20.8.2021
Tiedotteet

Helsingin Polkupyöräilijät ry (HePo) on nyt Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo)

Helsingin Polkupyöräilijät ry (HePo) on 20.8.2021 alkaen Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo). 40-vuotta täyttävän kansalaisjärjestön uusi nimi kuvaa entistä paremmin sen työtä pyöräliikenteen edistämiseksi kaikkialla pääkaupunkiseudulla. 

– Nimenmuutoksella haluamme korostaa, että järjestöllämme on toimintaa Helsingin lisäksi kaikissa muissakin pääkaupunkiseudun kaupungeissa, sanoo toiminnanjohtaja Henni Ahvenlampi.

Kansalaisjärjestöllä on virallinen nimi edelleen niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin: Helsingin seudun pyöräilijät, Helsingforsregionens cyklister ja Helsinki Region Cyclists

– Toivomme, että uusi nimemme tuntuu kotoisalta kaikille pyörällä liikkuville ja pyöräilystä kiinnostuneille. Olemme pääkaupunkiseudun pyöräliikenteen edunvalvoja ja samalla kaikkien pyörällä liikkuvien oma yhteisö ja toivotamme kaikki tervetulleiksi mukaan toimintaamme, Ahvenlampi jatkaa.

Nimenmuutoksen yhteydessä uudistettiin myös järjestön tunnus, jonka suunnitteli Art Director ja graafinen suunnittelija Pasi Virtakari.

Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo) on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva pyöräliikenteen etujärjestö. Kansalaisjärjestö perustettiin 20.10.1981 Enemmistö ry:ssä tehdyn pyöräilyn edistämistyön pohjalta. Nykyisin HePo kuuluu Suomen valtakunnalliseen pyöräjärjestöön, Pyöräliittoon ja on sen kautta osa eurooppalaisten pyöräjärjestöjen kattojärjestöä, European Cyclists’ Federationia (ECF).

Hepon toiminnan tarkoitus on säilynyt koko sen toiminnan ajan hyvin samanlaisena. Järjestön tavoite on parantaa pyöräilyn edellytyksiä luontevana osana kaupunkiliikennettä ja tehdä pääkaupunkiseudusta viihtyisämpi paikka elää ja liikkua. Kansalaisjärjestö toivoo jäsenikseen yksityishenkilöitä ja yhteisöjä kaikkialta pääkaupunkiseudulta.  Lue lisää jäsenyydestä ja liity mukaan: https://hepo.fi/yhdistys/liity-jaseneksi/

Järjestön 40. juhlavuotta oli tarkoitus viettää tänä syksynä jäsenistön omalla puistojuhlalla sekä sen jälkeen kaikille avoimella maksuttomalla pyöräparaatilla Helsingin keskustassa osana valtakunnallista Pyöräilyviikkoa. Valitettavasti nämä tapahtumat on peruutettu vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Järjestön nimen muutos ei vaikuta toimintakenttäämme tai yhteistyösuhteisiimme. Kotisivumme hepo.fi, sähköpostiosoitteemme, puhelinnumeromme, osoite- ja laskutustietomme sekä muut juridiset tiedot pysyvät ennallaan.

Lisätietoja:

Henni Ahvenlampi
Toiminnanjohtaja
Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo)
041 3191002
henni.ahvenlampi@hepo.fi