21.2.2023
Tiedotteet

Pyöräilyn ohjaamisen startti -webinaari 3.4. ja lähiopetus 25.4.

Suomen Pyöräilynohjaajat järjestää valtakunnallisen Pyöräilyn ohjaamisen startti -kurssin kaikille, jotka haluavat oppia, miten pyöräilijäryhmiä ohjataan kaduilla ja poluilla turvallisesti.

Hepo suosittelee tätä kurssia kaikille jäsenilleen, jotka haluavat osallistua vetäjinä retkitoimintaan, aikuisten pyöräilyn peruskursseille* tai tuleviin katuajokoulutuksiin. Kouluttautuneille on siis tulevana kesänä tarjolla myös palkallisia tuntitöitä, joten koulutuksesta kannattaa vinkata myös omassa tuttavapiirissä kesätöitä etsiville. (*Aikuisten pyöräilyn peruskursseilla opettamiseen vaaditaan myös Pyöräliiton Maahanmuuttajat pyörille -ohjaajakoulutuksen suorittaminen.)

Hepo tarjoaa 40 € -arvoisen kurssin ilmaiseksi kymmenelle ensimmäiselle kurssille ilmoittautuvalle jäsenelleen. Samat kymmenen ensimmäistä voivat valita osallistua Hepon tarjoamana myös kurssipakettiin, joka sisältää sekä Pyöräilyn ohjaamisen startti -kurssin että tiistaina 13.4. alkavan Lapset ja nuoret pyöräilemään -koulutuksen. Tämän kurssikokonaisuuden arvo on 65 €.

Myös uudet jäsenet voivat hyödyntää tämän edun liittymällä jäseneksi ennen koulutukseen ilmoittautumista. Edusta kannattaa siis vihjaista kaikille koulutuksesta kiinnostuneille tuttaville. SuPOn kursseille osallistuminen ei kuitenkaan vaadi Hepon jäsenyyttä.

Pyöräilyn ohjaamisen startti -kurssin ohjelma ja aikataulu

Pyöräilyn ohjaamisen startti -kurssi koostuu luento- ja keskusteluwebinaarista 3.4. sekä muun muassa Helsingissä 25.4. vedettävästä kaupunkipyöräily- ja ryhmäajokoulutuksesta. Webinaari ja käytännön osio kestävät molemmat 3 tuntia, joten kurssin kokonaiskesto on 6 tuntia.

Kurssilla koulutetaan apu- ja vastuuohjaajia kaupunkiajoihin, kunto-, maantie- ja maastolenkeille, retkille sekä muihin pyöräilytapahtumiin. Koulutus antaa myös valmiuksia osallistua pidemmille ohjaajakursseille. Kurssi on ohjaajien koulutusjärjestelmän tason 1 mukainen. Koulutus on tarkoitettu pyöräilytoimintaa yrityksissä, yhdistyksissä, oppilaitoksissa ja muissa organisaatioissa vetäville sekä muille pyöräilyn ohjaamisesta kiinnostuneille. Kurssille voivat osallistua 18 vuotta täyttäneet.

Liikenne- ja ryhmäajokoulutuksista sekä muista paikallisista järjestelyistä keskustellaan 3.4. pidettävän webinaarin lopuksi. Helsingin lähiopetusosio järjestetään tiistaina 25.4. klo 17.30–20.30 ja sen kouluttaja on Satu Leppänen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

Hepon jäsenenä merkitse Hepo ilmoittautumislomakkeen kohtaan Edustettava yhdistys, yritys, oppilaitos tai muu yhteisö. Osallistumismaksu kohdassa valitse joko 1 koulutus 40 € tai 2 koulutusta 65 €. Sinun ei tarvitse täyttää laskutustietoja. Hepo hoitaa Hepon jäsenten kurssimaksut kymmenelle ensimmäiselle jäsenelleen.  

Lisätietoja koulutuksesta: https://pyorailynohjaajat.fi/2023/01/23/pyorailyn-ohjaamisen-startti-2023

Ilmoittautumislomake 

Koulutuksen fb-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2439806542839362/