4.10.2019

Äänestä Unioninkadun pyöräkaistat tasaisiksi

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, Helsingin yliopisto ja Helsingin Polkupyöräilijät ovat yhdessä tehneet ehdotuksen Unioninkadun pyöräkaistojen pintamateriaalin vaihtamiseksi epätasaisista nupukivistä tasaisempiin kivilaattoihin. Toimenpide parantaisi huomattavasti reitin pyöräiltävyyttä ja lisäisi pyöräilyn houkuttelevuutta niiden kaupunkilaisten joukossa, joiden matka suuntautuu Kalliosta tai Hakaniemestä Senaatintorin tuntumaan.

Unioninkatu on arvokasta kulttuuriympäristöä, minkä vuoksi nupukivien vaihtamista asvalttiin on vastustettu. Nupukiville on kuitenkin olemassa historialliseen ympäristöön soveltuva pyöräily-ystävällinen vaihtoehto, isot luonnonkivilaatat. Samanlaisia on käytetty esimerkiksi Øvre Bakklandet -kadulla Trondheimissa Norjassa.

HYY:n, yliopiston ja HePon suunnitelma on yksi monista ehdotuksista, joita kaupunkilaiset ovat ideoineet ja tehneet siitä, miten 4,4 miljoonaa euroa tulisi käyttää kaikkien kaupunkilaisten hyödyksi. Toteutettavat ehdotukset valitaan OmaStadi-äänestyksessä lokakuun 2019 aikana. Äänestää saavat kaikki tänä vuonna 12 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat helsinkiläiset.

Tutustu suunnitelmiin tarkemmin, ja äänestä Unioninkadun pyöräkaistat tasaisiksi osoitteessa OmaStadi.hel.fi! Äänestysaikaa on lokakuun 2019 loppuun asti.

Pääset äänestämään verkkosivulla seuraavasti:

  1. Mene OmaStadi-äänestyksen verkkosivulle
  2. Tunnistaudu helposti pankkitunnuksilla/mobiilivarmenteella
  3. Valitse äänestys Eteläinen Helsinki
  4. Etsi listalta Unioninkadun pyörätiet tasaisiksi
  5. Äänestä klikkaamalla laatikkoa

Kiitos, että osallistut!

Äänestyksessä on mukana muitakin pyöräilyä edistäviä ehdotuksia, kuten Itä-Helsingin sähköpyöräkirjasto ja tavarapyörien lisääminen osaksi kaupunkipyöräjärjestelmää.

Luonnonkivilaatta sopii mainiosti pyöräkaistan pinnoitteeksi historiallisesti arvokkaassa ympäristössä ja on nupukiviä huomattavasti pyöräily-ystävällisempi vaihtoehto. Øvre Bakklandet, Trondheim, Norja.

Tulevat tapahtumat

Pe 25.10. klo 18:00 – 20:00

HePon syyskokous

Tervetuloa HePon sääntömääräiseen syyskokoukseen perjantaina 25.10. klo 18 alkaen Polkimolle (osoite: Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, porttikongin kautta sisään, summeri "Kuvasto, Suomen Taiteilijaseura, Pyöräliitto, Pyöräilykuntien verkosto", 2.krs). Kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaisesti vuoden 2020 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä päätetään jäsenmaksujen ja luottamushenkilöiden palkkioiden suuruus. Lisäksi kokouksessa valitaan yhdistyksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet sekä toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja. Sääntömääräisten asioiden lisäksi kokouksessa käsitellään HePon liikennepoliittinen ohjelma sekä Janne Takalan tekemä aloite. Kahvitarjoilu. Lämpimästi tervetuloa! Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2443150379286956/

Polkimo (Pyöräliitto, Pyöräilykuntien verkosto, Helsingin Polkupyöräilijät), A 22, Iso Roobertinkatu 3-5, 00120 Helsinki, Suomi
Su 27.10. klo 11:00 – 15:00

Talviretki

Ajetaan retkivauhtia 30-60 km. Paikalle saapuvat sopivat keskenään kohteen ja vetäjän. Mukaan keskitalvella valo.

Maunulan ulkoilumaja, Metsäläntie 9, 00620 Helsinki, Suomi
Su 3.11. klo 11:00 – 15:00

Talviretki

Ajetaan retkivauhtia 30-60 km. Paikalle saapuvat sopivat keskenään kohteen ja vetäjän. Mukaan keskitalvella valo.

Maunulan ulkoilumaja, Metsäläntie 9, 00620 Helsinki, Suomi
Su 10.11. klo 11:00 – 15:00

Talviretki

Ajetaan retkivauhtia 30-60 km. Paikalle saapuvat sopivat keskenään kohteen ja vetäjän. Mukaan keskitalvella valo.

Maunulan ulkoilumaja, Metsäläntie 9, 00620 Helsinki, Suomi
Ma 11.11. klo 17:00 – 19:00

Hallituksen kokous

Polkimo, Iso Roobertinkatu 3-5 A 22
Kalenteri