9.8.2023
Tiedotteet

Tervetuloa koulumatkakriittiselle pyöräretkelle Helsingissä 16.8. 2023 klo 18

Kuva: Ahti Brummer

Helsingissä on nyt rakennustyömaita poikkeuksellisen paljon. Koulujen lukuvuosi on alkamassa ja itsenäistä liikkumista vasta harjoittelevien lasten on selviydyttävä erityisen haastavissa paikoissa työmaiden keskellä. Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo) yhteistyökumppaneineen kutsuu kaikenikäiset kouluvuoden alkuun ajoittuvalle koulumatkakriittiselle pyöräretkelle 16. elokuuta klo 18 ja osallistumaan Kiertotiet kuntoon -kuntalaisaloitteeseen. Aikuisten velvollisuus on tuottaa lapsille turvallinen ympäristö.

Asukaskyselyissä työmaiden ja tapahtumien tilapäisistä liikennejärjestelyistä aiheutuvat haitat nousevat jatkuvasti esille. Työmaiden turvallisuusongelmat ovat yleisiä, eivätkä kaupunkien toimet ongelmien ratkaisemiseksi ole olleet tehokkaita. Samaan aikaan suomalaiset liikkuvat liian vähän ja itsenäiseen arkiliikkumisen kannustamisen sijasta pelokkaat vanhemmat kyyditsevät lapsiaan autoilla kouluun. On korkea aika tehdä kaupungeistamme liikkumiseen kannustavia ja reiteistä esteettömiä ja turvallisia.

Koulumatkakriittisen pyöräretken tavoitteena on kannustaa vanhempia ja kouluja mahdollistamaan lasten koulumatkapyöräily. Tämä saattaa edellyttää myös kaupunkeja tuottamaan kouluille lisää runkolukittavia pyörätelineitä. Haastamme mukaan kaikki vanhemmat, vanhempainyhdistykset, koulut ja kaupungit ja muut kiinnostuneet tahot jakamaan tietoa tapahtumasta ja osallistumaan koulumatkapyöräilyn edistämiseen. Kaikki yli 15-vuotiaat kutsutaan myös allekirjoittamaan Hepon Kiertotiet kuntoon -kuntalaisaloite laadukkaampien työmaiden ja kaupunkitapahtumien kiertoteiden puolesta.

Koulumatkakriittinen pyöräretki poljetaan keskiviikkona 16.8. Mielenosoitus lähtee Kansalaistorilta Oodi-kirjaston edustalta. Kokoontuminen klo 17.30 ja lähtö klo 18.00. Retki poljetaan rauhallisesti poliisisaattueessa ja se kestää noin tunnin.

Kriittisellä pyöräretkellä pyöräillään ajoradalla poliisisaattuessa. Pyöräretken 10 kilometrin reitti on merkitty linkattuun karttaan sinisellä.

Koulumatkakriittisen pyöräretken Facebook-tapahtuma.

Helsingin seudun pyöräilijöiden aktiivit jalkautuvat keräämään allekirjoituksia Kiertotiet kuntoon -aloitteisiin Helsingissä pyöräretken aluksi ja lopuksi sekä Espoon Tapiolassa to 17.8. klo 14-16, Vantaan Tikkurilassa to 17.8. klo 16.45-18.00 ja Kauniaisten keskustassa pe 18.8. klo 15-16. 

Lisätietoa Kiertotiet kuntoon -kuntalaisaloitteista: www.kiertotietkuntoon.fi

Kiertotiet kuntoon -kampanjan löytää lisätietoja sosiaalisesta mediasta aihetunnisteella #kiertotietkuntoon.

Lisätietoja:
Henni Ahvenlampi
toiminnanjohtaja
Helsingin seudun pyöräilijät ry
Puh: 041 3191002
henni.ahvenlampi@hepo.fi