26.5.2021
Tiedotteet

Cycle City -teokseen haetaan vapaaehtoisia pyöräileviä reittioppaita

Oletko kiinnostunut pyöräilystä ja taiteesta?

Cycle City teokseen Helsingin Juhlaviikoilla 21.8.-5.9. haetaan apujoukkoja. Cycle City on Helsingin kaupunkitilassa tapahtuva esitys. Vapaaehtoisia osallistujia etsitään kahteen rooliin: reittioppaiksi sekä esiintymisestä kiinnostuneiksi avustajiksi kokemaan kaupunkitilaa ryhmän osana. Teos on Kira Riikosen ja Tuukka Jukolan, Zodiak Uuden Tanssin Keskuksen ja Helsingin Juhlaviikkojen yhteistuotanto. HePo on Cycle Cityn yhteistyökumppani.

Vapaaehtoiset pyöräilevät reittioppaat pääsevät itse myös kokemaan teoksen, ohjatessaan pientä 6-10 henkilön ryhmää noin 2,5-3 h kestävällä reitillä. Reittejä on kaksi. Opas voi osallistua yhden tai useamman esityksen opastamiseen. Reittioppaille opetetaan tarvittavat ryhmän ohjaamisen taidot. Teos järjestetään ulkona koronaturvallisesti.

Cycle Cityssä on myös mahdollisuus osallistua esitykselliseen rooliin. Nämä ovat flashmob-tyylisiä helppoja tanssillisia yllätyksiä reitin varrella. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta tanssista tai esiintymisestä, mutta intoa molempiin toivotaan.

Molempia ‘rooleja’ tullaan harjoittelemaan kesäkuussa sekä elokuun alussa kerran viikossa (viikot: 21, 22, 23, 31, 32, 33). Pyöräoppaiden osalta harjoitusmäärä on yhteensä neljä harjoitusta ja tanssillisiin rooleihin kuusi kertaa.

Harjoitukset ovat pääsääntöisesti keskiviikkoiltaisin ja joinakin viikonloppuina. Osallistua voi kaikkiin tai osaan esityksistä. Omista osallistumismahdollisuuksista voi mainita ilmoittautumisen yhteydessä.

Cycle City on koreografi Kira Riikosen ja esitystaiteilija Tuukka Jukolan ideoima teos, jossa Helsinki koetaan pyöräillen eri puolilla kantakaupunkia. Teoksen maailma ja taiteellinen sisältö avautuu oman älypuhelimen ja kuulokkeiden avulla. Teos toteutuu tietyn paikan, taiteellisen sisällön ja kokijan yhteistyönä – immersiivisenä kokemuksena, johon arjen yllätysmomentti tuo oman lisänsä. Koettavat paikat muodostavat kaksi teemalista reittiä (The Body of Helsinki ja The Soul of Helsinki) ja kummankin kokemiseen ilman kiirettä menee noin 2,5–3 tuntia. Reittien varrella on esityksellisiä hetkiä.

Esitysajat, joista osaan tai kaikkiin pääset mukaan:

 • la 21.8.2021 1. Sielu esitys klo 13.00 + 2. Keho esitys klo 13:30 Kaapelitehdas–Teurastamo
 • su 22.8.2021 3. esitys klo 13 + 4. esitys klo 13:30 Kaapelitehdas–Kumpu
 • ti 24.8.2021 5. esitys klo 18 + 6. esitys klo 18:30 Kaapeitehdas–Teurastamo
 • ke 25.8.2021 7. esitys klo 18 + 8. esitys klo 18:30 Kaapelitehdas–Teurastamo
 • to 26.8.2021 9. esitys klo 18 + 10. esitys klo 18:30 Kaapelitehdas–Teurastamo
 • la 28.8.201 11. esitys klo 10 + 12. esitys klo 10:30 Kaapelitehdas–Teurastamo
 • su 29.8.2021 13. esitys klo 13 + 14. esitys klo 13:30 Kaapelitehdas–Kumpu
 • ti 31.8.2021 15. esitys klo 18 + 16. esitys klo 18:30 Kaapelitehdas–Teurastamo
 • ke 1.9.2021 17 esitys klo 18 + 18. esitys klo 18:30 Kaapelitehdas–Teurastamo
 • to 2.9.2021 19. esitys klo 18 + 20. esitys klo 18:30 Kaapelitehdas–Teurastamo
 • la 4.9.2021 21. esitys klo 10 + 22. esitys klo 10:30 Kaapelitehdas–Kumpu
 • su 5.9.2021 23. esitys klo 10 + 24. esitys klo 10:30 Kaapelitehdas–Teurastamo

Ilmoittautuminen 29.7. mennessä alla olevan linkin kautta: https://bit.ly/34czTNT

Mainitse ilmoittautuessasi, oletko kiinnostunut reittioppaan vai esiintyjän roolista. Pyöräoppaiden paikkoja on rajoitetusti, joten niissä kannattaa olla nopea! Lisätiedot ulrika.vilke@zodiak.fi.

Tulevat tapahtumat

La 4.5. klo 10:00 – 16:00

Pyöräilyviikko | Pyöräilytapahtuma - Tour de Maunula

Maunula-talo rullaa tempauksensa Pääkaupunkiseudun pyöräviikkoon. Lauantain toimintapäivässä on paljon ohjelmaa Avoimesta Foorumista arkkitehtuuriin. Linkki Facebook-tapahtumaan: https://fb.me/e/21B05FFjC

klo 10–12 Avoin Foorumi, Metsäpurosali

Aamulla pidämme Metsäpurosalissa Avoimen Foorumin. Keskustelemme Maunula-talon arvoista, haasteista ja mahdollisuuksista yhdessä Maunula-talon neuvottelukunnan asukasedustajien ja talon työntekijöiden sekä teidän asukkaiden kanssa kahvin ja purtavan merkeissä.

Klo 12–14.30 Pyöränhuoltopaja Bike Kitchen

Tule laittamaan polkupyöräsi kesäkuntoon Maunula-talon aukiolla. Satumaan Dynamo Ry:n vetämässä pyöränhuoltopajassa saat apua ja neuvoja pyörän omatoimiseen huoltoon ja kunnostamiseen.

Klo 12–16 Omatoiminen pyöräkirppis

Sinulle tai lapsellesi pieneksi jäänyt pyörä voi olla juuri sopiva jollekin toiselle. Tuo oma pyöräsi myyntiin tai tule tekemään löytöjä.

Klo 12.30–14.30 Löytöretkellä Maunulassa -kävelykierros 2

Työväenopisto järjestää myös Löytöretkellä Maunulassa -kävelykierroksen, jossa lähdetään kävelyretkelle kuulemaan mainettaan paremmasta Maunulasta! Kierroksella tutustumme Maunulan arkkitehtuuriin ja alueen nykypäivään. Kierros alkaa Maunula-talon aulassa.

Ilmoittaudu mukaan: ilmonet.fi, Löytöretkellä Maunulassa -kävelykierros 2

Klo 13–15 Pyöränkoristelupaja

Maria Vuorenjuuri ohjaa lapsiperheille pyöränkoristelupajaa Maunula-talon aukiolla sään salliessa.

Klo 15–16 Tour de Maunula – leppoisa perhepyöräretki

Kaikille avoin pyöräilytapahtuma huipentuu Tour de Maunulaan. Ajetaan yhdessä toisiamme kannustaen ja Maunulan maisemia ihastellen. Vauhti on rauhallinen ja pidämme taukoja, joten myös lapset pysyvät hyvin mukana. Toimivan pyörän lisäksi retkeen on hyvä varustautua sopivalla vaatetuksella ja juomapullolla, sekä tietysti iloisella ja reippaalla mielellä!

Maunula talo
Metsäpurontie 4
La 4.5. klo 11:00 – 16:00

Pyöräilyviikko | Pyöräilyviikon avajaiset Kansalaistorilla

Lauantaina 4.5. Hepo yhteistyökumppaneineen järjestää pyöräilyviikon avajaiset Helsingin Kansalaistorilla, Oodi-kirjaston vieressä lauantaina 4. toukokuuta kello 11–16.  Avajaisissa riittää monenlaista kivaa ohjelmaa ja tekemistä kaikille! Tule koeajamaan työsuhdepyöriä sekä Helsingin ja Espoon kaupunkipyöriä sekä koristelemaan oma pyörä Helsingin kaupungin ympäristökasvattajan kanssa. Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe ry tulee esittelemään toimintaansa - muun muassa luomiaan globaalikasvatuksen liikuntaleikkejä, sekä kutsuu testaamaan tietotaitoaan kestävästä kehityksestä. Helsingin pormestari Juhana Vartiainen pitää juhlapuheen Kaisantunnelin valmistumisen kunniaksi. Tapahtuman kohokohta on Liikennerauhan pyöräparaati, jonka aikana nautitaan yhdessä pyöräilyn ilosta. Retki saattaa herättää polkijat myös ajattelemaan, miten tärkeää liikenneympäristön rauhoittaminen ja liikenteessä liikkujien rauhallinen käyttäytyminen on. Paraati lähtee liikkeelle Kansalaistorilta noin klo 13.00 ja päättyy samaan paikkaan noin tunnin päästä. Avajaisissa on myös tietenkin musiikkia, Trash Heroes DJ:t tahdittavat tapahtumaa klo 11-14. Kävijöillä on lisäksi mahdollisuus katsastuttaa veloituksetta oman polkupyörän kunto ja turvallisuus pyörähuoltojen ammattilaisella Helsingin Pyörähuolto oy:lla. Myös Helsingin seudun pyöräilijöiden edustajat ovat luonnollisesti tavattavissa. Kansalaistorin tapahtumasta saat vinkkejä ja tietoa niin pyöräilystä kuin pyöräilyn liikennesäännöistä. Linkki Facebook-tapahtumaan: https://fb.me/e/c2ekIl7KE Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 3.5.-12.5.2024. Pääkaupunkiseudulla järjestetään useita inspiroivia tapahtumia. Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo). Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien, HSL:n, - sekä muiden pyöräalan toimijoiden kanssa. #pyöräilyviikko2024 #pyöräily #pyöräliikenne #pyöräilyviikko #liikennerauha 

Kansalaistori, 00100 Helsinki, Finland
La 4.5. klo 11:00 – 16:00

Pyöräilyviikko | Ilmainen pyöräkatsastus Kansalaistorilla

Lauantaina 4.5. Varmista pyöräsi kunto ilmaisessa pyöräkatsastuksessa Pyöräilyviikon avajaisissa! Ovatko renkaat kunnossa? Voiko jarruihin luottaa? Toimivatko vaihteet? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen saat vastauksen Pyöräilyviikon avajaisten ilmaisesta pyöräkatsastuksesta.  Pyöräilyviikon avajaisissa voit tarkastuttaa pyöräsi ajokunnon ja turvallisuuden. Helsingin Pyörähuolto Oy:n kokeneet ammattilaiset tarkastavat veloituksetta polkupyörien kunnon, varusteet ja mahdolliset huolto- ja korjaustarpeet. Pyöräkatsastuksia on tarjolla koko tapahtuman ajan kello 11–16. Linkki Facebook-tapahtumaan: https://fb.me/e/6dFcswQDb Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 3.5.-12.5.2024. Pääkaupunkiseudulla järjestetään useita inspiroivia tapahtumia. Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo). Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien, HSL:n, - sekä muiden pyöräalan toimijoiden kanssa. #pyöräilyviikko2024 #pyöräily #pyöräliikenne #pyöräilyviikko #liikennerauha

Kansalaistori, 00100 Helsinki, Finland
La 4.5. klo 13:00 – 14:00

Pyöräilyviikko | Liikennerauhan pyöräparaati Helsingissä

Pyöräparaati muistuttaa Liikennerauhasta! Pääkaupunkiseudun pyöräilyviikon avajaisten kohokohta on Liikennerauhan pyöräparaati, jonka aikana nautitaan yhdessä pyöräilyn ilosta. Retki saattaa herättää polkijat myös ajattelemaan, miten tärkeää liikenneympäristön rauhoittaminen ja liikenteessä liikkujien rauhallinen käyttäytyminen on. Paraati lähtee liikkeelle Kansalaistorilta noin klo 13.00 ja päättyy samaan paikkaan noin tunnin päästä. Linkki Facebook-tapahtumaan: https://fb.me/e/1XCrynuKn Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 3.5.-12.5.2024. Pääkaupunkiseudulla järjestetään useita inspiroivia tapahtumia. Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo). Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien, HSL:n, - sekä muiden pyöräalan toimijoiden kanssa. Tapahtumassa ovat mukana myös Hepon vapaaehtoiset. #pyöräilyviikko2024 #pyöräily #pyöräliikenne #pyöräilyviikko

Kansalaistori, 00100 Helsinki, Finland
Kalenteri