24.8.2021
Tiedotteet

Pyöräilyviikon teemana on Tervetuloa pyöräilijä!

Pyöräilyviikko järjestetään pääkaupunkiseudulla 28.8.-5.9.2021. Maksuttomiin matalan kynnyksen tapahtumiin ja opastetuille pyöräretkille ovat tervetulleita kaikenikäiset ja kaikentasoiset pyöräilijät sekä pyöräilystä kiinnostuneet. Et tarvitse omaa pyörää, vaan mukaan pääset vaikka kaupunkipyörällä.

Jalankulun ja pyörällä liikkumisen määrä on noussut korona-aikana. Moni on ryhtynyt pyöräilemään pitkän tauon jälkeen. Pyöräilyviikon tämänkertainen teema “Tervetuloa pyöräilijä” on monella tavalla ajankohtainen.  

– Pyöräilyviikon tapahtumissa saat tietää, miten kaupunkejamme on viime vuosina kehitetty. Pyörällä liikkuminen on koko ajan houkuttelevampaa, kertoo Helsingin seudun pyöräilijöiden toiminnanjohtaja Henni Ahvenlampi.

Omien liikuntatottumusten muutosten lisäksi myös kaupat, ravintolat ja kahvilat ovat tiedostaneet pyörällä saapuvat asiakasryhmänä entistä konkreettisemmin. 

– On upeaa, miten pyörällä liikkumisesta on tulossa luonteva osa kaupunkiliikennettä ja kaupunkilaisten arkea kaikkina vuodenaikoina. Pyöräily on monille tärkeä liikuntaharrastus, mutta sen rooli on merkittävä myös kaupunkiliikenteen kehittymisessä, Ahvenlampi jatkaa.

Kaikissa Pyöräilyviikon -tapahtumissa voi osallistua Helsingin seudun pyöräilijöiden jäsenhankintakampanjaan, jossa 12.9. mennessä jäseneksi liittyvien kesken arvotaan Helkaman sähköavusteinen polkupyörä (arvo jopa 3049 €).

Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo). Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien ja HSL:n, – sekä muiden pyöräalan toimijoiden kanssa. Tapahtumassa ovat mukana myös Hepon vapaaehtoiset. 

– Lisääntyneen pyöräilyinnostuksen myötä on tärkeää, että pyöräilijä kokee itsensä tervetulleeksi niin liikenteessä kuin eri palveluiden äärellä. Positiiviset kokemukset pyöräily-ympäristöstä ja pyöräilijät huomioivista palveluista kannustavat jatkamaan pyöräilyä ja jakamaan pyöräilyn iloa myös muille’’, korostaa Tuija Mikkonen Pyöräilykuntien verkostostaPyöräilykuntien verkosto koordinoi Pyöräilyviikkoa valtakunnallisella tasolla.

Polkaise Pyöräilyviikon tapahtumiin

Lauantaina 28.8.Ihana Helsinki – koko perheen pyöräretkiKoe yhdessä pyöräilemisen ilo osallistumalla maksuttomalle ohjatulle 30 km Ihana Helsinki – pyöräretkelle Helsingin Kalasatamasta (Capellan puistotie 15), kokoontuminen klo 10.30, lähtö klo 11.00. Retkellä tutustutaan sekä luonto- että kulttuurikohteisiin ja pidetään useita taukoja. Pidempi pysähdys on Haltialassa, jossa voi syödä omia eväitä tai käyttää ravintolan palveluita. Retki kestää noin 3,5 tuntia ja päättyy Olympiastadionille. Retkelle voi osallistua myös kaupunkipyörällä.

Sunnuntai 29.8.

Tule viettämään Pyöräilyviikon avajaisia Helsingin Kansalaistorille klo 12-16.

Oletko epävarma, onko pyöräsi turvallisessa ajokunnossa? Tuo se maksuttomaan katsastukseen, jossa ystävällinen katsastaja Hiltusen pyörähuollosta tarkastaa pyöräsi kunnon ja merkitsee mahdolliset korjaustarpeet katsastuskorttiin.

Hävikkikukkakauppa Kukkis ohjaa maksuttoman pyöränkoristelutyöpajan, jossa voit kaunistaa pyöräsi leikkokukilla klo 12 lähtien ja osallistua myös Kaunein pyörä -kisaan, jonka voittajat julkistetaan klo 15. 

Kansalaistorin tapahtumasta saat myös vinkkejä ja tietoa niin pyöräilystä, liikennesäännöistä kuin kaupungin pyöräliikenneinfrastakin ja voit kokeilla onneasi onnenpyörässä!

Valitettavasti avajaisten osaksi suunniteltu pyöräparaati on peruutettu koronatilanteen vuoksi.

Tiistai 31.8.

Opi, mitä kaikkea pääkaupunkiseudun kunnat ja HSL ovat tehneet parantaakseen työ- ja asiointimatkojen pyöräilyolosuhteita. Pyörällä liikkumisen parhaat infrakohteet esitellään omalla verkkosivullaan ja niihin pääsee tutustumaan infrasuunnistukseen osallistumalla. Tänä vuonna osallistujat pääsevät äänestämään parhaat kohteet. 

Torstai 2.9.

Polkaise Espoon Leppävaaran urheilupuistolle (Veräjäpellonkatu 17, Espoo) pop-up-tapahtumaan klo 14-18. Osallistu liikunnalliseen elämäntapaan kannustavaan kilpailuun, jossa voit voittaa hyödyllisiä palkintoja!

Perjantai 3.9.

Piipahda Pop up -tapahtumassa kauppakeskus Redissä ruokakaupan edustalla klo 15-18. Pisteellä on esillä tavarapyörä, johon lastattu viikon ostokset. Palkinnot voittavat ne, jotka arvaavat ostosten arvon lähimmäksi.

Lauantaina 4.9.

Tule piipahtamaan Vantaan Tikkurilaan klo 14-18 pyörämatkailu pop-up -tapahtumaan. Osallistu liikunnalliseen elämäntapaan kannustavaan kilpailuun, jossa voit voittaa hyödyllisiä palkintoja!

Tapahtumien ohjelmat täydentyvät vielä ennen tapahtumia ja niistä tiedotetaan hepo.fi/pyorailyviikko/-verkkosivulla sekä Hepon Facebook-tapahtumissa. 

Pyöräilyviikon ohjelmakokonaisuus on toteutettu sellaiseksi, että siihen voi osallistua turvallisesti. Pyöräilyviikko tulee kaikissa olosuhteissa noudattamaan viranomaisten määräyksiä ja suosituksia koronatilanteen huomioon ottaen. Pyöräilyviikkoa vietetään perinteistä poiketen kevään sijaan syksyllä, sillä valtakunnallinen tapahtumaviikko siirrettiin toukokuulta syyskuulle koronatilanteen vuoksi. 

Lisätietoja:

Henni Ahvenlampi
Toiminnanjohtaja ja tuottaja
Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo)
041 3191002
henni.ahvenlampi@hepo.fi

HePo:
Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo) – aikaisemmalta nimeltään Helsingin Polkupyöräilijät ry – on pyöräilyn edistämiseen keskittynyt kansalaisjärjestö, jolla on 1500 jäsentä. Olemme pääkaupunkiseudulla pyörällä liikkuvien yhteisö ja edunvalvoja. Tavoitteenamme on parantaa pyöräilyn edellytyksiä ja tehdä pääkaupunkiseudusta viihtyisämpi paikka elää ja liikkua. Liity jäseneksi: hepo.fi/liity

Pyöräilykuntien verkosto:
Pyöräilykuntien verkosto koordinoi valtakunnallista Pyöräilyviikkoa, joka on Suomen laajin ja monimuotoisin pyöräilytapahtumien kokonaisuus. Pyöräilyviikko liikuttaa tuhansia suomalaisia ja houkuttelee mukaan uusia pyöräilijöitä. Pyöräilykuntien verkosto haluaa kaksinkertaistaa pyöräilyn määrän Suomessa sekä laadukkaat ja turvalliset pyöräilyolosuhteet kaikille. Keskeinen tavoite on myös pyöräilyn edistäjien ja pyöräilijöiden yhteisön vahvistaminen.