Yhdistys

Helsingin Polkupyöräilijät ry on perustettu vuonna 1981 ajamaan pääkaupunkiseudun pyöräilijöiden etua sekä toimimaan turvallisen, sujuvan ja viihtyisän pyöräilyn puolesta. HePo pyrkii vaikuttamaan lainsäädäntöön ja liikennesuunnitteluun niin paikallisella kuin valtakunnallisella tasolla. Puoluepoliittisesti HePo on sitoutumaton.

HePo on Suomen suurin ja vanhin edelleen toimiva pyöräilijöiden liikennepoliittinen paikallisyhdistys. Kuka tahansa pyöräilijä tai pyöräilyn edistämistä kannattava henkilö tai yhteisö voi liittyä HePon jäseneksi. HePolla on nykyään noin 1600 jäsentä (tilanne elokuussa 2019) ympäri Suomea, joskin heistä valtaosa asuu pääkaupunkiseudulla.

HePo kuuluu perustajajäsenenä 14.9.2014 perustettuun Suomen valtakunnalliseen pyöräilijäjärjestöön, Pyöräliittoon. Pyöräliiton kautta HePo on lisäksi osa eurooppalaisten pyöräilijäjärjestöjen kattojärjestöä, European Cyclists’ Federationia (ECF). HePo on jäsenenä myös useissa muissa yhdistyksissä. Lisäksi HePolla on edustajia erilaisissa toimielimissä, kuten Suomi Pyöräilee -kampanjan työvaliokunnassa. HePo on seuraavien yhdistysten jäsen:

Pyöräretkien järjestäminen on ollut alusta alkaen näkyvä ja merkittävä osa HePon toimintaa. Pyöräretket ja kuntolenkit löytyvät HePon kalenterista.

Jos koet, että pyöräilyolosuhteisiin pitäisi vaikuttaa, liity HePon jäseneksi. Tule mukaan toimintaan tai rivijäseneksi. Saat sähköisen jäsentiedotteemme noin kerran kuussa, jäsenalennuksia yhteistyökumppaneiltamme – ja pysyt perillä pyöräilyyn liittyvistä uutisista ja tapahtumista.