Yhdistys

Helsingin Polkupyöräilijät ry on perustettu vuonna 1981 ajamaan pääkaupunkiseudun pyöräilijöiden etua sekä toimimaan turvallisen, sujuvan ja viihtyisän pyöräilyn puolesta. HePo pyrkii vaikuttamaan lainsäädäntöön ja liikennesuunnitteluun niin paikallisella kuin valtakunnallisella tasolla. Puoluepoliittisesti HePo on sitoutumaton.

HePo on Suomen suurin ja vanhin edelleen toimiva pyöräilijöiden liikennepoliittinen paikallisyhdistys. Kuka tahansa pyöräilijä tai pyöräilyn edistämistä kannattava henkilö tai yhteisö voi liittyä HePon jäseneksi. HePolla on nykyään noin 1600 jäsentä (tilanne elokuussa 2019) ympäri Suomea, joskin heistä valtaosa asuu pääkaupunkiseudulla.

HePo kuuluu perustajajäsenenä 14.9.2014 perustettuun Suomen valtakunnalliseen pyöräilijäjärjestöön, Pyöräliittoon. Pyöräliiton kautta HePo on lisäksi osa eurooppalaisten pyöräilijäjärjestöjen kattojärjestöä, European Cyclists’ Federationia (ECF). HePo on jäsenenä myös useissa muissa yhdistyksissä. Lisäksi HePolla on edustajia erilaisissa toimielimissä, kuten Suomi Pyöräilee -kampanjan työvaliokunnassa. HePo on seuraavien yhdistysten jäsen:

Pyöräretkien järjestäminen on ollut alusta alkaen näkyvä ja merkittävä osa HePon toimintaa. Pyöräretket ja kuntolenkit löytyvät HePon kalenterista.

Jos koet, että pyöräilyolosuhteisiin pitäisi vaikuttaa, liity HePon jäseneksi. Tule mukaan toimintaan tai rivijäseneksi. Saat sähköisen jäsentiedotteemme noin kerran kuussa, jäsenalennuksia yhteistyökumppaneiltamme – ja pysyt perillä pyöräilyyn liittyvistä uutisista ja tapahtumista.

Pe 25.10. klo 18:00 – 20:00

HePon syyskokous

Tervetuloa HePon sääntömääräiseen syyskokoukseen perjantaina 25.10. klo 18 alkaen Polkimolle (osoite: Iso Roobertinkatu 3-5 A 22, porttikongin kautta sisään, summeri "Kuvasto, Suomen Taiteilijaseura, Pyöräliitto, Pyöräilykuntien verkosto", 2.krs). Kokouksessa käsitellään sääntöjen mukaisesti vuoden 2020 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä päätetään jäsenmaksujen ja luottamushenkilöiden palkkioiden suuruus. Lisäksi kokouksessa valitaan yhdistyksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet sekä toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja. Sääntömääräisten asioiden lisäksi kokouksessa käsitellään HePon liikennepoliittinen ohjelma sekä Janne Takalan tekemä aloite. Kahvitarjoilu. Lämpimästi tervetuloa! Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/2443150379286956/

Polkimo (Pyöräliitto, Pyöräilykuntien verkosto, Helsingin Polkupyöräilijät), A 22, Iso Roobertinkatu 3-5, 00120 Helsinki, Suomi
Su 27.10. klo 11:00 – 15:00

Talviretki

Ajetaan retkivauhtia 30-60 km. Paikalle saapuvat sopivat keskenään kohteen ja vetäjän. Mukaan keskitalvella valo.

Su 3.11. klo 11:00 – 15:00

Su 10.11. klo 11:00 – 15:00