20.4.2022
Tiedotteet

Pyöräilyviikko levittää pyöräilyn ilosanomaa 6.5-15.5.2022

Pyöräilyviikko tarjoaa ideoita muun muassa hyötyliikunnasta työmatkoilla sekä tietoa turvallisesta liikenteestä ja pyörämatkailusta.

Pääkaupunkiseudun pyöräilyviikko levittää pyöräilyn ilosanomaa monipuolisten tapahtumien ja tempausten merkeissä 6.–15.5.2022. Viikon aikana ravitaan työmatkapyöräilijöitä aamupaloilla, katsastetaan kulkupelien ajokunto ja peräänkuulutetaan turvallisia pyöräilyolosuhteita koko perheen tarpeisiin. Loppuviikosta suunnitellaan yhdessä tulevia kesän pyörämatkareissuja. 

Maksuttomiin matalan kynnyksen tapahtumiin ovat tervetulleita kaikenikäiset ja kaikentasoiset pyöräilijät sekä pyöräilystä kiinnostuneet. Osallistuaksesi et tarvitse omaa pyörää, vaan mukaan pääset vaikka kaupunkipyörällä. Ohjelmaa on lisäksi tarjolla myös virtuaalisesti verkossa.

Valtakunnallisesti 32. kerran järjestettävä Pyöräilyviikko on tänäkin vuonna monipuolinen kattaus erilaisia iloisia pyöräilytapahtumia. Pääkaupunkiseudun Pyöräilyviikon avajaistapahtuma lauantaina 7.5. Helsingin Kansalaistorilla on paljon odotettu ja rento kaikkien pyöräilystä kiinnostuneiden ihmisten kokoontuminen Trash Hero DJ:den tahdittamana. Iloisen tunnelman lisäksi tarjolla on myös esimerkiksi ilmainen pyöräkatsastuspalvelu ja tietoa pyöräilijöiden liikennesäännöistä. Avajaiset huipentuvat kaiken ikäisille turvallisia pyöräilyolosuhteita peräänkuuluttavaan Kidical mass -pyöräparaatiin ja Maestro Ruscello e Gruppo Velocitan konserttiin pyöräpiknikin yhteydessä. 

Arkiviikon aikana Helsingin seudun pyöräilijät ry yhteistyökumppaneineen ravitsee työmatkapyöräilijöitä aamupaloilla niin Helsingissä, Espoossa kuin Vantaalla. Aamupalatapahtumien ohella tarjolla on monenlaista muutakin ohjelmaa koko perheen pyöräretkestä pyörämatkailutietoiskuihin, lähimatkailusuunnistukseen ja somehaasteisiin. Vaikka ohjelma keskittyy levittämään pyöräilyn monipuolisuutta ja ilosanomaa, ei vakavimpiakaan aiheita ole unohdettu.

–Pyöräilyviikon tapahtumissa saat tietää, miten pyöräilykultuurimme kehittyy ja kaupunkejamme kehitetään pyöräilymyönteisemmiksi. Pyörällä liikkuminen on koko ajan houkuttelevampaa, kertoo Helsingin seudun pyöräilijöiden toiminnanjohtaja Henni Ahvenlampi.

Niin pääkaupunkiseudun kaupunkien kuin Pyöräilyviikko-tapahtumankin tavoitteena on kannustaa ihmisiä pyöräilemään ja lisätä pyöräilyä kaikilla matkoilla. Kannustamme ihmisiä pohtimaan omia liikkumisvalintojaan. On tärkeää lisätä ihmisten tietoisuutta pyöräilyn hyödyistä sekä vahvistaa pyöräilyn asemaa liikennekulttuurissamme. 

–On upeaa, miten pyörällä liikkuminen on erityisesti kesällä jo hyvin luonteva osa kaupunkiliikennettä. Pyöräily on monille lisäksi tärkeä liikuntaharrastus, mutta sen rooli on merkittävä myös juuri kestävän kaupunkiliikenteen kehittymisessä, Ahvenlampi jatkaa.

Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo). Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien ja Helsingin seudun liikenteen sekä muiden pyöräalan toimijoiden kanssa. Tapahtumassa ovat mukana myös Hepon vapaaehtoiset.

Kaikissa Pyöräilyviikon -tapahtumissa voi osallistua Helsingin seudun pyöräilijöiden jäsenhankintakampanjaan, jossa 22.9.2022 mennessä jäseneksi liittyvien kesken arvotaan  kaksi Helkaman sähköavusteista polkupyörää (arvo jopa 3 199 €). Arvonta järjestetään 26.9.2022.

Tapahtumien ohjelmat tiedotetaan hepo.fi/pyorailyviikko/ -verkkosivulla sekä Hepon Facebook-tapahtumissa.