18.8.2020
Tiedotteet

Pyöräilyviikko kannustaa polkemaan ympäri vuoden

Pirjo & Purjo Productionsin designerit ohjaavat kierrätysmateriaaleilla toteutettavan koko perheen Pyörrätys-pyöränkoristelupajan Kansalaistorilla sunnuntaina 6.9. klo 12-14.

Pyöräilyviikko järjestetään pääkaupunkiseudulla 5.–13.9.2020. Maksuttomiin matalan kynnyksen tapahtumiin ja opastetuille pyöräretkille ovat tervetulleita kaikenikäiset ja kaikentasoiset pyöräilijät sekä pyöräilystä kiinnostuneet. Et tarvitse omaa pyörää, vaan mukaan pääset vaikka kaupunkipyörällä. 

– Pyöräilyviikon tarkoituksena on saada mahdollisimman moni löytämään pyöräilyn ilo, positiiviset terveys- ja kustannushyödyt sekä nauttimaan viihtyisistä kaupungeistamme pyöräillen myös syys- ja talvikaudella, kertoo Helsingin Polkupyöräilijöiden tuottaja Kati Pankka.

– Haluamme tuoda esille pyöräilyn helposti lähestyttävänä ja luontevana osana kaupunkilaisten arkea kaikkina vuodenaikoina. Pyöräilyn iloa saa sekä vauhdikkaasta liikuntaharrastuksesta että hyvää oloa tuottavasta vaivattomasta ympärivuotisesta työ- ja asiointipyöräilystä, Pankka jatkaa.

Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin Polkupyöräilijät (HePo) ry. Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä HelsinginVantaan ja Espoon kaupunkien ja HSL:n, sekä muiden pyöräalan toimijoiden kanssa. Tapahtumassa ovat mukana myös HePon vapaaehtoiset. Pääteemana tänä vuonna korostuu pyöräilyn tuottama ilo ja henkinen hyvinvointi.

– Jotta pyöräily voi tuottaa iloa ja hyvinvointia mahdollisimman suurelle osalle väestöä, on pyöräliikenteen olosuhteiden oltava kunnossa. Sujuva, turvallinen ja viihtyisä pyöräilyn infrastruktuuri antaa ihmisille mahdollisuuden valita polkupyörän kulkutavakseen niin arkena kuin vapaa-ajallakin, Pyöräilykuntien verkoston toiminnanjohtaja Matti Hirvonen kertoo. Pyöräilykuntien verkosto koordinoi Pyöräilyviikkoa valtakunnallisella tasolla.

Tänä vuonna Pyöräilyviikolla nostetaan esille pääkaupunkiseudulla viime vuosina tehtyjä pyöräliikenneinfran parannuksia sekä joukkoliikenteen ja pyöräilyn yhdistämistä helpottavia ratkaisuja. Pyöräilyviikon osallistujat saavat myös hyödyllisiä vinkkejä talvipyöräilyyn valmistautumiseen sekä ohjeita uuden tieliikennelain tiimoilta. Mukana ohjelmassa on myös karnevaali-ilottelua, jotta tunnelma ei mene liian vakavaksi. 

Polkaise Pyöräilyviikon tapahtumiin

Lauantaina 5.9. 

Tutustu pk-seudun kuntien, HSL:n ja HePo:n valitsemiin pyöräilyn sujuvuutta parhaiten edistäviin ratkaisuihin. Seikkaile lähiympäristössä omatoimisesti pyöräillen infrasuunnistukseen osallistumalla. Infrasuunnistuksen kartta ja kohteiden taustatarinat julkaistaan HePo:n Facebook-sivulla ja tapahtumasivulla.

Espoon Leppävaarassa voit käydä ilmaiseksi arvioittamassa pyöräsi huollon tarpeen ja liikkuva pyörähuolto on paikalla tarjoten pyörien kausihuoltoa Leppävaarassa ma-pe eli 7.-11.9.

Sunnuntai 6.9. 

Koe yhdessä pyöräilemisen ilo osallistumalla maksuttomalle ohjatulle 40 km pyöräretkelle Helsingin Maunulan majalta Laajasaloon alkaen klo 10:30.

Ilottele koristelemalla pyöräsi Pyöräilyviikon karnevaalikuntoon Helsingin Kansalaistorilla klo 12-14. Pirjo & Purjo Productionsin (PPP-Art ry) designerit ohjaavat kierrätysmateriaaleilla toteutettavan koko perheen Pyörrätys-pyöränkoristelupajan, josta jokainen lähtee hymyssä suin fillarilla fiilistellen. Maksuttomassa työpajassa turvavälien noudattamisesta huolehtivat vapaaehtoiset ohjaajat. Osallistuminen on mahdollista myös kotoa käsin, koska inspiroivattee-se-itse-video-ohjeet julkaistaan HePon Facebook-sivulla ja tapahtumasivulla edellisenä päivänä. Voit hassutella koristelemasi pyörän kanssa pop-up-valokuvaamossa Kansalaistorilla. 

Kansalaistorin tapahtumasta saat myös vinkkejä ja tietoa niin talvipyöräilyyn valmistautumisesta, uudesta tieliikennelaista, kuin kaupungin pyöräliikenneinfrastakin.

Tiistai 8.9. 

Testaa, onko uusi tieliikennelaki hyvin hallussa ja osallistu virtuaaliseen tietovisaan tieliikennelaista pyöräilyn näkökulmasta HePon Facebook-sivullaklo 18. Osallistujien kesken arvotaan hauskoja palkintoja.

Keskiviikko 9.9.

Tule piipahtamaan Vantaan Tikkurilaan klo 14-18 positiiviseen pyöräily pop-up-tapahtumaan. Kuvauta itsesi pyöräsi kanssa liikkuvassa valokuvaamossa ja poimi mukaasi vinkkejä talvipyöräilykauteen valmistautumisesta. Tutustu Vantaan pyöräilyä edistäviin ratkaisuihin infrasuunnistuksen merkeissä. Kuule kuka julkistetaan Vuoden vantaalaiseksi pyöräilijäksi 2020. Tapahtumassa pääset myös koeajamaan Vantaan kaupunkipyöriä.

Torstai 10.9. 

Polkaise Espoon Leppävaaraan pop-up-tapahtumaan klo 16-18. Tule kuvauttamaan itsesi pyöräsi kanssa liikkuvaan valokuvaamoon ja poimi mukaasi vinkkejä talvipyöräilykauteen valmistautumisesta. Tutustu Espoon pyöräilyä edistäviin ratkaisuihin infrasuunnistuksen merkeissä. 

Lauantaina 12.9.

Ota kaupungissa pyöräilyn taidot haltuun Helsingin keskustassa järjestettävässä katuajokoulutuksessa klo 14-16. Ennakkoilmoittautuminen sähköpostilla info@hepo.fi 

Sunnuntai 13.9. 

Koe yhdessä pyöräilemisen ilo osallistumalla maksuttomalle ohjatulle noin 55 km pyöräretkelle klo 10.30 Maunulan majalta Espoon keskukseen.

Tapahtumien ohjelmat täydentyvät vielä ennen tapahtumia ja niistä tiedotetaan hepo.fi/pyorailyviikko/-verkkosivulla sekä HePon Facebook-tapahtumissa. 

Pyöräilyviikon ohjelmakokonaisuus on toteutettu sellaiseksi, että siihen voi osallistua turvallisesti. Pyöräilyviikko tulee kaikissa olosuhteissa noudattamaan viranomaisen määräyksiä ja suosituksia koronatilanteen huomioon ottaen. Pyöräilyviikkoa vietetään perinteistä poiketen kevään sijaan syksyllä, sillä valtakunnallinen tapahtumaviikko siirrettiin toukokuulta syyskuulle koronatilanteen vuoksi. Samasta syystä osa tapahtumista toteutetaan virtuaalisesti ja aiemmilta vuosilta tuttuja pyöräilijöiden aamiaistapahtumia ei tällä kertaa järjestetä. Pop-up-tapahtumat Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla järjestetään ulkotiloissa.

Lisätietoja:

Kati Pankka
Tuottaja
Helsingin Polkupyöräilijät (HePo) ry
044 5189 472
kati.pankka@hepo.fi

HePo:
Helsingin Polkupyöräilijät ry on pyöräilyn edistämiseen keskittynyt kansalaisjärjestö, jolla on yli 1500 jäsentä. Olemme pääkaupunkiseudulla pyörällä liikkuvien yhteisö ja edunvalvoja. Tavoitteenamme on parantaa pyöräilyn edellytyksiä ja tehdä pääkaupunkiseudusta viihtyisämpi paikka elää ja liikkua. Liity jäseneksi: hepo.fi/liity

Pyöräilykuntien verkosto:
Pyöräilykuntien verkosto koordinoi valtakunnallista Pyöräilyviikkoa, joka on Suomen laajin ja monimuotoisin pyöräilytapahtumien kokonaisuus. Pyöräilyviikko liikuttaa tuhansia suomalaisia ja houkuttelee mukaan uusia pyöräilijöitä. Pyöräilykuntien verkosto haluaa kaksinkertaistaa pyöräilyn määrän Suomessa sekä laadukkaat ja turvalliset pyöräilyolosuhteet kaikille. Keskeinen tavoite on myös pyöräilyn edistäjien ja pyöräilijöiden yhteisön vahvistaminen.

Pyörrätys-pyöränkoristelupajan tee-se-itse-video-ohjeineen toteuttaa Pirjo & Purjo Productions (PPP-Art ry), joka keskittyy toiminnassaan yhteisöllisen taiteen tekemiseen ja näyttelytoimintaan. He kehittävät ja toteuttavat sekä mittavia että pienempiä yhteistaidehankkeita eri organisaatioiden kanssa. Lisätietoa: www.pirjopurjoproductions.weebly.com 

Tulevat tapahtumat

Ke 27.10. klo 18:00 – 20:00

Syyskokous

Tervetuloa Hepon sääntömääräiseen syyskokoukseen!

Aika: Keskiviikko 27.10.2020 klo 18.00
Paikka: Töölön kirjaston Mika Waltari -sali (neljäs kerros), Topeliuksenkatu 6, 00250 Helsinki

Töölön kirjaston Mika Waltari -salissa on paikat 80 kuulijalle. Valitsimme tämän tilan, jotta turvavälejä on helppo pitää.

Kokoukseen voi osallistua myös etäyhteydellä tästä linkistä:
meet.google.com/xuo-trwr-vpf

Kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaiset asiat, kuten

- Jäsenmaksun ja kannatusjäsenmaksun vahvistaminen vuodeksi 2022
- Luottamushenkilöiden palkkioista päättäminen
- Vuoden 2022 toimintasuunnitelman ja talousarvion vahvistaminen
- Puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten valitseminen
- Toiminnantarkastajan ja varatoiminnantarkastajan valitseminen

Lisäksi kokouksessa päätetään 5000 euron luottolimiitin hakemisesta Danske Bankilta sekä samansuuruisen talletusvakuuden antamisesta. Pankilta saatujen ohjeiden mukaan päätös luottokortin hakemisesta on tehtävä yhdistyksen varsinaisessa kokouksessa, eli hallituksen tekemä päätös ei ole riittävä.

Syyskokouksen esityslista
https://drive.google.com/file/d/1YxE3aceCv9QyCXJ0qg4bBWqVr5-bVOjD/edit

Toimintasuunnitelma 2022
https://drive.google.com/file/d/1nuJbE4eg-sCh1YWrEagfwuWXpxhcOAxJ/edit

Talousarvio 2022
https://drive.google.com/file/d/1ZZbEN7ncHoo68BAas0NnB516T3JZkdBf/edit

Tapahtuma Facebookissa: https://fb.me/e/4IinfQMeK This event has a video call. Join: https://meet.google.com/xuo-trwr-vpf (FI) +358 9 85691202 PIN: 520600592# View more phone numbers: https://tel.meet/xuo-trwr-vpf?pin=7175596660076&hs=7

Ma 8.11. klo 17:00 – 19:00

Hallituksen kokous

Polkimo (Pyöräliitto, Pyöräilykuntien verkosto, Helsingin Polkupyöräilijät), Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki, Finland
Ma 13.12. klo 17:00 – 19:00

Hallituksen kokous

Polkimo (Pyöräliitto, Pyöräilykuntien verkosto, Helsingin Polkupyöräilijät), Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, 00120 Helsinki, Finland
Kalenteri