26.10.2021
Tiedotteet

Pyöräliikenteen talviagentit 2021-2022

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Talviagentit-blogi-header-kuva-1089-x-400-px-1024x376.jpg

Pyöräiletkö läpi talven ja poljet säännöllisesti tehostetun talvihoidon reiteillä Helsingissä? Ryhdy pyöräliikenteen talviagentiksi ja auta Helsingin kaupunkia kehittämään pyöräväylien talvikunnossapitoa entistä paremmaksi.

Talviagentit toimivat Helsingin pyöräliikenteen ympärivuotisen kunnossapidon ja sujuvan talviliikenteen puolesta raportoimalla talvihoidon laadusta.

Ryhdy sinäkin pyöräliikenteen talviagentiksi!

Talviagenttitoiminta on Helsingin kaupungin, Helsingin seudun pyöräilijät ry:n (Hepo) ja Navico Oy:n yhteistyössä järjestämä pyöräliikenteen kehittämisprojekti, johon etsitään mukaan vapaaehtoisia. Se tarjoaa arkimatkansa pyöräileville helsinkiläisille mahdollisuuden päästä kertomaan kokemuksistaan pyöräliikenteen reittien talvikunnossapidosta. Talviagenttiprojekti järjestetään nyt toista vuotta peräkkäin Helsingissä.

Miksi ryhtyisit pyöräliikenteen talviagentiksi?

 • Pääset raportoimaan omista kokemuksistasi ja siten vaikuttamaan pyöräilyreittien talvikunnossapitoon, mikä tekee kaupunkimme liikenteestä sujuvampaa ja ympäristöystävällisempää kaikille asukkaille.
 • Vapaaehtoistoiminta tuo tekijälleen hyvän mielen ja merkityksellistä tekemistä arkimatkojen varrelle. Lisäksi se on kaikille kaupunkilaisille kannustava esimerkki ympäristöstään ja pyöräliikenteestä välittävistä ihmisistä.
 • Agentiksi ryhtyminen kannustaa kokeilemaan pyöräilyn jatkamista talvella.
 • Talvikauden lopuksi aktiiviset agentit palkitaan lahjakortilla ruokakauppaan tai itse valittavaan pyöräliikkeeseen.

Agenttien valintakriteerit

 • Aikomus pyöräillä mainituilla reiteillä aikavälillä lokakuusta 2021 huhtikuuhun 2022 (katso reittien sijainnit kartalla kuvissa alla toimeksiantojen yhteydessä).
 • Raportointivalmius ja -halukkuus. Tavoitteena on saada tietoa sekä talvikunnossapidon kehityskohteista että hyvin toimivista ratkaisuista. 
 • Sinun ei tarvitse täyttää mitään taso-, taito- tai varustekriteereitä, vaan toivomme osallistujiksi nimenomaan mahdollisimman monipuolisesti erilaisia, eritasoisia ja eri-ikäisiä pyöräillen arkimatkansa talvella liikkuvia. Oletpa sitten ensimmäistä kertaa talvella pyöräilevä tai kokenut konkari, on juuri sinun mielipiteesi tärkeä!

Talviagenttien tehtävä

Pyöräliikenteen talviagenttien missiona on havainnoida, raportoida ja auttaa kaupunkia kehittämään pyöräväylien talvikunnossapitoa.

Talvikauden 2021-22 agenteille on määritelty yksi toimeksianto, jossa kartoitetaan harjasuolattujen ja/tai tehostetun aurauksen reittien kuntoa kerran viikossa marras-huhtikuussa.

Toimeksiannon tarkempi kuvaus

 • Agenttitoimeksianto – harjasuolattujen ja tehostetun aurauksen reittien viikottainen palautteenanto
  • Harjasuolauksen ja tehostetun aurauksen reittien talvihoidon kehittäminen palautekyselyn avulla. 
  • Agentit antavat viikoittain palautetta valittujen harjasuolattujen reittien ja/tai tehostetun aurauksen reittien (kts. kuva alla) talvihoidon laadusta numeroarvosanalla.
  • Raportointi tapahtuu näppärästi palautelomakkeella.
  • Palautelomakkeella voi myös antaa sanallista palautetta sekä raportoida lumen-, sohjonpoiston ja liukkaudentorjunnan onnistumisesta sekä kunnossapidon tasalaatuisuudesta.
  • Työmäärä: lyhyen palautteen anto (vähimmillään yleisarvosanan antaminen) noin kaksikymmentä (20) kertaa koko talvikauden aikana 
  • Mitä Helsingin kaupunki tekee agenttien antamalla palautteella? Palaute toimitetaan viikoittain kaupungille ja urakoitsijoille, jotka käyvät palautteen läpi ja kehittävät menetelmää käyttäjäkokemuksen perusteella
  • Arvioitavat reitit:

Kiinnostuitko agenttitehtävistä? Ilmoittaudu mukaan tästä!

Virallinen ilmoittautuminen päättyi 10.11.2020 Mikäli haluat jälki-ilmoittautua lähetä sähköpostia henni.ahvenlampi(a)hepo.fi

Ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä marraskuun alkupuolella ja heille lähetetään tarkemmat osallistumisohjeet sähköpostilla.

Kerro talvikunnossapidon agenttitoiminnasta myös talvella pyöräileville tuttavillesi! Etsimme mukaan mahdollisimman monipuolista 100 hengen joukkoa.

Lisätietoja saat osoitteesta info(a)hepo.fi. 

Helsingin seudun pyöräilijät haluaa edistää toiminnassaan yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa, joten toivomme ilmoittautumisia eri-ikäisiltä ja -taustaisilta pyörällä liikkujilta.


Tunnetko jo Helsingin seudun pyöräilijät eli tuttavallisemmin Hepon?

Olemme pääkaupunkiseudulla pyörällä liikkuvien yhteisö ja edunvalvoja. Tavoitteenamme on parantaa pyöräilyn edellytyksiä ja tehdä pääkaupunkiseudusta viihtyisämpi, turvallisempi ja sujuvampi paikka elää ja liikkua. Kaikki pyöräilevät ja pyöräilystä kiinnostuneet ovat tervetulleita joukkoomme.

Jos koet, että pyöräilyolosuhteisiin pitäisi vaikuttaa, liity Hepon jäseneksi. Tule mukaan toimintaan tai rivijäseneksi.