4.10.2019
Tiedotteet

Äänestä Unioninkadun pyöräkaistat tasaisiksi

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, Helsingin yliopisto ja Helsingin Polkupyöräilijät ovat yhdessä tehneet ehdotuksen Unioninkadun pyöräkaistojen pintamateriaalin vaihtamiseksi epätasaisista nupukivistä tasaisempiin kivilaattoihin. Toimenpide parantaisi huomattavasti reitin pyöräiltävyyttä ja lisäisi pyöräilyn houkuttelevuutta niiden kaupunkilaisten joukossa, joiden matka suuntautuu Kalliosta tai Hakaniemestä Senaatintorin tuntumaan.

Unioninkatu on arvokasta kulttuuriympäristöä, minkä vuoksi nupukivien vaihtamista asvalttiin on vastustettu. Nupukiville on kuitenkin olemassa historialliseen ympäristöön soveltuva pyöräily-ystävällinen vaihtoehto, isot luonnonkivilaatat. Samanlaisia on käytetty esimerkiksi Øvre Bakklandet -kadulla Trondheimissa Norjassa.

HYY:n, yliopiston ja HePon suunnitelma on yksi monista ehdotuksista, joita kaupunkilaiset ovat ideoineet ja tehneet siitä, miten 4,4 miljoonaa euroa tulisi käyttää kaikkien kaupunkilaisten hyödyksi. Toteutettavat ehdotukset valitaan OmaStadi-äänestyksessä lokakuun 2019 aikana. Äänestää saavat kaikki tänä vuonna 12 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat helsinkiläiset.

Tutustu suunnitelmiin tarkemmin, ja äänestä Unioninkadun pyöräkaistat tasaisiksi osoitteessa OmaStadi.hel.fi! Äänestysaikaa on lokakuun 2019 loppuun asti.

Pääset äänestämään verkkosivulla seuraavasti:

  1. Mene OmaStadi-äänestyksen verkkosivulle
  2. Tunnistaudu helposti pankkitunnuksilla/mobiilivarmenteella
  3. Valitse äänestys Eteläinen Helsinki
  4. Etsi listalta Unioninkadun pyörätiet tasaisiksi
  5. Äänestä klikkaamalla laatikkoa

Kiitos, että osallistut!

Äänestyksessä on mukana muitakin pyöräilyä edistäviä ehdotuksia, kuten Itä-Helsingin sähköpyöräkirjasto ja tavarapyörien lisääminen osaksi kaupunkipyöräjärjestelmää.

Luonnonkivilaatta sopii mainiosti pyöräkaistan pinnoitteeksi historiallisesti arvokkaassa ympäristössä ja on nupukiviä huomattavasti pyöräily-ystävällisempi vaihtoehto. Øvre Bakklandet, Trondheim, Norja.