17.8.2021
Tiedotteet

Tule vapaaehtoiseksi Pyöräilyviikolle 28.8.-5.9.2021

Pyöräilyviikko järjestetään tänä vuonna valtakunnallisesti 28.8.-5.9. teemalla Tervetuloa pyöräilijä! Hepo koordinoi jälleen pääkaupunkiseudun Pyöräilyviikkoa. Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien ja HSL:n kanssa. Pyöräilyviikon maksuttomiin tapahtumiin, opastetuille pyöräretkille ja omaehtoisesti poljettavaan infrasuunnistukseen ovat tervetulleita kaikenikäiset ja kaikentasoiset pyöräilijät sekä pyöräilystä kiinnostuneet.

Toista kertaa koronan vuoksi keväältä syksyyn siirretyn Pyöräilyviikon tarkoituksena on tuoda esiin pyöräilyä luontevana osana kaupunkiliikennettä ja kaupunkilaisten arkea. Pyöräily on monille tärkeä liikuntaharrastus, mutta sen rooli on merkittävä myös kaupunkiliikenteen kehittymisessä. Pyöräilyviikon infrasuunnistus-tapahtuma nostaa esiin, miten kaupunkejamme on viime vuosina kehitetty pyöräliikenteen näkökulmasta. Yleisö pääsee tänä vuonna äänestämään suosikki-infrakohteitaan ja kannustamaan kaupunkeja kehittymään entistä paremmiksi.

Olemme suunnitelleet todella innostavan kokonaisuuden erilaisia tapahtumia, jotka löydät sivulta hepo.fi/pyorailyviikko/ sekä HePon Facebook-tapahtumina.

Etsimme nyt vapaaehtoisia Pyöräilyviikon tapahtumiin 29.8. Helsinkiin, 2.9. Espooseen, 3.9. Helsinkiin ja 4.9. Vantaalle.

Vuoden paras tilaisuus levittää pyöräilyn ilosanomaa on nyt käsillä. Lähde mukaan Pyöräilyviikon tapahtumiin vapaaehtoisena!

Tapahtumien järjestelyihin osallistumisesta tarjoamme palkkioksi 30 euron lahjakortteja, 1 kortti/tapahtuma/henkilö. Lahjakortti voi olla oman valintasi mukaan joko pyöräliikkeeseen tai ruokakauppaan. Lisäksi pääset tutustumaan muihin pyöräilystä kiinnostuneisiin Hepon jäseniin ja muihin pyöräalan toimijoihin. Tapahtumat järjestetään ulkona ja ajankohtaiset koronarajoitukset huomioon ottaen.

Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoiseksi täällä: https://forms.gle/DbnabwTCc6YQxfn76

Vapaaehtoisille järjestetään koulutus tiistaina 24.8. klo 17-18.30 hybridinä sekä paikan päällä että verkossa. Koulutukseen osallistuminen ei ole välttämätöntä, mutta suositeltavaa ainakin jos et ole ollut mukana Hepon tapahtumissa aikaisemmin. Osoite Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 2.krs, summeri ”Kuvasto, Suomen Taiteilijaseura, Pyöräliitto, Pyöräilykuntien verkosto”. Osallistu verkossa tästä linkistä: meet.google.com/hbc-syih-uij. Lisätietoja koulutuksesta vapaaehtoisille: Henni Ahvenlampi, etunimi.sukunimi@hepo.fi tai 041 319 1002.

Tulevat tapahtumat

Ke 6.10. klo 17:00 – 19:00

Hepon vaikuttamisryhmän tapaaminen

Tervetuloa Hepon vaikuttamisryhmän ensimmäiseen tapaamiseen Polkimolle pitkän koronatauon jälkeen ke 6.10. klo 17-19. Tapaamiseen voi osallistua myös etäyhteydellä.

Tapaamisessa tutustumme katu- ja liikennesuunnitelmien lukemiseen tutustumalla yhdessä uuden Hakaniemen sillan luonnoksiin. Käymme läpi, miten Hepon kannanottojen yhteiskirjoittaminen organisoidaan ja miten kaikki kiinnostuneet pääsevät siihen mukaan. Tapaamisessa käydään myös avointa keskustelua pyöräliikenteen kehittämisen ajankohtaisista aiheista.

Hepon vaikuttamisryhmä suunnittelee ja toteuttaa yhdistyksen vaikuttamistoimintaa yhdistyksen kokouksien vetämien suuntaviivojen mukaisesti. Vaikuttamisryhmä laatii kannanottoja, kommentteja, mielipidekirjoituksia ja blogeja yhdistyksen puolesta. Lisäksi vaikuttamisryhmä tapaa virkamiehiä ja poliitikkoja, toteuttaa kampanjoita ja tarvittaessa mielenosoituksiakin. Työ tehdään pääasiassa vapaaehtoispohjalta. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan tähän tapaamiseen ja Hepon vaikuttamisryhmään.

Paikan päälle osallistuvia pyydetään ilmoittautumaan sähköpostilla ti 5.10. klo 18 mennessä koronavirusturvavälien varmistamiseksi:
henni.ahvenlampi@hepo.fi

os. Iso Roobertinkatu 3-5 Sisäpihan/porttikongin kautta sisään, summeri "Kuvasto, Suomen Taiteilijaseura, Pyöräliitto, Pyöräilykuntien verkosto" 2. krs.

Tapaamiseen voi osallistua etäyhteydellä tämän linkin kautta: meet.google.com/ykc-phvt-pdk

Tilaisuus Facebookissa: https://fb.me/e/LZpW35Ca This event has a video call. Join: https://meet.google.com/ykc-phvt-pdk (FI) +358 9 23132788 PIN: 186960449# View more phone numbers: https://tel.meet/ykc-phvt-pdk?pin=9358798148500&hs=7

Ma 11.10. klo 17:00 – 19:00

Hallituksen kokous

Polkimo (Pyöräliitto, Pyöräilykuntien verkosto, Helsingin Polkupyöräilijät), Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki, Finland
Ke 27.10. klo 18:00 – 20:00

Syyskokous

Hepon sääntömääräinen syyskokous pidetään keskiviikkona 27.10.2021 klo 18 alkaen. Kokouspaikka ja asialista ilmoitetaan lähempänä ajankohtaa.

Kalenteri