20.1.2020
Kannanotot

Mielipide Tapiolan jalkapallo­stadionin asemakaavan osallistumis- ja arviointi­suunnitelmasta

Espoossa Tapiolan urheilupuistoon on suunnitteilla jalkapallostadion, jonka viereen tulisi myös asuintaloja. Asemakaavan valmisteluaineistossa esitetyissä vaihtoehdoissa autopysäköinti on maanpinnan tasossa ja varsinainen stadion pysäköinnin yläpuolella kannen päällä. Ratkaisussa kävellen tai polkupyörällä stadionille saapuvat joutuvat kiipeämään toiseen kerrokseen, jossa sisäänkäynti on. Tämä heikentää saapumiskokemusta oleellisesti. Olisi syytä pyrkiä ratkaisuun, jossa sisäänkäynti stadionille on maanpinnan tasossa ja autopysäköinti stadionin alla kellarikerroksessa.

Ottelutapahtumien aikaiseen pyöräpysäköintiin pitää varata riittävästi runkolukituksen mahdollistavia pyörätelineitä. Jalkapallopeleihin tulee tyypillisesti suurin osa katsojista muulla kuin omalla autolla, joten on perusteltua olettaa, että 10 prosenttia katsojista tulee paikalle pyörällä.

Pidämme valmistelumateriaalissa esitettyä 550-560 pyöräpysäköintipaikan määrää oikean suuntaisena ja kehotamme jatkovalmistelussa kiinnittämään huomiota kahteen epäkohtaan:

1. Huomattava osa pysäköintiä on sijoitettu toiseen kerrokseen, missä ne ovat epäloogisessa paikassa ja näin ollen vaikeasti löydettävissä. Lisäksi korkeusero vähentää pysäköinnin houkuttelevuutta. Yhdessä nämä tekijät lisäävät riskiä villiin pysäköintiin merkitsemättömillä paikoilla. Pyöräpysäköinti on sijoitettava katutasoon ja osa siitä tulee toteuttaa katettuna. Jos autopysäköinti sijoitetaan katutasoon, tulee pysäköintihallista varata tilaa pyöräpysäköinnille, ja tällöin pysäköinnin sisäänkäyntien havaittavuuteen ja saavutettavuuteen tulee kiinnittää huomiota.

Jos pyöräpysäköinti sijoitetaan hankalaan paikkaan toiseen kerrokseen, tulee ramppien pituuskaltevuuksien määrittelyssä käyttää maksimiarvojen sijaan suositusarvoja, eli alla olevan kuvan mukaisesti pituuskaltevuudelle sallitaan maksimissaan korkeuserosta riippuen 3-5 prosentin arvo.

2. Molemmissa vaihtoehdoissa pyöräpysäköintiä on sijoitettu saattoliikenteen kanssa samaan tilaan. Autojen liikkuminen pyöräpysäköintipaikalla ja jalankulkijoiden seassa lisää riskiä onnettomuuksiin. Saattoliikenne ja pyöräpysäköinti on syytä erottaa toisistaan.

Suunnitellun pyöräpysäköinnin toteutumiseksi sen määrä ja laatu on syytä varmistaa velvoittavalla kaavamerkinnällä, esimerkiksi: ”0.1 katutasossa sijaitsevaa, runkolukituksen mahdollistavaa polkupyöräpaikkaa per stadionin katsojapaikka.”

Tulevat tapahtumat

Ke 27.10. klo 18:00 – 20:00

Syyskokous

Tervetuloa Hepon sääntömääräiseen syyskokoukseen!

Aika: Keskiviikko 27.10.2020 klo 18.00
Paikka: Töölön kirjaston Mika Waltari -sali (neljäs kerros), Topeliuksenkatu 6, 00250 Helsinki

Töölön kirjaston Mika Waltari -salissa on paikat 80 kuulijalle. Valitsimme tämän tilan, jotta turvavälejä on helppo pitää.

Kokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä tästä linkistä:
meet.google.com/xuo-trwr-vpf

Kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset asiat, kuten

- Jäsenmaksun ja kannatusjäsenmaksun vahvistaminen vuodeksi 2022
- Luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen
- Vuoden 2022 toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen
- Puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten valitseminen
- Toiminnantarkastajan ja varatoiminnantarkastajan valitseminen

Lisäksi kokouksessa päätetään 5000 euron luottolimiitin hakemisesta Danske Bankilta sekä samansuuruisen talletusvakuuden antamisesta. Pankilta saatujen ohjeiden mukaan päätös luottokortin hakemisesta on tehtävä yhdistyksen varsinaisessa kokouksessa, eli hallituksen tekemä päätös ei ole riittävä.

Syyskokouksen esityslista
https://drive.google.com/file/d/1YxE3aceCv9QyCXJ0qg4bBWqVr5-bVOjD/edit

Toimintasuunnitelma 2022
https://drive.google.com/file/d/1nuJbE4eg-sCh1YWrEagfwuWXpxhcOAxJ/edit

Talousarvio 2022
https://drive.google.com/file/d/1ZZbEN7ncHoo68BAas0NnB516T3JZkdBf/edit

Tapahtuma Facebookissa: https://fb.me/e/4IinfQMeK This event has a video call. Join: https://meet.google.com/xuo-trwr-vpf (FI) +358 9 85691202 PIN: 520600592# View more phone numbers: https://tel.meet/xuo-trwr-vpf?pin=7175596660076&hs=7

Ma 8.11. klo 17:00 – 19:00

Hallituksen kokous

Polkimo (Pyöräliitto, Pyöräilykuntien verkosto, Helsingin Polkupyöräilijät), Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki, Finland
Ma 13.12. klo 17:00 – 19:00

Hallituksen kokous

Polkimo (Pyöräliitto, Pyöräilykuntien verkosto, Helsingin Polkupyöräilijät), Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki, Finland
Kalenteri