27.3.2023
Tiedotteet

Äänestä pyöräilyä edistävää puoluetta

Pyöräliiton puolueille osoittamassa kyselyssä selvisi, että useimmat nykyiset eduskuntapuolueet kannattavat valtion investointeja pyöräliikenteeseen ja jalankulkuun.  Pyöräliiton kyselyssä parhaan arvosanan sai vasemmistoliitto, ja heti kannoilla oli vihreät. Pyöräily edistyisi kohtalaisesti kokoomuksen, SDP:n, RKP:n ja kristillisdemokraattien linjauksilla ja vähän heikommin keskustan politiikalla.

Kysymykset perustuivat Pyöräliiton hallitusohjelmatavoitteisiin, ja niissä kysyttiin puolueiden mielipidettä pyöräliikenteen, jalankulun ja pyörämatkailun rahoittamisesta valtion budjetista, sähköpyörien pysäköinnin tukemisesta, kunnossapitolain uudistamisesta, taajamien yleisnopeusrajoituksen laskemisesta ja autojen pysäyttämisen kieltämisestä jalkakäytävillä ja pyöräteillä.

Eduskuntavaalit ovat myös pyörävaalit

Pyöräliiton hallitusohjelmatavoitteet:

  1. Nostetaan pyöräliikenteen rahoitustaso 20%:iin liikennebudjetista.
  2. Luodaan tuki taloyhtiöiden pyöräpysäköinnin laadun parantamiseksi.
  3. Varataan pyöräliikenteen edistämiseen ja tutkimukseen 4 M€ erillisrahoitus.
  4. Säädetään taajamien yleisnopeusrajoitukseksi 30 km/h.
  5. Kielletään pysähtyminen ja pysäköinti jalkakäytävillä ja pyöräteillä.
  6. Uudistetaan kunnossapitolaki pyöräliikennettä tukevaksi.

Lue Pyöräliiton hallitusohjelmatavoitteista.

Äänestämällä ja keskustelemalla vaikutat. Kysy rohkeasti ehdokkailta Pyöräliiton hallitusohjelmatavoitteisiin sitoutumisesta. Yksittäisten ehdokkaiden näkemyksiin voi erinomaisesti vaikuttaa tuomalla esille äänestäjän näkökulmaa ja korostaa, että pyöräliikenne on tärkeä teema myös eduskuntavaaleissa.

Usein kysyttyä:
Miksi Perussuomalaiset eivät ole mukana?
Pyöräliitosta kerrottiin, että Perussuomalaiset ei vastannut kyselyyn, vaikka lupasivat puhelimessa vastata. Harmillista, koska kaikki olivat halunneet kuulla myös Perussuomalaisten näkemyksen.