19.8.2019
Pyöräilyinfo

Pyöräliiton VeloFinland-seminaari Otaniemessä 4.-6.10.2019

Scroll down for english summary.

Pyöräliitto järjestää vuosittaisen VeloFinland -seminaarin Espoon Otaniemessä 4.-6.10.2019. VeloFinland on kenelle tahansa pyöräilystä kiinnostuneelle sekä alan kaikille ammattilaissidosryhmille tarkoitettu tapahtuma. Ohjelmassa pyöräliikenteen ja kaupunkisuunnittelun viimeisimpiä kuulumisia, tutkimustuloksia, oivalluksia ja innovaatioita. VeloFinland rakentuu vaihtelevasta sisällöstä: luennoista, työpajoista, pyöräretkistä, velomessuista ja iltaohjelmasta.

HePo tarjoaa VeloFinland-lipun jäsenilleen

HePo tarjoaa kiinnostuneille jäsenilleen 60 euron arvoisen VeloFinland-seminaarilipun, johon sisältyy koko viikonlopun ohjelma kahvituksineen. Merkitse ilmoittautumislomakkeen Organisaatio-kohtaan ”Helsingin Polkupyöräilijät” ja Laskutustapa-kohtaan ”yritykselle tai yhteisölle”.

Jos et vielä ole jäsen, liity tällä lomakkeella.

Vapaaehtoiseksi VeloFinlandiin

Vapaan pääsyn seminaariin voi ansaita osallistumalla VeloFinlandiin vapaaehtoisena. Vapaaehtoisia kaivataan erilaisiin tehtäviin, kuten roudaukseen, streamaukseen ja retkien vetämiseen.

Hae vapaaehtoiseksi VeloFinlandiin tällä lomakkeella.

Nostoja huikeasta VeloFinland 2019 ohjelmasta

Morten Kerr, Oslon kaupunki: ”When in doubt, put up a sign”

Pyöräväylien opastus on monessa maassa kaukana laadukkaasta. Oslossa opastuksen periaatteet on uusittu ja Morten Kerr esittelee parhaita esimerkkejä pyöräilijäystävällisistä ratkaisuista.

Jouni Kallio, LIKES, tutkimuskeskus: ”Onko koulumatkapyöräily turvallinen liikuntaharrastus?”

LIKESin tuore tutkimus osoittaa, että fyysisesti aktiivinen koulumatkan kulkeminen vaikuttaisi olevan keskimäärin turvallinen liikuntamuoto, joskin tarkemmille tilastoille olisi edelleen tarvetta. Riski loukkaantua koulumatkalla pyöräiltäessä tai käveltäessä on jopa satoja kertoja matalampi kuin tutkituissa urheilulajeissa keskimäärin.

Emilia Sternberg, Cykelfrämjandet: ”How we improved Sweden’s unique municipal cycle-policy benchmarking study by asking cyclists”

Esitys valaisee ruotsalaisten Kommunvelometerin taustoja: miten määritellään hyvä pyöräilykunta niin pyöräilijän kuin kunnankin näkökulmasta? Ja mikä onkaan naapurimaan paras paikka pyöräillä?

Maija Rekola, Väylä: ”Liityntäpysäköinnin kehittäminen kaukoliikenteen asemilla”

Rekola kertoo millaiset ovat valtion tavoitteet ja suunnitelmat kehittää rautatieasemien liitytäntäpysäköintiä ja sitä kautta nostaa sekä pyöräilyn että raideliikenteen käyttöä. Monella asemalla aseman lähiympäristön asukaspohja on suuri ja näin ollen potentiaalia pyöräpysäköinnin kehittämiseen on paljon.

Marco te ”Cycling Proffessor” Brommelstroet: ”Our Cycling Language Matters”

Kenties maailman tunnetuimman pyöräliikenteen tutkijan kriittinen puheenvuoro siihen mitä Hollannissa on tehty hyvin ja mitä huonosti. Onko sateen tunnistavat liikennevalot todella tarpeen?

Liikennetutkija- ja opettaja Janne Saarikoski: ”Pyöräilijöiden huomiointi kuljettajaopetuksessa”

Miten kuljettajaopetuksessa ja kuljettajantutkinnossa on 2000-luvulla käsitelty pyöräilijöiden huomiointia? Yhteensä 40000 ajo-opetustunnin kokemuksella tutkijat toteavat, että uusilla kuljettajilla on pääosin suuria vaikeuksia ymmärtää pyöräliikenteen huomioinnissa vaadittavaa toiminnan tasoa.

VeloFinland 2019 in English

Welcome to VeloFinland, a seminar for bicycle traffic and city planning, that brings together decision makers, city planners, civil engineers, students and advocates. You will hear about the latest news and innovations in bicycle traffic and city planning, research results and fresh ideas.

Welcome to VeloFinland 2019 in Espoo October 4th and 5th to learn, share and exprience!

The program is built of presentations, workshops, bike tours, VeloFair and evening program. Networking is an important part of the event.

Event is organized by Finnish Cyclists’ Federation in co-operation with City of Espoo.

Register now: https://pyoraliitto.fi/en/welcome-to-velofinland

Tulevat tapahtumat

La 4.5. klo 10:00 – 16:00

Pyöräilyviikko | Pyöräilytapahtuma - Tour de Maunula

Maunula-talo rullaa tempauksensa Pääkaupunkiseudun pyöräviikkoon. Lauantain toimintapäivässä on paljon ohjelmaa Avoimesta Foorumista arkkitehtuuriin. Linkki Facebook-tapahtumaan: https://fb.me/e/21B05FFjC

klo 10–12 Avoin Foorumi, Metsäpurosali

Aamulla pidämme Metsäpurosalissa Avoimen Foorumin. Keskustelemme Maunula-talon arvoista, haasteista ja mahdollisuuksista yhdessä Maunula-talon neuvottelukunnan asukasedustajien ja talon työntekijöiden sekä teidän asukkaiden kanssa kahvin ja purtavan merkeissä.

Klo 12–14.30 Pyöränhuoltopaja Bike Kitchen

Tule laittamaan polkupyöräsi kesäkuntoon Maunula-talon aukiolla. Satumaan Dynamo Ry:n vetämässä pyöränhuoltopajassa saat apua ja neuvoja pyörän omatoimiseen huoltoon ja kunnostamiseen.

Klo 12–16 Omatoiminen pyöräkirppis

Sinulle tai lapsellesi pieneksi jäänyt pyörä voi olla juuri sopiva jollekin toiselle. Tuo oma pyöräsi myyntiin tai tule tekemään löytöjä.

Klo 12.30–14.30 Löytöretkellä Maunulassa -kävelykierros 2

Työväenopisto järjestää myös Löytöretkellä Maunulassa -kävelykierroksen, jossa lähdetään kävelyretkelle kuulemaan mainettaan paremmasta Maunulasta! Kierroksella tutustumme Maunulan arkkitehtuuriin ja alueen nykypäivään. Kierros alkaa Maunula-talon aulassa.

Ilmoittaudu mukaan: ilmonet.fi, Löytöretkellä Maunulassa -kävelykierros 2

Klo 13–15 Pyöränkoristelupaja

Maria Vuorenjuuri ohjaa lapsiperheille pyöränkoristelupajaa Maunula-talon aukiolla sään salliessa.

Klo 15–16 Tour de Maunula – leppoisa perhepyöräretki

Kaikille avoin pyöräilytapahtuma huipentuu Tour de Maunulaan. Ajetaan yhdessä toisiamme kannustaen ja Maunulan maisemia ihastellen. Vauhti on rauhallinen ja pidämme taukoja, joten myös lapset pysyvät hyvin mukana. Toimivan pyörän lisäksi retkeen on hyvä varustautua sopivalla vaatetuksella ja juomapullolla, sekä tietysti iloisella ja reippaalla mielellä!

Maunula talo
Metsäpurontie 4
La 4.5. klo 11:00 – 16:00

Pyöräilyviikko | Pyöräilyviikon avajaiset Kansalaistorilla

Lauantaina 4.5. Hepo yhteistyökumppaneineen järjestää pyöräilyviikon avajaiset Helsingin Kansalaistorilla, Oodi-kirjaston vieressä lauantaina 4. toukokuuta kello 11–16.  Avajaisissa riittää monenlaista kivaa ohjelmaa ja tekemistä kaikille! Tule koeajamaan työsuhdepyöriä sekä Helsingin ja Espoon kaupunkipyöriä sekä koristelemaan oma pyörä Helsingin kaupungin ympäristökasvattajan kanssa. Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe ry tulee esittelemään toimintaansa - muun muassa luomiaan globaalikasvatuksen liikuntaleikkejä, sekä kutsuu testaamaan tietotaitoaan kestävästä kehityksestä. Helsingin pormestari Juhana Vartiainen pitää juhlapuheen Kaisantunnelin valmistumisen kunniaksi. Tapahtuman kohokohta on Liikennerauhan pyöräparaati, jonka aikana nautitaan yhdessä pyöräilyn ilosta. Retki saattaa herättää polkijat myös ajattelemaan, miten tärkeää liikenneympäristön rauhoittaminen ja liikenteessä liikkujien rauhallinen käyttäytyminen on. Paraati lähtee liikkeelle Kansalaistorilta noin klo 13.00 ja päättyy samaan paikkaan noin tunnin päästä. Avajaisissa on myös tietenkin musiikkia, Trash Heroes DJ:t tahdittavat tapahtumaa klo 11-14. Kävijöillä on lisäksi mahdollisuus katsastuttaa veloituksetta oman polkupyörän kunto ja turvallisuus pyörähuoltojen ammattilaisella Helsingin Pyörähuolto oy:lla. Myös Helsingin seudun pyöräilijöiden edustajat ovat luonnollisesti tavattavissa. Kansalaistorin tapahtumasta saat vinkkejä ja tietoa niin pyöräilystä kuin pyöräilyn liikennesäännöistä. Linkki Facebook-tapahtumaan: https://fb.me/e/c2ekIl7KE Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 3.5.-12.5.2024. Pääkaupunkiseudulla järjestetään useita inspiroivia tapahtumia. Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo). Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien, HSL:n, - sekä muiden pyöräalan toimijoiden kanssa. #pyöräilyviikko2024 #pyöräily #pyöräliikenne #pyöräilyviikko #liikennerauha 

Kansalaistori, 00100 Helsinki, Finland
La 4.5. klo 11:00 – 16:00

Pyöräilyviikko | Ilmainen pyöräkatsastus Kansalaistorilla

Lauantaina 4.5. Varmista pyöräsi kunto ilmaisessa pyöräkatsastuksessa Pyöräilyviikon avajaisissa! Ovatko renkaat kunnossa? Voiko jarruihin luottaa? Toimivatko vaihteet? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen saat vastauksen Pyöräilyviikon avajaisten ilmaisesta pyöräkatsastuksesta.  Pyöräilyviikon avajaisissa voit tarkastuttaa pyöräsi ajokunnon ja turvallisuuden. Helsingin Pyörähuolto Oy:n kokeneet ammattilaiset tarkastavat veloituksetta polkupyörien kunnon, varusteet ja mahdolliset huolto- ja korjaustarpeet. Pyöräkatsastuksia on tarjolla koko tapahtuman ajan kello 11–16. Linkki Facebook-tapahtumaan: https://fb.me/e/6dFcswQDb Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 3.5.-12.5.2024. Pääkaupunkiseudulla järjestetään useita inspiroivia tapahtumia. Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo). Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien, HSL:n, - sekä muiden pyöräalan toimijoiden kanssa. #pyöräilyviikko2024 #pyöräily #pyöräliikenne #pyöräilyviikko #liikennerauha

Kansalaistori, 00100 Helsinki, Finland
La 4.5. klo 13:00 – 14:00

Pyöräilyviikko | Liikennerauhan pyöräparaati Helsingissä

Pyöräparaati muistuttaa Liikennerauhasta! Pääkaupunkiseudun pyöräilyviikon avajaisten kohokohta on Liikennerauhan pyöräparaati, jonka aikana nautitaan yhdessä pyöräilyn ilosta. Retki saattaa herättää polkijat myös ajattelemaan, miten tärkeää liikenneympäristön rauhoittaminen ja liikenteessä liikkujien rauhallinen käyttäytyminen on. Paraati lähtee liikkeelle Kansalaistorilta noin klo 13.00 ja päättyy samaan paikkaan noin tunnin päästä. Linkki Facebook-tapahtumaan: https://fb.me/e/1XCrynuKn Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 3.5.-12.5.2024. Pääkaupunkiseudulla järjestetään useita inspiroivia tapahtumia. Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo). Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien, HSL:n, - sekä muiden pyöräalan toimijoiden kanssa. Tapahtumassa ovat mukana myös Hepon vapaaehtoiset. #pyöräilyviikko2024 #pyöräily #pyöräliikenne #pyöräilyviikko

Kansalaistori, 00100 Helsinki, Finland
Kalenteri