21.9.2019
Kannanotot

Mannerheimintien pyöräkaistoilla poljetaan paikallaan

Mielipidekirjoitus on julkaistu Helsingin Sanomissa 31.8.2019.

Helsingin kaupunki on viime vuosina tehnyt hyvää työtä pyöräliikenteen edistämiseksi. Etenkin infrastruktuurin parannuksina on saatu baanoja ja pyöräkaistoja. Keskustassa pyöräliikenteen isona pullonkaulana on Mannerheimintie Runeberginkadulta Postikadulle, jonka pyöräkaistat ovat olleet suunnitteluasteella vuosia. Päätös osuuden rakentamisesta on vuodelta 2013 ja odottanut siis etenemistään jo 6 vuotta. Seuraavakin osuus on jo ehtinyt suunnitteluun asti.

Odotellessa pyöräliikenteen määrä ja kaupunkipyöräverkon suosio ovat jatkaneet kasvuaan. Helsingillä olisi mainio tilaisuus hyödyntää EU-puheenjohtajakauden näkyvyyttä näyttämällä urbaanin, päästöttömän liikkumisen ja hiilineutraalin kaupungin mallia ja toteuttaa vihdoin Mannerheimintien suunnitelmat. Se myös vauhdittaisi kaupungin tavoitteita pyöräliikenteen lisäämiseksi sekä kantakaupungin runkoverkon laajentamiseksi. Muuten niiden toteutumisesta vain haaveillaan – sitä kauemmin, mitä kauemmin Mannerheimintiellä poljetaan paikoillaan.

Henni Ahvenlampi
toiminnanjohtaja
Helsingin Polkupyöräilijät ry