16.11.2020
Tiedotteet

[PERUTTU] Talvirengastyöpajat pyöräileville lauantaina 28.11.2020

HUOM!
Koronatilanteen kehityksen ja muuttuvien paikallisten rajoitusten vuoksi tapahtuma on jouduttu peruuttamaan. Ilmoittautuneille on tiedotettu tilanteesta sähköpostilla 26.11.2020.

PLEASE NOTE:
Due to current Covid-19 situation and changes in local regulations and restrictions, this event has been canceled. Participants have been informed by email on 26th November 2020.
[To read information about this DIY winter tyre workshop in English, please click here to read our press release]

Onko pyörän talvirenkaiden vaihto jäänyt vain ajatuksen tasolle? Tyssääkö ympärivuotinen pyöräilyinnostuksesi liukkaiden kelien takia? Nyt ei kannata jäädä vitkastelemaan, sillä meillä on sinulle ratkaisu! Ota tänä vuonna pyörää sarvista ja opi vaihtamaan omat talvirenkaasi maksuttomassa talvirengastyöpajassa!

Pyörän huollon ammattilaiset opastavat rengaiden vaihdossa tee-se-itse-työpajassa.
Kuva: Vapaus.io

Ole fiksu ja omatoiminen kuin hollantilainen konsanaan ja opi uusi hyödyllinen taito. Säästät jatkossa niin rahaa kuin hermojakin.

Tule mukaan Alankomaiden suurlähetystön sponsoroimaan talvirengastyöpajaan, jonka Helsingin Polkupyöräilijät ry (HePo) järjestää yhteistyössä pyörähuoltopalveluita tarjoavan Vapauden kanssa. Mukana tunnelmallisen tapahtuman menossa myös Bike Café Espa.

Tapahtuma on maksuton osallistujille. Voit tuoda mukanasi omat talvirenkaasi tai ostaa ne Vapaus.io:lta paikan päältä. Vapaus tarjoaa HePon jäsenille 10 % alennuksen huoltopalveluista ja kaikista tuotteista. Muistathan, että HePon jäsenenä saat alennuksia ja etuja myös useista eri pyöräliikkeistä; mm. palveluista, tarvikkeista ja varaosista. Kurkkaa kaikki HePon jäsenedut täältä

Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu mukaan nyt

Ajankohta: lauantaina 28.11. klo 12-15 (kolme yhden tunnin työpajaa, kuhunkin mahtuu max. 10 osallistujaa)

Paikka: Alankomaiden suurlähetystön parkkihalli, Erottajankadulla, 00130 Helsinki. Tarkka osoite ja saapumisohjeet lähetetään sähköpostilla ilmoittautuneille.

Ilmoittaudu mukaan:  https://forms.gle/H8c5KcZxceh1ohAp8 
Ilmoittaudu viimeistään 25.11. mennessä.

Tapahtuma Facebookissa: facebook.com/events/471724177128104

Tapahtuma järjestetään ajankohtaisten koronarajoitusten mukaisesti. Tarjolla on kolme tunnin mittaista työpajaa, joihin kuhunkin otetaan maksimissaan 10 osallistujaa kerrallaan. Tapahtumassa huolehditaan turvaväleistä ja käsihygieniasta sekä suositellaan maskin käyttöä. Tilana toimii ilmava parkkihalli. Pukeuduthan lämpimästi ja niin, että työskentely pyöräsi parissa on mukavaa. Ethän saavu tapahtumaan mikäli sinulla on koronaan tai muuhun tartuntatautiin viittaavia oireita. Ilmoitathan ystävällisesti mahdollisesta peruutuksesta sähköpostilla kati.pankka(a)hepo.fi.

Pyörän talvirenkaiden jäljet. Kuvaaja: Timo Halo

Työpajan tavoitteena on rohkaista yhä useampia jatkamaan pyörällä liikkumista myös liukkailla keleillä. Työpajat ovat osallistujille maksuttomia ja avoimia kaikille. Alankomaiden suurlähetystö Helsingissä haluaa tukea kaupunkilaisia terveellisen ja ympäristöystävällisen kulkumuodon valinnassa ja sponsoroi tätä tapahtumaa.

Tunnelmalliset työpajat järjestetään suomeksi ja englanniksi

Työpajojen asiantuntijoiksi haettiin avoimella tarjouspyynnöllä pyörähuoltoliikettä, joka pystyy toimimaan mobiilisti ja opastamaan osallistujia niin suomeksi kuin englanniksikin. Mukaan pyörähuollon asiantuntijoiksi saatiin Vapaus.io. Vapaus tarjoaa myös 10 % alennuksen kaikista tuotteista ja huolloista Helsingin Polkupyöräilijät ry (HePo) jäsenille.

Pyörähuollon asiantuntijan vinkkeihin sekä työpajojen tunnelmaan voi tutustua myös kotoa käsin Helsingin Polkupyöräilijät Ry:n Facebook-sivun Live lähetyksen kautta.

Tulevat tapahtumat

La 4.5. klo 10:00 – 16:00

Pyöräilyviikko | Pyöräilytapahtuma - Tour de Maunula

Maunula-talo rullaa tempauksensa Pääkaupunkiseudun pyöräviikkoon. Lauantain toimintapäivässä on paljon ohjelmaa Avoimesta Foorumista arkkitehtuuriin. Linkki Facebook-tapahtumaan: https://fb.me/e/21B05FFjC

klo 10–12 Avoin Foorumi, Metsäpurosali

Aamulla pidämme Metsäpurosalissa Avoimen Foorumin. Keskustelemme Maunula-talon arvoista, haasteista ja mahdollisuuksista yhdessä Maunula-talon neuvottelukunnan asukasedustajien ja talon työntekijöiden sekä teidän asukkaiden kanssa kahvin ja purtavan merkeissä.

Klo 12–14.30 Pyöränhuoltopaja Bike Kitchen

Tule laittamaan polkupyöräsi kesäkuntoon Maunula-talon aukiolla. Satumaan Dynamo Ry:n vetämässä pyöränhuoltopajassa saat apua ja neuvoja pyörän omatoimiseen huoltoon ja kunnostamiseen.

Klo 12–16 Omatoiminen pyöräkirppis

Sinulle tai lapsellesi pieneksi jäänyt pyörä voi olla juuri sopiva jollekin toiselle. Tuo oma pyöräsi myyntiin tai tule tekemään löytöjä.

Klo 12.30–14.30 Löytöretkellä Maunulassa -kävelykierros 2

Työväenopisto järjestää myös Löytöretkellä Maunulassa -kävelykierroksen, jossa lähdetään kävelyretkelle kuulemaan mainettaan paremmasta Maunulasta! Kierroksella tutustumme Maunulan arkkitehtuuriin ja alueen nykypäivään. Kierros alkaa Maunula-talon aulassa.

Ilmoittaudu mukaan: ilmonet.fi, Löytöretkellä Maunulassa -kävelykierros 2

Klo 13–15 Pyöränkoristelupaja

Maria Vuorenjuuri ohjaa lapsiperheille pyöränkoristelupajaa Maunula-talon aukiolla sään salliessa.

Klo 15–16 Tour de Maunula – leppoisa perhepyöräretki

Kaikille avoin pyöräilytapahtuma huipentuu Tour de Maunulaan. Ajetaan yhdessä toisiamme kannustaen ja Maunulan maisemia ihastellen. Vauhti on rauhallinen ja pidämme taukoja, joten myös lapset pysyvät hyvin mukana. Toimivan pyörän lisäksi retkeen on hyvä varustautua sopivalla vaatetuksella ja juomapullolla, sekä tietysti iloisella ja reippaalla mielellä!

Maunula talo
Metsäpurontie 4
La 4.5. klo 11:00 – 16:00

Pyöräilyviikko | Pyöräilyviikon avajaiset Kansalaistorilla

Lauantaina 4.5. Hepo yhteistyökumppaneineen järjestää pyöräilyviikon avajaiset Helsingin Kansalaistorilla, Oodi-kirjaston vieressä lauantaina 4. toukokuuta kello 11–16.  Avajaisissa riittää monenlaista kivaa ohjelmaa ja tekemistä kaikille! Tule koeajamaan työsuhdepyöriä sekä Helsingin ja Espoon kaupunkipyöriä sekä koristelemaan oma pyörä Helsingin kaupungin ympäristökasvattajan kanssa. Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe ry tulee esittelemään toimintaansa - muun muassa luomiaan globaalikasvatuksen liikuntaleikkejä, sekä kutsuu testaamaan tietotaitoaan kestävästä kehityksestä. Helsingin pormestari Juhana Vartiainen pitää juhlapuheen Kaisantunnelin valmistumisen kunniaksi. Tapahtuman kohokohta on Liikennerauhan pyöräparaati, jonka aikana nautitaan yhdessä pyöräilyn ilosta. Retki saattaa herättää polkijat myös ajattelemaan, miten tärkeää liikenneympäristön rauhoittaminen ja liikenteessä liikkujien rauhallinen käyttäytyminen on. Paraati lähtee liikkeelle Kansalaistorilta noin klo 13.00 ja päättyy samaan paikkaan noin tunnin päästä. Avajaisissa on myös tietenkin musiikkia, Trash Heroes DJ:t tahdittavat tapahtumaa klo 11-14. Kävijöillä on lisäksi mahdollisuus katsastuttaa veloituksetta oman polkupyörän kunto ja turvallisuus pyörähuoltojen ammattilaisella Helsingin Pyörähuolto oy:lla. Myös Helsingin seudun pyöräilijöiden edustajat ovat luonnollisesti tavattavissa. Kansalaistorin tapahtumasta saat vinkkejä ja tietoa niin pyöräilystä kuin pyöräilyn liikennesäännöistä. Linkki Facebook-tapahtumaan: https://fb.me/e/c2ekIl7KE Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 3.5.-12.5.2024. Pääkaupunkiseudulla järjestetään useita inspiroivia tapahtumia. Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo). Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien, HSL:n, - sekä muiden pyöräalan toimijoiden kanssa. #pyöräilyviikko2024 #pyöräily #pyöräliikenne #pyöräilyviikko #liikennerauha 

Kansalaistori, 00100 Helsinki, Finland
La 4.5. klo 11:00 – 16:00

Pyöräilyviikko | Ilmainen pyöräkatsastus Kansalaistorilla

Lauantaina 4.5. Varmista pyöräsi kunto ilmaisessa pyöräkatsastuksessa Pyöräilyviikon avajaisissa! Ovatko renkaat kunnossa? Voiko jarruihin luottaa? Toimivatko vaihteet? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen saat vastauksen Pyöräilyviikon avajaisten ilmaisesta pyöräkatsastuksesta.  Pyöräilyviikon avajaisissa voit tarkastuttaa pyöräsi ajokunnon ja turvallisuuden. Helsingin Pyörähuolto Oy:n kokeneet ammattilaiset tarkastavat veloituksetta polkupyörien kunnon, varusteet ja mahdolliset huolto- ja korjaustarpeet. Pyöräkatsastuksia on tarjolla koko tapahtuman ajan kello 11–16. Linkki Facebook-tapahtumaan: https://fb.me/e/6dFcswQDb Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 3.5.-12.5.2024. Pääkaupunkiseudulla järjestetään useita inspiroivia tapahtumia. Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo). Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien, HSL:n, - sekä muiden pyöräalan toimijoiden kanssa. #pyöräilyviikko2024 #pyöräily #pyöräliikenne #pyöräilyviikko #liikennerauha

Kansalaistori, 00100 Helsinki, Finland
La 4.5. klo 13:00 – 14:00

Pyöräilyviikko | Liikennerauhan pyöräparaati Helsingissä

Pyöräparaati muistuttaa Liikennerauhasta! Pääkaupunkiseudun pyöräilyviikon avajaisten kohokohta on Liikennerauhan pyöräparaati, jonka aikana nautitaan yhdessä pyöräilyn ilosta. Retki saattaa herättää polkijat myös ajattelemaan, miten tärkeää liikenneympäristön rauhoittaminen ja liikenteessä liikkujien rauhallinen käyttäytyminen on. Paraati lähtee liikkeelle Kansalaistorilta noin klo 13.00 ja päättyy samaan paikkaan noin tunnin päästä. Linkki Facebook-tapahtumaan: https://fb.me/e/1XCrynuKn Valtakunnallista Pyöräilyviikkoa vietetään 3.5.-12.5.2024. Pääkaupunkiseudulla järjestetään useita inspiroivia tapahtumia. Pyöräilyviikkoa pääkaupunkiseudulla koordinoi Helsingin seudun pyöräilijät ry (Hepo). Viikon tapahtumat järjestetään yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien, HSL:n, - sekä muiden pyöräalan toimijoiden kanssa. Tapahtumassa ovat mukana myös Hepon vapaaehtoiset. #pyöräilyviikko2024 #pyöräily #pyöräliikenne #pyöräilyviikko

Kansalaistori, 00100 Helsinki, Finland
Kalenteri