2.4.2021
Tiedotteet

Pyöräilyn ohjaamisen startti -webinaari 13.4. ja lähiopetus 19.5.

Suomen Pyöräilynohjaajat järjestää valtakunnallisen Pyöräilyn ohjaamisen startti -kurssin kaikille, jotka haluavat oppia, miten pyöräilijäryhmiä ohjataan kaduilla ja poluilla turvallisesti. HePo suosittelee tätä kurssia kaikille jäsenilleen, jotka haluavat osallistua vetäjinä retkitoimintaan, aikuisten pyöräilyn peruskursseille* tai tuleviin katuajokoulutuksiin. Kouluttautuneille on siis tulevana kesänä tarjolla myös palkallisia tuntitöitä, joten koulutuksesta kannattaa vinkata myös omassa tuttavapiirissä kesätöitä etsiville. (*Aikuisten pyöräilyn peruskursseilla opettamiseen vaaditaan myös Pyöräliiton Maahanmuuttajat pyörille -ohjaajakoulutuksen suorittaminen.)

Osallistuminen ei vaadi HePon jäsenyyttä. HePo tarjoaa 30 € -arvoisen kurssin jäsenilleen. HePon jäsenet ja nyt jäseneksi liittyvät saavat siis tämän kurssin ilmaiseksi.

Pyöräilyn ohjaamisen startti -kurssin ohjelma ja aikataulu

Pyöräilyn ohjaamisen startti -kurssi koostuu luento- ja keskusteluwebinaarista 13.4. sekä muun muassa Helsingissä 19.5. vedettävästä kaupunkipyöräily- ja ryhmäajokoulutuksesta. Webinaari ja käytännön osio kestävät molemmat 3 tuntia, joten kurssin kokonaiskesto on 6 tuntia.

Kurssilla koulutetaan apu- ja vastuuohjaajia kaupunkiajoihin, kunto-, maantie- ja maastolenkeille, retkille sekä muihin pyöräilytapahtumiin. Koulutus antaa myös valmiuksia osallistua pidemmille ohjaajakursseille. Kurssi on ohjaajien koulutusjärjestelmän tason 1 mukainen. Koulutus on tarkoitettu pyöräilytoimintaa yrityksissä, yhdistyksissä, oppilaitoksissa ja muissa organisaatioissa vetäville sekä muille pyöräilyn ohjaamisesta kiinnostuneille. Kurssille voivat osallistua 18 vuotta täyttäneet.

Lähiopetusosiot järjestetään rajoituksia ja suosituksia noudattaen, jos koronatilanne sallii – muuten ne siirretään myöhemmäksi. Webinaarin lopuksi kerrotaan lisätietoja lähiopetusosioista.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

HePon jäsenenä merkitse HePo ilmoittautumislomakkeen kohtaan ”Edustettava yhdistys, yritys, oppilaitos tai muu yhteisö”. Osallistumismaksu kohdassa valitse vaihtoehto 3. Sinun ei tarvitse täyttää laskutustietoja. HePo hoitaa HePon jäsenten kurssimaksut.