15.4.2019
Tiedotteet

Pyöräilyviikko kannustaa kaikkia nousemaan satulaan

Tutustu Pyöräilyviikon kampanjasivuun.

Pyöräilyviikko järjestetään pääkaupunkiseudulla 4.-12.5. Maksuttomiin aamiaistapahtumiin, kevätretkille ja vapaamuotoiseen hengailuun ovat tervetulleita kaikenikäiset. Et tarvitse omaa pyörää, vaan mukaan pääsee vaikka kaupunkipyörää lainaamalla. Tapahtumissa pääsee testaamaan myös pyöräuutuuksia.

Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin Polkupyöräilijät ry. Se järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin, HSL:n ja HSY:n sekä muiden pyöräalan toimijoiden ja yritysten kanssa. Tapahtumassa ovat mukana myös HePon vapaaehtoiset.

Pyöräily on mukavaa ja terveellistä sekä Suomessa hyvin suosittua: 74 prosenttia suomalaisista pyöräilee ainakin joskus. Pääkaupunkiseudulla jo 11 prosenttia matkoista tehdään pyöräillen. Tuoreen tutkimuksen mukaan jokainen pyöräilty kilometri tuottaa 0,18 senttiä kansanterveyshyötyinä. Pyöräilyviikon tarkoitus on saada mahdollisimman moni nousemaan pyörän selkään ja nauttimaan viihtyisistä kaupungeistamme pyöräillen, kertoo Helsingin Polkupyöräilijöiden toiminnanjohtaja Henni Ahvenlampi.

Pyöräilyviikon ohjelmassa on muun muassa aamupalatarjoiluja pyöräilijöille, opastettuja pyöräretkiä, mahdollisuuksia tutustua pyöräuutuuksiin ja erikoispyöriin sekä pyöränkorjausta. Perinteisten pyöräilijöiden aamupalatapahtumien lisäksi tapahtumia järjestetään myös ostoskeskusten läheisyydessä.

Tavoitteenamme on tuoda yhteen erilaisia pyöräilijöitä, sekä saada myös ei-pyöräileviä kiinnostumaan pyöräilystä. Haluamme tuoda esille pyöräilyn helposti lähestyttävänä, luontevana osana jokamiehen ja -naisen arkea, Ahvenlampi jatkaa.

Polkaise Pyöräilyviikon tapahtumiin

 • Lauantai 4.5. klo 10-16 avajaiset Helsingin kansalaistorilla Oodin edustalla
  Starttaa Pyöräilyviikkoon – hassuttele valokuvaamossa, testaa tietosi pyörävisassa tai kokeile sähkö- ja kuormapyörää. Linjojen leikkipuistossa Castreninkadulla omaa ohjelmaa lapsiperheille!
 • Maanantai 6.5. klo 10-18 Sähköä ilmassa Vantaan Iskostorilla Myyrmäessä
  Tutustu nopeampaan ja kevyempään pyöräilyyn ja tule koeajamaan sähköpyörää valtakunnallisena sähköpyöräpäivänä.
 • Tiistai 7.5. klo 8-18 Pyörällä töihin Itäkeskuksessa
  Valtakunnallisen työmatkapyöräilypäivän kunniaksi ota vastaan Kilometrikisa-haaste ja tutustu arkiliikunnan hyvää tekeviin vaikutuksiin!
 • Keskiviikko 8.5. klo 7-9 Aamupalaa pyöräilijöille Espoossa
  Nopea kahvikupponen vai rauhallisempi pysähdys? Virkistävän pysähdyksen jälkeen matka jatkuu joutuisammin. Leppävaaranraitilla lähellä Läkkitoria.
 • Keskiviikko 8.5. klo 10-18 Pyörällä kouluun Espoon Sellossa
  Tarjolla kahvia ja kuorma- ja sähköpyörällä ajoa! Koe pyöräkuljetuksen vaivattomuus, tutustu koulujen Kilometrikisaan ja HePon toimintaan myös Espoossa.
 • Torstai 9.5. klo 7-9 Aamupalaa pyöräilijöille Vantaalla
  Pyöräilytietoutta ja purtavaa vantaalaisille pyöräilijöille. Pyörällä treeneihin -päivään kannattaa varautua hyvin eväin! Maalitorilla Tikkurilassa.
 • Perjantai 10.5. klo 7-9 Aamupalaa pyöräilijöille Helsingissä
  Kahvia ja sämpylöitä matkasi varrella? Tarkastuta samalla myös pyöräsi kunto Haagan Pyörähuollon Rengasratsiassa. Baanalla Ruoholahden päässä.
 • Lauantai 11.5. klo 10:15 Pyörälenkki Maunulan majalta
  Matalan kynnyksen ohjatuille lenkille ovat tervetulleita kaikki. Ota pyöräsi ja saavu paikalle Metsäläntie 9 klo 10:15 mennessä. Taukopaikalla mahdollisuus pullakahveihin!
 • Sunnuntai 12.5. Piknik-retki pyöräillen Helsingissä
  HePon Pyöräilyviikon päättävä yhteinen piknik-retki sopii kaikenikäisille pyöräilijöille. Ota omat eväät mukaan ja tule tutustumaan uusiin ihmisiin! Paikka vahvistuu myöhemmin.