23.6.2021
Tiedotteet

Joukkoistettu pyöräväylien kartoitus heinäkuussa Helsingissä ja Vihdissä

Crowdchupa startup järjestää 10.7. alkavan joukkoistetun pyöräteiden kuntokartoituksen yhteistyössä Helsingin ja Vihdin kaupunkien kanssa. Lähtemällä mukaan datankeruuseen voit vaikuttaa jalankulku- ja pyöräilyväylien laatuun ja tienata rahaa pyöräillessäsi.

Kuntokartoitus tapahtuu Crowdchupa-sovelluksella, joka on tosielämän versio legendaarisesta Pacman-pelistä. Sovelluksen kartassa tiet on ripoteltu täyteen rahanarvoisia objekteja, joita kerätään tallentamalla tiestä videota tekoälyn analysoitavaksi. Objekteja on noin kahden euron arvosta kilometriä kohden.

Osallistumiseen tarvitset älypuhelimen Crowdchupa-sovelluksella, polkupyörän sekä pyörän tankoon kiinnitettävän puhelinpidikkeen. Pidikkeen voit tilata osoitteesta www.crowdchupa.com – kymmenelle ensimmäiselle puoleen hintaan koodilla BIKE50. Voit myös käyttää omaa pidikettä, mikäli se menee vaaka-asentoon eikä peitä kameran linssiä.

Crowdchupan sivuilta löydät esittelyvideon siitä, kuinka sovellus käytännössä toimii, sekä kartan, josta voit etukäteen katsoa Helsingin ja Vihdin kartoitettavat väylät objekteineen.

Puhelinvaatimuksena on kompassin sisältävä Android-puhelin (lähes kaikki mallit) tai iPhone X tai sitä uudempi malli. Kartoittaessa ohjaustangon edustan tulee olla vapaana kuvausta haittaavista tekijöistä, kuten koreista tai laatikoista.

Lisätietoa tästä ja tulevista Crowdchupan kartoituksista saat parhaiten joko Facebook-sivun (www.facebook.com/crowdchupa) tai sähköpostilistan (Helsinki: https://forms.gle/bthuVApbbjRLak2g7 & Vihti: https://forms.gle/8nKTcjUK6Fdf953i9) kautta.