Kuntolenkit

Koronavirusepidemian vuoksi HePon retki- ja lenkkitoiminnan aloittaminen viivästyy ja käynnistyy aikaisintaan kesäkuun alussa 2020. Sitä ennen retkien ja lenkkien suunnittelukokoukset pyritään pitämään toukokuussa 2020. Lisätietoja koronaviruksen vaikutuksista HePon toimintaan, voit lukea tästä.

Vuoden 2020 lenkkitoiminnasta tiedotetaan myöhemmin tarkemmin.

HePon kuntolenkkien tavoitteena on pyöräilemällä kehittää ja ylläpitää osallistujien kuntoa, sekä totuttaa osallistujia sujuvaan ja turvalliseen ryhmäajoon. Lenkit ovat maksuttomia ja avoimia kaikille halukkaille yhdistyksen jäsenyydestä riippumatta. Lenkit ajetaan osallistujien omalla vastuulla.

Kuntolenkkejä ajetaan sekä tasatehoisina lenkkeinä että vaihtelevan rasituksen lenkkeinä (intervalliharjoitus). Aloittelijoille suositellaan ensisijaisesti tasatehoisia lenkkejä. Kokeneemmille osallistujille tarkoitetuilla lenkeillä saattaa olla intervalliharjoitusten lisäksi muitakin teemoja, kuten mäkikirejä tai telaketjuharjoittelua.

Ennen kuin tulet lenkille, tutustu seuraaviin ohjeisiin:

Ajantasaisimmat kuntolenkkeihin liittyvät tiedot ja tiedotukset löydät HePon lenkit -Facebook-ryhmästä sekä Fillari-lehden foorumin viestiketjusta Helsingin Polkupyöräilijöiden kuntolenkit. Foorumin Yhteislenkit- ja ajoporukat -osiosta löytyy lisäksi muitakin pääkaupunkiseudulla ajettaviin kuntolenkkeihin liittyviä viestiketjuja.

Kuntolenkit, huhtikuu-lokakuu 2019

Maanantai

Lähtöaika: Klo 18
Lähtöpaikka: Viikin Prisma (Huom! Lähtöpaikka Maaherranpuiston puolella) 2. lähtöpaikka Sotungintien risteys (n. klo 18:40)
Reitti: Vakioreitti 47 km, ryhmäajo-opastus aloittelijoille. Lenkkiä on mahdollista jatkaa Boxintien ym. kautta, jolloin matkaa kertyy n. 60 km.
Keskivauhti: Keskinopeus n. 25-27 km/h. 47 km:n peruslenkkiin sisältyy Immersbyssä (Sipoossa) n. 3 km mäkiosuus, jonka voi ajaa omaan tahtiin. Aloitteljoille erityisesti suunnattu lenkki ajetaan tarvittaessa kahdella ryhmällä ja kyseessä ns. takuulenkki, eli kaikki pidetään mukana. Huom! Kauden edetessä ja osallistujien kunnon kehittyessä lenkin keskinopeus nousee kesä-heinäkuussa, jos keskinopeutta 25-27 km/h ajavaa vetäjää ei ole käytettävissä.
Ajoaika: 2,5 h

Tiistai

Lähtöaika: Klo 18
Lähtöpaikka: Vantaankoski
Reitti: Vaihteleva, pudotuslenkki
Keskivauhti:  30-36 km/h, nousujohteinen kauden edetessä. Toteutetaan yhdessä CCH:n ym. kanssa.
Ajoaika: 2 h

Keskiviikko

Itseohjautuva lenkki (ei sitoutunutta vetäjää)
Lähtöaika: Klo 18.30
Lähtöpaikka: Mittatie Kuninkaanmäessä
Reitti: vaihteleva, vakioreitti (myös pidempi vaihtoehto)
Keskivauhti: Vauhtiryhmät sovitaan paikalle saapuvien kesken
Ajoaika: 2 h

Torstai

Lähtöaika: Klo 18
Lähtöpaikka: Vantaankoski
Reitti: Vaihteleva, pudotuslenkki
Keskivauhti:  30-36 km/h, nousujohteinen kauden edetessä. Toteutetaan yhdessä CCH:n ym. kanssa.
Ajoaika: 2 h

Lauantai

Lähtöaika: Klo 10.30
Lähtöpaikka: Maunulan maja, 2. lähtöpaikka Vantaankosken kioski klo 11:15
Reitti: Tasainen, opastus aloittelijoille. Lenkillä on sekä lyhyempi (45-55 km) että pidempi (65-70 km) vaihtoehtoinen reitti.
Keskivauhti: Lenkki (50+) on tarkoitettu iäkkäämmille kuntoilijoille sekä aloittelijoille (25 km/h -ryhmä). Lenkillä on opastusta ryhmäajamiseen. Keskinopeus 25-27 km/h. Huom! Kauden edetessä ja osallistujien kunnon kehittyessä lenkin keskinopeus nousee kesä-heinäkuussa, jos keskinopeutta 25-27 km/h ajavaa vetäjää ei ole käytettävissä.
Ajoaika: 2-3 h

Itseohjautuva lenkki (ei sitoutunutta vetäjää)
Lähtöaika: Klo 10.30
Lähtöpaikka: Hakunilan urheilupuisto
Reitti: tasainen, useita vaihtoehtoisia reittejä (ks. alla)
Keskivauhti: 27 km/h – tarvittaessa myös nopeampia ryhmiä, peruskuntolenkki
Ajoaika: 3-4 h

Sunnuntai

Itseohjautuva lenkki (ei sitoutunutta vetäjää)
Lähtöaika: Klo 11
Lähtöpaikka: Vantaankoski
Reitti: tasainen, reitit vaihtelevat viikoittain (ks. alla)
Keskivauhti: Useita nopeusryhmiä (25, 28, 30, 32 ja 34 km/h
Ajoaika: 3-4 h

Lauantain lenkkien reitit

Lauantain lenkeillä on vaihtoehtoisia reittejä. Reittitaulokon löydät tästä. Reitti valitaan osallistujien kesken lenkin alussa. Tutustu reitteihin ja vaikka lataa ne Garminiisi ennen lenkkiä.

Sunnuntain lenkkien reitit

HePon sunnuntailenkkien reitit vaihtelevat viikoittain. Taulukko reiteistä löytyy tästä. Tarkista reitti ja lataa se vaikka Garminiisi ennen lenkkiä.

Voit ladata reitin Garminiisi RidewithGPS:stä näitä ohjeita noudattaen: 500 ja 810.