31.8.2021
Tiedotteet

Infrasuunnistus innostaa seikkailemaan pyöräillen

Infrasuunnistus on kaupunkiseikkailuun inspiroiva pyöräilytapahtuma pääkaupunkiseudulla. Lähimatkailuun ja pyöräilyyn innostava tapahtuma soveltuu kaikenikäisille, jotka kaipaavat kiinnostavaa uutta tekemistä pääkaupunkiseudulla. Osallistua voi täysin oman aikataulun mukaan omalla pyörällä tai vaikka kaupunkipyörällä.

Lähimatkailua ja seikkailua pyöräillen

Helsingin seudun pyöräilijät (Hepo) ry:n infrasuunnistus tarjoaa pääkaupunkiseutulaisille ja lähimatkailijoille näkemistä, liikunnan iloa ja innostavaa yhdessä tekemistä koronaturvallisesti. Tapahtuma tarjoaa liikunnan lisäksi tietoa Helsingin, Espoon, Vantaan ja HSL:n uusimmista ja parhaista pyöräliikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta parantavista infrakohteista.

Infrasuunnistuksen kautta opit, missä pääkaupunkiseudulla on baanoja eli pyöräilyn laatuväyliä, missä on pääkaupunkiseudun ensimmäinen pyöräkatu ja missä ensimmäinen kylätie. Saat myös nähdä, minkälainen on laadukas työmaan aikainen pyöräväylä. Esittelyssä ovat myös uusimmat jalankulun ja pyöräliikenteen sillat ja pyöräilyn reittiopasteet. Löydät myös parhaat pyöräpysäköintilaitokset, uudelle paikalle siirtyneen pyöräkeskuksen ja tutustut uudistuneeseen reittioppaaseen.  

Retkille uusille alueille omassa aikataulussa

Infrasuunnistus tekee paikallisen seikkailemisen helpoksi ja joustavaksi. Toiveissa on, että tapahtuma houkuttelee monenikäisiä omaehtoiseen pyöräilyyn ja antaa myös perheille uusia ideoita liikkumiseen kaupungissa. Hepon nettisivuilta hepo.fi/infrasuunnistus löytyvien infrarastien avulla kaupunkiseikkailu on tehty helpoksi. Koko 120 km pitkä rastirata kannattaa jakaa kahdeksi koko päivän retkeksi tai palastella esimerkiksi kaupunkikohtaisiksi osiksi. Voit tutustua kokonaisuuteen vaikka vain muutama rasti kerrallaan. 

– Tapahtuman tavoite on antaa tietoa, mihin pääkaupunkiseudun kaupungeissa on viime vuosina suunniteltu ja rakennettu laadukasta ja liikenneturvallisuutta parantavaa pyöräliikennettä tukevaa infraa. Toivomme, että näihin kohteisiin retkeily antaa osallistujille kipinänä lisätä omaa pyöräilyä vaikka ympärivuotiseksi, Hepon toiminnanjohtaja Henni Ahvenlampi sanoo.

Kierrä kohteet ja valitse suosikkisi 

Infrasuunnistuksen rasteiksi on valittu yhteistyössä Helsingin, Espoon, Vantaan ja HSL:n liikennesuunnittelijoiden ja muiden ammattilaisten ja Helsingin seudun pyöräilijöiden aktiivien kanssa pyöräilyn sujuvuutta parhaiten edistävät infraratkaisut. Jokaisen 24 rastin esittelyn voit lukea hepo.fi/infrasuunnistus -sivulta.

Kierrettyäsi kohteet toivomme, että osallistut Yleisön suosikit -äänestykseen: https://forms.gle/ZE3H8nsQt5mvfT9h6

Äänestyksen tulokset julkaistaan syyskuussa hepo.fi -verkkosivulla.

Pyöräilevä infrasuunnistus on osa pääkaupunkiseudun Pyöräilyviikkoa, jota koordinoi Helsingin seudun pyöräilijät (Hepo) ry. Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien ja HSL:n, – sekä muiden pyöräalan toimijoiden kanssa. Tapahtumassa ovat mukana myös Hepon vapaaehtoiset.