27.3.2023
Tiedotteet

Ehdota Vuoden vantaalaista pyöräilijää

Vantaan kaupunki hakee ehdokkaita Vuoden vantaalaiseksi pyöräilijäksi. Tiedätkö esimerkiksi tutun tai naapurin, joka pyöräilee säännöllisesti töihin tai kouluun – tai oletko itse innokas pyöräilijä?

Ehdokkuuteen riittää esimerkiksi ahkera arkipyöräily, pyöräilyn edistäminen lähipiirissä tai osallistuminen pyöräilyn seura- tai järjestötoimintaan. Ehdokas voi olla vantaalainen yksityishenkilö tai yhteisö, esimerkiksi työporukka.

Tee ehdotus täyttämällä lomake osallistuvavantaa.fi-sivustolla. Liitä mukaan perustelut sille, miksi ehdokkaasi sopisi Vuoden vantaalaiseksi pyöräilijäksi. Ehdotuksia voi tehdä maanantaihin 10.4. saakka. Tittelinsaaja julkistetaan perjantaina 12.5., osana 5.–14.5. vietettävän Pyöräilyviikon ohjelmaa.

Voittaja palkitaan S-ryhmän lahjakortilla, minkä lisäksi kaikkien Vuoden vantaalaista pyöräilijää ehdottaneiden kesken arvotaan kolme 10 käynnin sarjakorttia Vantaan uimahalleihin.

Vuoden vantaalaisen pyöräilijän valitsee ehdotettujen joukosta Vantaan kaupungin Poljin-ryhmä, joka on perustettu edistämään pyöräilyä ja jalankulkua. Ryhmässä on edustajia Vantaan kaupungilta ja Helsingin seudun pyöräilijät ry:stä. Vuoden vantaalainen pyöräilijä valitaan nyt 16. kerran.

Palkitsemisen tavoitteena on nostaa pyöräilyä esille itsenäisenä kulkutapana ja hyötyliikuntana sekä motivoida vantaalaisia valitsemaan yhä useammin päästötön tapa liikkua.

Vantaan kaupunki tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteeseen pääsemiseksi kaupunki pyrkii muun muassa vähentämään liikenteen päästöjä, jotka aiheuttavat Vantaan kasvihuonepäästöistä runsaan kolmanneksen.Lisätietoja pyöräilyn edistämisestä Vantaalla.

Tulevat tapahtumat

Ke 28.2. klo 17:00 – 19:00

Vaikuttamisryhmän kokous

Tervetuloa Hepon vaikuttamisryhmän kokoukseen Polkimolle ke 28.2. klo 17-19. Kokouksessa keskustellaan ajankohtaisista pyöräliikenteeseen liittyvistä aiheista. Esityslistan luonnos: https://docs.google.com/document/d/1XZ9ERGno-Ni8JLj6TA6xv8HWJz5kEVxYJ-4fHyQDvng/edit Hepon vaikuttamisryhmä suunnittelee ja toteuttaa yhdistyksen vaikuttamistoimintaa yhdistyksen kokouksien vetämien suuntaviivojen mukaisesti. Vaikuttamisryhmä laatii kannanottoja, kommentteja, mielipidekirjoituksia ja blogeja yhdistyksen puolesta. Lisäksi vaikuttamisryhmä tapaa virkamiehiä ja poliitikkoja, toteuttaa kampanjoita ja tarvittaessa mielenosoituksiakin. Työ tehdään pääasiassa vapaaehtoispohjalta. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan Hepon vaikuttamisryhmään. Paikka: Iso Roobertinkatu 3-5 Sisäpihan/porttikongin kautta sisään, summeri "Kuvasto, Suomen Taiteilijaseura, Pyöräliitto, Pyöräilykuntien verkosto" 2. Krs. Tapaamiseen voi osallistua etäyhteydellä tämän linkin kautta: meet.google.com/qid-izti-uxc Tapahtuma Facebookissa: https://fb.me/e/6uR6NHYzU

Ma 11.3. klo 17:00 – 19:00

Hallituksen kokous

Polkimo, Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki
Ma 8.4. klo 17:00 – 19:00

Hallituksen kokous

Polkimo, Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki
Ma 13.5. klo 17:00 – 19:00

Hallituksen kokous

Polkimo, Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki
Kalenteri