- Oskari Kaupinmäki, cycling coordinator, Helsinki Urban Environment Division
- Petri Kangassalo, Coordinator of Urban planning group, Dodo
- Tapio Keihänen, board member, Helsinki cyclists
- Jenni Ekholm, community activist, Pasila movement

La 5.9. klo 0:00 – 23:59

Pyöräilyviikko

Kalenteri